• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

iPhone 5 - kako ce izgledati spolja

a c a

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
770
Rezultat reagovanja
24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Propus@Deneb
Motherboard:
Foxconn
RAM:
Hyper X
VGA & cooler:
AMD
Display:
Samsung
HDD:
WD5000AAKX i WD20EZRZ
Sound:
int.
Case:
690IIa
PSU:
Seasonic
Optical drives:
Pioneer&Liteon
Mice & keyboard:
Chicony&Logitech
Internet:
SBB D3
OS & Browser:
7Ux64/XPSP3
Kao sto se na 1 i7 proda 100 Celerona tako se i na 1 ip4 proda 100 Galaxy Mini-ja i slicnih. Oba racunara/telefona zadovoljavaju 99 % potreba svima, osim onih 1 % u koje, hvala Bogu vise ne spadam ni po pitanju racunara ni po pitanju telefona. Vise ne dajem ni dinar vise na tehniku nego sto moram.

micri

Betmen
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.528
Rezultat reagovanja
171
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Rupa bez dna
CPU & cooler:
INTEL Core i5-13600KF/NZXT X73
Motherboard:
Asus Z690G-Gaming Wifi
RAM:
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL40
VGA & cooler:
AsRock RX6900XT OC Formula
Display:
BenQ EX2780Q/Hisense 65u8gq
HDD:
Seagate Firecuda 520 1tb/Seagate Firecuda 520 1tb/WD 3TB RED/WD 2TB Black
Sound:
Samsung Q800c/Sennheiser GSP670/JBL Flip 5
Case:
LIAN LI PC-O11D Mini TG black
PSU:
CORSAIR SF Series SF750 Platinum 750W
Mice & keyboard:
Corsair K95 Platinum/Razer Naga 2014/Glorious Model D Wireless
Internet:
Optika 400/80
OS & Browser:
W10
Other:
Apple iPhone 13 Pro Max 128GB/iPhone XS Max 64gb/Logitech F710/Sony Playstation 5 Disc
Eto, statistichar opet radi :D

Nije to da li ja zelim ili ne zelim da verujem. Ako niste koristili jedan i drugi uredjaj poduze, nemojte da pricate kako je nesto bolje ;) Kada vec spominjesh ekran. Prikaz boja je daleko prirodniji na ip4 nego na SII ;)
Testovi od 4 min su u najmanu ruku glupi... pochev od testa paljenja imenika :D Mislim, naravno da je SII "brzi", kada nije nakrcan sa aplikacijama i fajlovima, i kada nema animacionu tranziciju ulaska koji ip4 ima, kao i ostatak aplikacija koje pokrece lik. Toliko o tome.
Nakrcaj SII sa svim zivim aplikacijama i stavi brodo podataka i stavi isti broj na ip4 pa onda probaj. Nadji takav test ;)
Sto se tice Siri-a. Mnooogo bolje prepoznaje govor, a posebno se vidi kada neko ko nije vican engleskom prica ;)

Jednostavno, igrao sam se sa oba telefona poduze, bolji je ip4.

:wave:
Slazem se, a i shto se tiche hw, to je upravo shto je Dushan rekao, mrtvo slovo, imao note, imao s2 i to ni priblizno ne radi kako radi 4s. Jedan ortak ima Note drugi ip4, i uporedjivao sam i znam da o chemu pricham, ono svaki dan blejimo na kafi i uvek se vodi tema za koliko ortak moze da proda note-a i da mu nadjemo kupca i jeftin 4s :D

@Minus

Ja ne znam da li ti ne vidish ili imash neki hejt prema apple-u, ali lag na s2 i na note-u se vidi jako, pogotovu kada se natrpaju aplikacije, ja imam 7 strana aplikacija ortak na ip 4 ima 9 i to radi isto, nishta sporije.... Dok takav sluchaj nije bio kada sam digao ne znam ni ja koliko aplikacija na s2 i note...
One x i s3 su josh gori telefoni, jedan madjar je doneo pre neki dan s3 u NS kada je ortak bio na nekom GSM skupu, jedino shto je bolje na tom telefonu od s2 je display koji daje malo realnije boje, ali kaze da ima i dalje lag...
Sa one x-om sam se zezao i to je po meni promashaj najveci... mogao sam ga uzeti za 300e u Vipu i nisam hteo nego sam smanjio pretplatu i uzeo 4s jer ono ne bih mogao da nosim...
@MaTRaX
Kevi ide 4s, jer joj se svidja kako izgleda :facepalm: :)

