• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Emigracija u skandinaviju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba i5 6200U, GTX930M, 16GB, 256GB SSD
CPU & cooler:
i5 6600K + EKWB Predator 240
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
16GB@2400 DDR4 Kingston Black Fury
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
BenQ 2420HDB + Sony 55x8507 4K, Android,
HDD:
Samsung 850 Evo 128+Green 2TB+ 2x Green 1TB
Sound:
Xonar DSX+4562OP AMP+XonarU7+Altec MX5021+Microlab SOLO 6C
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
BMW Series 4 M package 2015, Note 5, DeskJet 4530, Oppo HA2 DAC + Kef M500, PS4 Pro
POz ljudi,

Int me ima li neko iskustva sa emiriranjem naših ljudi "gore"? Meni je konkretno rođ sestra gore, pa bi i ja da bežim, ali nisam siguran da može nešto da se uradi sa onom forom o spajanju porodice, tj mislim da je to samo za bračne drugove...

Zna li neko nešto?

Poz

rAMA

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
412
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500k + Hyper 212 Plus
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
2x4GB 1600MHz Exceleram Rippler
VGA & cooler:
GTX770 MSI GAMING 2GB
Display:
Samsung P2770H + LG LF2510 32"
HDD:
SSD SATA3 128GB Samsung 830 Series + WD6400AAKS + + 1.5TB Samsung EcoGreen F2
Sound:
Sound Blaster Z; Altec Lansing 5100; Sennheiser HD 205
Case:
Fractal Design Define XL Titanium Grey
PSU:
Enermax Pro82+ 625W
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder
Internet:
Telekom ADSL 6Mbit
OS & Browser:
Windows 8.1
Other:
PS3
Postoji samo jedan uslov, a to je da pronađeš posao u svojoj struci u nekoj firmi, to je jedini preduslov za radnu i boravišnu vizu. Što se tiče porodica, to ne znam.

miha

Moderator
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.290
Rezultat reagovanja
16
Moja konfiguracija
Mice & keyboard:
cm quickfire tk (brown mx) | cm novatouch tkl & logitech mx performance
OS & Browser:
Debian
daj neku berzu poslova tamo :P

rAMA

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
412
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
VGA & cooler:
GTX770 MSI GAMING 2GB
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Enermax Pro82+ 625W
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder
Internet:
Telekom ADSL 6Mbit
OS & Browser:
Windows 8.1
Other:
PS3
E to je već deo snalažljivosti :D

Ja sam se dugo razmišljao gde ću šta ću, ali jednostavno ne vidim sebe u nekoj od evropskih zemalja, puno je tu truda sa savladavanjem jezika i privikavanjem na tuđi mentalitet potrebno. Ali stvarno do Skandinavije (pre svega Švedske) i do određenih zemalja EU se bez većih problema može doći. Dosta poznanika mojih posle faksa su se rasuli. Evo upravo jedan od drugara što je "uspeo" u Belgiji da nađe odličan posao, na fb objavio da im je u firmi potrebno još inžinjera (iskustvo nebitno), i da je rad pomoći onome ko je ozbiljan.

Ja sam gledao kako da odem do USA ili Kanade, tamo bi adaptacija bila mnogo lakša, ali nažalost u te zemlje legalno ući i legalno zaposliti se baš i nije lako. Jedinu nadu polažem u buraza da dobije punu stipendiju na nekom američkom univerzitetu.

Poslednja izmena:

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200MHz (CL16)
VGA & cooler:
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W
Case:
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Asus ROG Chakram wireless + Asus ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Windows 10 Pro || Mozilla Waterfox
Other:
Sony Xperia™ XZ2
^da li si siguran da je adaptacija laksa u USA ili Kanadi? :)
Imam par kucnih prijatelja koji su vec 20 godina u USA, Australiji a neki su par puta pokusali i odustali i niko od njih nije uspeo kao ovi sto su otisli u Nemacku, Svajcarsku, Skandinaviju itd.