Poslednja izmena:

MaTRaX

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
18.04.2011.
Poruka
2.887
Rezultat reagovanja
39
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500K @4,5 GHz @Cuplex Kryos HF
Motherboard:
Asus P8p67 B3
RAM:
CMP8GX3M2A1600C9 + E30101B
VGA & cooler:
STRIX GTX1050 TI 4GB
Display:
DELL U2412M x2
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB, 840 EVO 120GB, F3 HD502HJ
Sound:
CM Storm Sirus-C
Case:
Cooler Master 690 II Advanced
PSU:
Chieftec 750W CTG-750C
Mice & keyboard:
Mx 518 + Razer Tournament Edition
Internet:
50Mb IKOM + Netis WF2710
OS & Browser:
Windows 8.1 Pro , FF
Other:
SS QCK+, Iphone 5s Sim Free
^^ a steta... vredelo je pokusati ;)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
@BEGINER

Mislim na iP4s.

mINUS je napisao(la):
Koristio sam i jedan i drugi, ne na duze, al dovoljno da ih iscackam, i jedan i drugi rade tecno, rade brzo i rade na instant, bez kocenja i bez lag-a.
Da se ponovim, nakrcaj ti i jedan i drugi dobro sa podacima i softverom, pa onda pricaj ;) Primetno stabilniji je iOS ;) Jednostavno iz tvojih postova vidim da nisi koristio na duze. Mislim, neka micri potvrdi ovo sto pricam. I ja sam slicno rezonovao kao ti, dok se nisam igrao duze

Ono sto mi je uveliko zasmetalo je kako si napisao olako recenicu "kako god da okrenes", zvuci kao da brise prasinu sa njim "kako god da okrenes", sto nije i ne moze biti slucaj.
Meni taj termin ne zvuci kao da je obrisao pod sa njim ili prasinu kako ti kazes, nego da je jednosavno bolji. Bolji znaci bolji. Da plasticno objasnim, da ne bude zabune.
Ocena 10 je bolja od ocene 9.9, kako god da okrenes ;) Bolje je bolje, nigde nisam pisoa u gradaciji koliko je bolji, ali evo da napisem.
Ako je ip4s 10, SII je po meni 9.1/9.2, Kako god da okrenes bolji ;)

mINUS je napisao(la):
O NOTE-u i da ne govorimo.
Pa nećemo, objasnio sam već da to nije ista kategorija. Dovoljno je reći "vidi koliki ekran ima" ili "vidi rezoluciju" i odmah svatiš da to nisu uređaji iz iste kategorije... Note nije klasičan smart phone, ali nije ni klasičan tablet. To što ej Samsiung domišljat nama ne daje za pravo da poredimo taj uređaj sa ip4s, odnsono SII od koga je Note, btw isto bolji :D
Kapiraš na šta ciljam?
Da je Samsung gađao sa Note-om na iP4s, opala bi opasno prodaja SII modela, a sada i SIII modela, ali to se nije desilo ;)
Jednostavno nije ista kategorija.
Uzmi lepo Note i stavi ga u džep, pa idi na trčanje sa njim da te vidim :D

mINUS je napisao(la):
Tebra, nije ti ovo NBA tema :D
Ih, matorac, zasmetalo ti... Pa sada vidis kako je meni u NBA temi, kada ti kazes da Kobe nije ni do kolena MJ-u ili koji si vec termin upotrebio :D Tamo se ni ne raspravljam sa tobom, tamo znam da sam u pravu za sve što pričam :p
Ovde pričamo o tehničkim uređajima, koji nemaju dušu i srce, pa ne bi smo ni mi trebali da ih iz te perspektive posmatramo.

:wave:

P.S. Noob-u jedan! :rotf:

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Sta znam,u skoro svemu je dosta bolji iphone ALI ako si moder i lik koji menja firmware(os) na svakih 3 dana(do sada probao preko 20 romova) onda iphone nije za tebe(mene) :)
Moj misljenje only :P

micri

Betmen
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.528
Rezultat reagovanja
171
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Rupa bez dna
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus Z690G-Gaming Wifi
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
Optika 400/80
OS & Browser:
W10
Other:
Apple iPhone 13 Pro Max 128GB/iPhone XS Max 64gb/Logitech F710/Sony Playstation 5 Disc
Sta znam,u skoro svemu je dosta bolji iphone ALI ako si moder i lik koji menja firmware(os) na svakih 3 dana(do sada probao preko 20 romova) onda iphone nije za tebe(mene) :)
Moj misljenje only :P
Pa ovde nemash potrebe da menjash nishta :D Vizualno ti nishta nije skraceno, osim softwareski ali sve radi brutalno pa i nema potrebe da menjash neshto

@Dushan

Slazem se, a dosta sam ponavljao :)

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
HDD:
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Pa sad,da sve radi brutalno i nije bas tako;)
Imali su oni serrious problema sa battery drain-om i raznim bugovima(citao sam dosta zalbi i tema) kao i android korisnici.
E sad,drugo je sto ja imam slab phone pa moram da ga "nabudzim" da radi normalno a taj phone fabricki radi odlicno naravno kao i ostali higher class mobilni telefoni:P

micri

Betmen
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.528
Rezultat reagovanja
171
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Rupa bez dna
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus Z690G-Gaming Wifi
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
Optika 400/80
OS & Browser:
W10
Other:
Pa sad,da sve radi brutalno i nije bas tako;)
Imali su oni serrious problema sa battery drain-om i raznim bugovima(citao sam dosta zalbi i tema) kao i android korisnici.
E sad,drugo je sto ja imam slab phone pa moram da ga "nabudzim" da radi normalno a taj phone fabricki radi odlicno naravno kao i ostali higher class mobilni telefoni:P
Meni i ortaku baterija traje po 2 dana, shto je meni skroz ok...

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
HDD:
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Ispravili su to,mada, znam dosta klinaca ovde u igraonici ovde da im ne izdrzi ni jedan dan al naravno da to zavisi od koriscenja,programa,podesavana phona itd. :)

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II [email protected] + Prolimatech Megahalems
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
SSD 840EVO 250GB, 2x1TB Samsung
Sound:
Audigy 4 + Altec MX5021 + Sennheiser HD555@HD595
Case:
CM HAF932 + Zalman MFC1 Plus
PSU:
Chieftec APS-750C Modular
Optical drives:
Pioneer DVR-216D 20x DVD-RW
Mice & keyboard:
MS Sidewinder + Logitech ultraX
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
@micri, nemam hejt ka iphone-u rado bi posedovao jedan, samo ne volim te brainwash iluzije da su u svemu najbolji ;)

pa idi na trčanje sa njim da te vidim :D
Uuuu, evo idi ti na trcanje sa Iphone-om, jako je izdrzljiv :rotf: :troll:

p.s. MJ rulz!

Lazy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
20.06.2009.
Poruka
1.029
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
N/A
CPU & cooler:
Intel i7 4790K Devil's Canyon, True Black, Sharkoon Silent Eagle 4700MHz Delidded
Motherboard:
Asus Maximus VII Ranger
RAM:
Kingston HyperX Savage 2400 MHz 4x4GB
VGA & cooler:
MSI R9 390 Gaming 8G
Display:
LG 34UM67-P Freesync enabled
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB, WD 640GB AAKS
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2, Behringer Truth B2031A, Rode NT1A
Case:
Cooler Master HAF 922
PSU:
Seasonic 1250W modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Genius GX Gila, CM Storm Trigger cherry black
Internet:
Optical 100/100 Over AirFiber
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate 64-bit SP1, Android Marshmallow, Opera and Chrome for Android
Other:
Google Nexus 5X, Bösendorfer 170, Korg X5D [MIDI] CME UF-50 [MIDI]
Ceo ovaj offtopic pije vodu kada se gleda out of the box proizvod.
@micri: Ja se ne secam da je taj note Saratlicev modovan na bilo koji nacin. Tvoj i Brkin iphone su jailbrakovani.