Amerika te zarobi, daleko bre u pm, o Australiji da ne pricam. Totalno drugi svet i sistem vrednosti, hebo jezik kao da je neki problem snaci se bilo gde u Evropi.

Sto se mene tice, imam sasvim dovoljno primera na osnovu kojih znam da je Evropa pravi izbor a pre bih otisao i u Rusiju nego u USA itd.

Prvo cu srecu probati ovde, mada ja ne vidim vise nikakvu perspektivu iako sam optimista ali i realan.

Svajcarska, Nemacka, Francuska, neka od Skandinavskih zemalja i na kraju Rusija, to su moje destinacije.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Ja imam koleginicu sa faxa koja je otišla u austrailiju sa fakultetom, dobila posao i sad je boli ***** u doope. :)
Ako se ja pitam, ja idem kod kengura, baš zato što je drugi sistem vrednosti, odatle imam informacije iz prve ruke.

I samo da dam head`s up svima na vreme, pazite da ne ulazite u politiku, pljuvanje itd. Ako ne možete dodati nešto korisno za ovu temu, nemojte dodavati.

:wave:

Poslednja izmena od urednika:

rAMA

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
412
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
VGA & cooler:
GTX770 MSI GAMING 2GB
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Enermax Pro82+ 625W
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder
Internet:
Telekom ADSL 6Mbit
OS & Browser:
Windows 8.1
Other:
PS3
^da li si siguran da je adaptacija laksa u USA ili Kanadi? :)
Ne znam, uvek mi se činilo da je lakše biti stranac u USA (u većim gradovima), jer su tamo svi stranci i realno oni se ne bave time, niti ih je briga odakle si, već si jednostavno samo još jedna riba u moru.Dok u Evropi u većini zemalja, koliko god se trudio, uvek će te gledati drugačije. Osim možda u Francuskoj, gde su dosta otvoreni prema imigrantima, i donekle u zemljama poput Švajcarske i Austrije, gde su već naviknuti na "nas" :)

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
steam^a sta ti je jasno?

Lepo sam obrazlozio sta, kako i zasto. Pa i ovi sto su ostali u Australiji i USA imaju poslove, deca im zavrsavaju koledze, ma sve super. Ali na osnovu izraza lica sve ti je jasno. Znas li ti kako u odnosu na njih ovi po Evropi lade 00 i zive 30% bolje, ma ne spada im kez sa lica a da ne pominjem to sto te u nekim godinama itekako spici nostalgija, prijatelji, roditelji, familija krecu da umiru.. mislim gledas sve na osnovu primera neke ribe sa faksa koja se zaposlila u Australiji i ima za skupe krpice, gledaj malo sire ;) Ja sam i u Srbiji poprilicno srecan u ovim godinama a da nece jos vise nak riba sa 25-30 god u Australiji..

Rusiju pominjem jer imam super sanse tamo zbog diplome koja je jako specificna. Mislim kad je budem dobio. A u poslednje vreme sam opasno zgotivio tu drzavu, prirodu i ljude pre svega, za politike me poprilicno boli pisa tako da ne pomislis da sam neki maloumni rusofil koji se oslanja na bratsku pomoc pravoslavlja i slicne gluposti.

e znam, uvek mi se činilo da je lakše biti stranac u USA, jer su tamo svi stranci i realno oni se ne bave time, niti ih je briga odakle si. Dok u Evropi u većini zemalja, koliko god se trudio, uvek će te gledati drugačije. Osim možda u Francuskoj, gde su dosta otvoreni prema imigrantima, i donekle u zemljama poput Švajcarske i Austrije, gde su već naviknuti na "nas"
Gresis, sad je bas u francuskoj opasna frka, komsija mi je iz francuske, mislim rodio se tamo, majka mu srpkinja pa sam pricao sa njim a i dovoljno je vesti da pratis.