Samsung isporucuje note i sgsII sa masom bloatware-a. E sada. Menjao sam se sa ortakom na 5 dana za famozni 4S. I stvarno je super telefon. Ali ako zelis da ga upotrebis na nacin na koji power user zeli da upotrebi telefon, iOS nema sta da trazi pored Androida. Ako cemo da gledamo kao power useri, ako stavis ovaj (http://www.slimroms.com/) rom na sgsII ili ako rootujes telefon i sklonis bloatware mozes na androidu komotno imati 10 strana aplikacija. Multitasking je uradjen jako bolje i mnogo je vise managable. Mali 400 jeste gori chip za gaming od PowerVR SGX chipa ali je exynos kao chipset (CPU) keva, i plus imas 1GB rama na raspolaganju sto ti daje mnogo mesta za background process and services management. Boje nisu prirodnije od ip4 ali su vividnije i kontrastnije. Ekran je veci i vise friendly za multimedia consumption. Sto se tice hardware-a iphone ima prednost sto se tice rezolucije, processinga zvuka i kompaknosti (build quality-ja (mada to je po nekima diskutabilno)... kamera??. Sofware side out of the box mozda jeste u prednosti, ali sa strane nekoga ko je sposoban i zeli da namesti svoj device onako kako zeli iOS je daleko iza. Necu ni da ulazim u to kako web surf radi na exynosu sa giga rama. Tako da se svodi na to da je ipak sve licni preference. Ali konkretno sto se tice OSa kao OS-a. Ice Cream Sandwich je evidentno sofisticiraniji sistem i vise nudi kao OS. Uvek postoje kontraargumenti ali treba realno pristupati i ne treba potcenjivati.

micri

Betmen
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.528
Rezultat reagovanja
171
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Rupa bez dna
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus Z690G-Gaming Wifi
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
Optika 400/80
OS & Browser:
W10
Other:
Ceo ovaj offtopic pije vodu kada se gleda out of the box proizvod.
@micri: Ja se ne secam da je taj note Saratlicev modovan na bilo koji nacin. Tvoj i Brkin iphone su jailbrakovani.

Samsung isporucuje note i sgsII sa masom bloatware-a. E sada. Menjao sam se sa ortakom na 5 dana za famozni 4S. I stvarno je super telefon. Ali ako zelis da ga upotrebis na nacin na koji power user zeli da upotrebi telefon, iOS nema sta da trazi pored Androida. Ako cemo da gledamo kao power useri, ako stavis ovaj (http://www.slimroms.com/) rom na sgsII ili ako rootujes telefon i sklonis bloatware mozes na androidu komotno imati 10 strana aplikacija. Multitasking je uradjen jako bolje i mnogo je vise managable. Mali 400 jeste gori chip za gaming od PowerVR SGX chipa ali je exynos kao chipset (CPU) keva, i plus imas 1GB rama na raspolaganju sto ti daje mnogo mesta za background process and services management. Boje nisu prirodnije od ip4 ali su vividnije i kontrastnije. Ekran je veci i vise friendly za multimedia consumption. Sto se tice hardware-a iphone ima prednost sto se tice rezolucije, processinga zvuka i kompaknosti (build quality-ja (mada to je po nekima diskutabilno)... kamera??. Sofware side out of the box mozda jeste u prednosti, ali sa strane nekoga ko je sposoban i zeli da namesti svoj device onako kako zeli iOS je daleko iza. Necu ni da ulazim u to kako web surf radi na exynosu sa giga rama. Tako da se svodi na to da je ipak sve licni preference. Ali konkretno sto se tice OSa kao OS-a. Ice Cream Sandwich je evidentno sofisticiraniji sistem i vise nudi kao OS. Uvek postoje kontraargumenti ali treba realno pristupati i ne treba potcenjivati.
Ok, i za ta 5 dana nisi skontao da uopshte iphone-u ne treba brzi cpu? Ne kontam, kako mozesh da dash 500e za neshto i ti trebash da ga sredish da radi i kada mu dignesh romove i sve ostalo, android kao android ima lag, nebitno koji bio rom na njemu, plus shto za tih 500e dobijesh plastiku od 5dinara. Da li si primetio odziv ekrana koliko je bolji na 4s? Reci da li si pogreshio kada si kucao poruku iako je 3.5"?
Meni je non stop sve otvoreno, ne gasim aplikacije i to radi isto, ne zaglupavi se kao svaki andorid kada mu napunish memoriju.

Saratlicev telefon nije root-ovan ali moj je bio ali opet? to je 2 clicka i za Samsung i za Iphone.

I pitanje shta bi ti to modovao na iphone-u, a ne mozesh? Shta ti toliko smeta i neodgovara?

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Mene je Android smorio za zivota.

Godzilla

PCAXE Member
Učlanjen(a)
12.12.2010.
Poruka
745
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Phenom II x4 965 @4ghz sa V6GT
Motherboard:
Gigabyte GA-890GPA-UD3H
RAM:
Exceleram Black Sark 2x2gb 1600mhz
VGA & cooler:
5750 1gb CrossFire (Sapphire i PowerColor)
Display:
Acer AL1916W
HDD:
Western Digital caviar blue 500gb
Case:
Xigmatek Utgard
PSU:
Chieftech CFT 650W
Optical drives:
Samsung 223C
Sto? Ja procackah One XL, mnogo je lud andorid. Radi preglatko... samo sto nisam dovoljno cackao da bih video stanje sa aplikacijama itd, al jako mi se svidja.

micri

Betmen
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.528
Rezultat reagovanja
171
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Rupa bez dna
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus Z690G-Gaming Wifi
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
Optika 400/80
OS & Browser:
W10
Other:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Uuuu, evo idi ti na trcanje sa Iphone-om, jako je izdrzljiv :rotf: :troll:
Uuuuu, ja bih zakopcao dzep, Note ti ne bi stao u dzep, tj stao bi ali ne bi mogao u kolenu nogu da pomeris :rotf: :p:p:p

Kobe FTW!
Da, on jos uvek igra, bice bolji u svim statistikama od MJ-a :D

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Vidim ja da ovde nema objektivnih recenica i cinjenica....

Ko ima iphone, branice ga zivotom.. sa druge strane, zbog takvog nastupa "appleovaca", "androidasi" stanu u gard i "pljuju" iOS.

iOS nije superiorniji sistem, ne moze da bude. ja ne vidim ni jednu stvar koju android ne moze a iOS nudi takvu mogucnost. ako ima, navedite je konkretno...

Android se pravi za masu uredjaja... Hardverske razlike takvih uredjaja su nebo i zemlja a Android sve treba da ih nekako opsluzuje.
Telefon koji ima hardver slican hardveru kakav nudi ip4 radi kao sat, nebitno jel fabricki sistem ili neki custom ali stable rom. Experimentalne romove ne zelim ni da uzimam u obzir. Takav telefon sa takvim hardverom na ICS-u obavlja zadatke bez falinki i nebitno jel ima 10 ili 100 aplikacija...

Boje na ekranu? Hm... prvo, ne obavljaju se poslovi na telefonu ako sto je priprema za stampu pa da to bude must-have. Sa druge strane, imamo i kod drugih proizvodjaca IPS panele posto vidim SAMOLED je los, krsh ili sta vec nije receno. Ko je drzao u rukama HTC One X i kaze da iphone 4/4s ima bolji ekran, taj nije objektivan. Nisam drzao Galaxy 3 pa ne znam kakav je ali sam pao na dupe gledajuci u HOX-ov ekran...

Iphone je sasvim ok telefon, iOS je dobar sistem. Ali za cenu koju traze za njihove uredjaje, ne mogu nikako biti No.1.

Android krasi losa autonomija, IP4 je imao dosta dobru autonomiju, IP4S losu autonomiju. Ok, iOS ima bolji power managment ali to nije neka drasticna razlika koja bi mogla da bude odgovarajuci cinilac da neko kaze, Iphone je No1.

Ja bih voleo da neko navede po stavkama, sta je to kod Iphone-a bolje. Samo, izbacimo iz price izgled jer je to jedna jako subjektivna stavka da nema smisla da bude ubacena ovde...

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
HDD:
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Iz ovoga gore navedenog moze se zakljuciti da nas voodoons ne podesuje iphone:troll:
Salim se,ima rezona o tome sto govoris ;)

Bob Marli

PCAXE Member
Učlanjen(a)
31.10.2010.
Poruka
604
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5-760 4.0Ghz / Mega Shadow Deluxe
Motherboard:
Asus P7P55D-E Evo
RAM:
Kingston HyperX DDR3 2x8GB 1600MHz / OC 1800Mhz
VGA & cooler:
GeForce GTX770 MSI GAMING 2GB
Display:
Samsung SA550 / LG 55UB850V
HDD:
OCZ Vertex 2 60GB / Samsung 840 EVO 250GB / Samsung F4 2TB / WD Green WD30EZRX 3TB / WD Green WD30
Sound:
X-fi Xtreme Music / Logitech Z-5500
Case:
Corsair Graphite Series 600T Black
PSU:
Chieftec CTF750W
Optical drives:
Samsung DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech G500 / Logitech G110
Internet:
SBB 40/2.5 mbit
OS & Browser:
Windows 7
Other:
Sony Plastation 3 Slim 320GB , Samsung S5, Samusung S3, iPad 3, Nokia 6300
Prva, osnovna i najbitnija stvar koja je na strani iOS-a je to sto ima mnogo vise dobrih app i mnogo vise ih zapravo radi kako treba.
Imam iPad 3, ip4 i HTC Desire, HTC mi sluzi kao i Nokia, samo za zvanje, sve ostalo sto pokusam ide kilavo, baguje, ma uzas.
Android je smesan sistem sa ovom verzijom.
Moracu da probam i taj 4.0, mada cisto sumnjam da je nesto promenjeno.