A zahebano postaje i u USA jer su oni opasne cave, navikli na lagodan zivot i osim kriminala po vecim gradovima do sada nisu imali vece lose tripove, sada kada je kriza svi paranoisu i panice a na strance gledaju kao na nekoga ko je dosao da im otme leba' :d

kakva bre USA, osim turisticki nikada ne bih otisao ramo, svi smo mi robovi danas, ceo svet ali oni su robovi novcanice sa piramidom i okom tj simbolima koje su odredjene raspale cike zloupotrebile iz starih religija ;)

Ja ti kazem, na osnovu ovih kucnih prijatelja znam- nikada USA. Zivi se solidno ali zahebi.

A da ne pricam o ovima koji su spavali po podovima godinama ne bi li nesto uradili pa su osedeli od muke i tek u EU uspeli da stanu na noge.

Pricam eto na osnovu mojih nekih informacija iz prve ruke, nemam nameru nekoga da ubedjujem da ne ide tamo gde je naumio samo ipak treba dobro razmisliti jer je to odluka koja menja zivot iz korena.

Poslednja izmena:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
steam^a sta ti je jasno?

Lepo sam obrazlozio sta, kako i zasto. Pa i ovi sto su ostali u Australiji i USA imaju poslove, deca im zavrsavaju koledze, ma sve super. Ali na osnovu izraza lica sve ti je jasno. Znas li ti kako u odnosu na njih ovi po Evropi lade 00 i zive 30% bolje, ma ne spada im kez sa lica a da ne pominjem to sto te u nekim godinama itekako spici nostalgija, prijatelji, roditelji, familija krecu da umiru.. mislim gledas sve na osnovu primera neke ribe sa faksa koja se zaposlila u Australiji i ima za skupe krpice, gledaj malo sire ;) Ja sam i u Srbiji poprilicno srecan u ovim godinama a da nece jos vise nak riba sa 25-30 god u Australiji..
Izvini ali ako nisi bio u Australiji i ne poznaješ tu moju drugaricu, nemoj offtopicovati bezveze (offtopicovati je blagorečeno).

Moj primer je osoba koja je sa 33 godine upisala fakultet jer se tad otvorio smer astronomije kod nas. Toliko je zanimaju skupe krpice, da izvineš..... izgleda da si ti taj koji treba da pogleda šire.

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Sto se tice skandinavije, par primera ljudi koji zive CARSKI.
Ali jedan ortak je skoro otisao i brzo se vratio, nije se snasao ali sumnjam da se i trudio :d iskreno ocekivao sam ovaj scenario.

zookarma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.11.2009.
Poruka
1.210
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 + Megahalem
Motherboard:
Asus p7p55d
RAM:
2x2 Mushkin + 1x4
VGA & cooler:
Sapphire 6950
Display:
Samsung T240
HDD:
C300 X64 + 5xhdd
Sound:
Creative Xfi Elite
Case:
Chieftec LBX
PSU:
TT 650 W
Optical drives:
PIoneer 212
Mice & keyboard:
G500 + G15 v2
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7 x64, Chrome
Covek vas pita za savet a vi se svadzate na iskustvo drugih osoba ? :) Aj il pomazite il ne kenjajte da prostite :P

a c a

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
770
Rezultat reagovanja
24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Propus@Deneb
Motherboard:
Foxconn
RAM:
Hyper X
VGA & cooler:
AMD
Display:
Samsung
HDD:
WD5000AAKX i WD20EZRZ
Sound:
int.
Case:
690IIa
PSU:
Seasonic
Optical drives:
Pioneer&Liteon
Mice & keyboard:
Chicony&Logitech
Internet:
SBB D3
OS & Browser:
7Ux64/XPSP3

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Bio, video i vratio se. Ne želim da budem građanin drugog reda tamo nekome, želim da kad opsujem na maternjem, svi shvate šta sam rekao. :d

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
želim da kad opsujem na maternjem, svi shvate šta sam rekao. :d
Haha, onda je Beč idealno mesto za tebe :) Kad se šetaš ulicom, vidiš dve grupe ljudi: tihe domaće i prilično glasne Balkance raznih nacija i vera, kojima nije strano glasno pominjanje seksulanih odnosa i ženske rodbine u istoj rečenici ;)

ostoja88

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Poruka
409
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
intel i3-3225 & LC CC-120
Motherboard:
msi z77ma-g45
RAM:
hyperX 8gb ddr3
VGA & cooler:
hd4000
Display:
dell p2414
HDD:
840evo 250gb + seagate 1TB
PSU:
tt smart 630w
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Windows 7
Moj drugar radi u Norveskoj i ok mu je ali istina je ono za gradjane drugog reda.. Jednostavno Norvezani ne vole strance i to ti je. Sve se druzi sa nasima i ostalim strancima,a sa Norvezanima samo na poslu i to cisto profesionalno.