Dakle ip4 najboljim telefon ne cini sam telefon, vec app na njemu i kad se uradi JB, toliko mogucnosti da je pravo uzivanje koristiti ga.

Samo steta sto nije izrada od nekog metala, da mogu da ga nosom kao i HTC. Ip4 ipak trazi dosta paznje, dobra futrola, folije, dok HTC stavim u futrolu i peglaj.

Godzilla

PCAXE Member
Učlanjen(a)
12.12.2010.
Poruka
745
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-890GPA-UD3H
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Acer AL1916W
HDD:
Case:
Xigmatek Utgard
PSU:
Chieftech CFT 650W
Optical drives:
Samsung 223C
Pazi, ovi HTC-ovi od 500 jureja + su perfektni... Cackao sam Sensation XL i fon je :balavim:
Verujem da bih pre uzeo njega nego iPhone jer je fizicki kvalitetniji a i pretpostavljam da sistem ne kaska za iOs-om tj da ima sve te aplikacije, plus pofino veci ekran...

MikiD

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
411
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel celeron G1820
Motherboard:
Asus H81M-K
RAM:
Patriot 2x4GB DDR3
VGA & cooler:
intel HD
Display:
ViewSonic VA2216w
HDD:
Samsung F3 500GB
Po meni ne valja iPhone, a ne valjaju ni android telefoni. Dzabe hardver i aplikacije kao da je laptop kad ne mogu da sastave jedan dan sa baterijom...

Godzilla

PCAXE Member
Učlanjen(a)
12.12.2010.
Poruka
745
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-890GPA-UD3H
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Acer AL1916W
HDD:
Case:
Xigmatek Utgard
PSU:
Chieftech CFT 650W
Optical drives:
Samsung 223C
iPhone je nesto bolji po tom pitanju. I meni to ide na zivce, al tako se sad pravi.

Bob Marli

PCAXE Member
Učlanjen(a)
31.10.2010.
Poruka
604
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5-760 4.0Ghz / Mega Shadow Deluxe
Motherboard:
Asus P7P55D-E Evo
RAM:
Kingston HyperX DDR3 2x8GB 1600MHz / OC 1800Mhz
VGA & cooler:
GeForce GTX770 MSI GAMING 2GB
Display:
Samsung SA550 / LG 55UB850V
HDD:
OCZ Vertex 2 60GB / Samsung 840 EVO 250GB / Samsung F4 2TB / WD Green WD30EZRX 3TB / WD Green WD30
Sound:
X-fi Xtreme Music / Logitech Z-5500
Case:
Corsair Graphite Series 600T Black
PSU:
Chieftec CTF750W
Optical drives:
Samsung DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech G500 / Logitech G110
Internet:
SBB 40/2.5 mbit
OS & Browser:
Windows 7
Other:
Sony Plastation 3 Slim 320GB , Samsung S5, Samusung S3, iPad 3, Nokia 6300
Na ip4 baterija drzi 2 dana glatko, dok na HTC-u jedan dan i cao ako drzis wifi. Na ip4 nikad ni ne gasim wifi.
Kad upalim 3G na HTC-u baterija zvekne za 20%. :D

micri

Betmen
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.528
Rezultat reagovanja
171
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Rupa bez dna
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus Z690G-Gaming Wifi
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
Optika 400/80
OS & Browser:
W10
Other:
Vidim ja da ovde nema objektivnih recenica i cinjenica....

Ko ima iphone, branice ga zivotom.. sa druge strane, zbog takvog nastupa "appleovaca", "androidasi" stanu u gard i "pljuju" iOS.

iOS nije superiorniji sistem, ne moze da bude. ja ne vidim ni jednu stvar koju android ne moze a iOS nudi takvu mogucnost. ako ima, navedite je konkretno...

Android se pravi za masu uredjaja... Hardverske razlike takvih uredjaja su nebo i zemlja a Android sve treba da ih nekako opsluzuje.
Telefon koji ima hardver slican hardveru kakav nudi ip4 radi kao sat, nebitno jel fabricki sistem ili neki custom ali stable rom. Experimentalne romove ne zelim ni da uzimam u obzir. Takav telefon sa takvim hardverom na ICS-u obavlja zadatke bez falinki i nebitno jel ima 10 ili 100 aplikacija...

Boje na ekranu? Hm... prvo, ne obavljaju se poslovi na telefonu ako sto je priprema za stampu pa da to bude must-have. Sa druge strane, imamo i kod drugih proizvodjaca IPS panele posto vidim SAMOLED je los, krsh ili sta vec nije receno. Ko je drzao u rukama HTC One X i kaze da iphone 4/4s ima bolji ekran, taj nije objektivan. Nisam drzao Galaxy 3 pa ne znam kakav je ali sam pao na dupe gledajuci u HOX-ov ekran...

Iphone je sasvim ok telefon, iOS je dobar sistem. Ali za cenu koju traze za njihove uredjaje, ne mogu nikako biti No.1.

Android krasi losa autonomija, IP4 je imao dosta dobru autonomiju, IP4S losu autonomiju. Ok, iOS ima bolji power managment ali to nije neka drasticna razlika koja bi mogla da bude odgovarajuci cinilac da neko kaze, Iphone je No1.

Ja bih voleo da neko navede po stavkama, sta je to kod Iphone-a bolje. Samo, izbacimo iz price izgled jer je to jedna jako subjektivna stavka da nema smisla da bude ubacena ovde...
Pre svega, ne pricham napamet, imao sam brdo android uredjaja i znam shta pricham.
Zashto sam kupio Iphone
1.Nema laga
2.Lepshi ekran, realnije boje
3.Aplikacije NE zabadaju kao na andoridu, za sve ovo vreme shto koristim iphone ni jedna aplikacija mi nije zabola
4.3g/edge radi daleko brze nego na bilo kom androidu
5.Preciznost ekrana, osetljivost.
6.Baterija traje 2 dana uz dosta korischenja (4s)
7.Dizajn
8.Kvalitet izrade
9.Reprodukcija zvuka
10. Snimanje zvuka u klipovima, nego se chuje sve odlichno za razliku od bilo kog Samsunga ili HTC-a ako treba okachicu i klip sa YT shto sam snimao.

Ovo mi je sve palo na pamet u roku od 3minuta, da sam se malo potrudio imao bih i veci spisak.

Svako dobro!

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Ja imam WP7 fon, sve radi full nakon unlocka, sve leti, klizi, nema glupavih aplikacija, nema smaranja, mozes da upalis sve aplikacije na telefonu, nema da stucne. Na jednom sasvim obicnom HTC HD7 telefonu.

UI je tako dobar i kvalitetan (MS je zadao minimum specifikacije koje mora imati svaki WP7 phone), i ovo je do j@j@, nesto na foru iOS-a. Sarene ikonice me ne zanimaju, hocu dobar browser, hocu mail, YT, dobar snimak i dobar sinhro svega sto uradim sa istim. Social app-ovi su integrisani, pa mozes da sherujes sta hoces i kad hoces, ne gledam imam li RAM-a, pa da ga cistim, pa cek da li bih trebao da kalibrisem bateriju, a sta je ovo sad, FC, uh majku mu, op vidi, zabode mi nesto....

Android jes' dobar, al je smorio za sve pare, kad ga guraju i na HW od pre 100 godina i prave telefone od 50e...

iOS, samo reci hvale za isti, no cons, apsolutno, nijedan jedini.

WP7, zatvoren u startu kao iOS, ali nakon unlocka, krece carolija.

Widgeti za baterije, launcheri, ma give a break, to mi je postalo toliko smor, ja nemam reci. A ICS, pfff, drugaciji UI, sijaset istih stvari, nenormanlo veca potreba za boljim HW-om ili soc metode sa raznim dovijanjima...

WP7 i iOS za one koji znaju sta hoce, za ostatak raje Android all the way. :)

Vrh