On je otisao da radi kao neki savetnik u skoli,ne znam sta tacno,uglavnom norveski mu ne treba nego prica engleski na poslu.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Vily, kakvo obrazovanje imas?
Dobro pitanje. Velika je razlika da li ideš negde da rintaš ("fizikalac") ili ideš sa nekim znanjem ("stručnjak") i što se vize tiče i prilagođavanja sredini.

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Haha, onda je Beč idealno mesto za tebe :) Kad se šetaš ulicom, vidiš dve grupe ljudi: tihe domaće i prilično glasne Balkance raznih nacija i vera, kojima nije strano glasno pominjanje seksulanih odnosa i ženske rodbine u istoj rečenici ;)
Ista priča je i u Kelnu, gde sam radio jedno vreme kulturica posao, za lika koji prodaje robu preko ebay-a i zarađuje nenormalnu lovu. Imaš naše klubove gde je kao u najgoroj selendri kod nas sa sve pevajkom i sl. U Beču imam rodbine i sve znam. U Ljubljani sam bio jedno vreme i šta reći: Albanci su br. 1. Ne hvala. U Norveškoj drugar godinama, tamo diplomirao, kulturan posao i društvenog života nemaš. Kafići prazni, koliko je skupo, mladi piju isped radnji i teturaju se po ulicama vikendom, kao na divljem zapadu.

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Napisi nesto vise o Sloveniji. :) Ja bi trebao uskoro ici na nostrifikaciju van ali po svemu sudeci to nije lak posao jer mi pored odredjenog stepena poznavanja jezika odnosno potvrde iz priznatih skola treba i polaganje odredjenog broja strucnih ispita ali dobro. Te informacije sam delom dobio u ambasadama a delom od poznanika.
Ima li neko iskustava sa Nemackom i Austrijom ali vezanim za poslove za koje su neophodne diplome nasih fakulteta?
Sto se tice Francuske ja sam cuo iz rekao bih pouzdanog izvora da je mnogo tesko otici a raditi sa nasom diplomom.

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Naše diplome su moodo labudovo, to je dokazano. Vani je važnije da li znaš svoj posao ili ne, ostalo dođe vremenom.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Ali naše diplome vrede mnogo više van nego ovde. Eto onog mog primera iz australije. Naravno, diploma nije uslov, ali znači puno kad vide da ga imaš.

Jafazec

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
198
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AthlonX2 @3,2ghz & OCZ Vendetta
Motherboard:
Biostar TA770
RAM:
Kingston 800mhz CL5 2x1gb @ 916mhz
VGA & cooler:
Asus 4850
HDD:
Hitachi SATA II 320gb
Case:
Thermaltake Soprano
PSU:
LCP
Optical drives:
komaTa 2!
Mice & keyboard:
Intelli 3.0/A4tech X710F & Logitech
Internet:
Cable
Svajcarsku,osim ako niste neki vrhunski strucnjak otpisite za legalan rad.Lik koga sam upoznao preko drugarice koja je 4 god zuvela i studirala u Cirihu,je bio jedan od najboljih studenata,stipendista njihovog ekonomskog,oblast bankarstvo i finansije sa specijalizacijom valjda za hartije od vrednosti.Stazirao tamo u valjda njihovoj centralnoj banci,sve bilo super,sefovi odusevljeni njime,kad je zavrsio staz,radio jos neko vreme.probno i na kraju i pored cimanja sefova nisu uspeli da mu srede papire.Tuzno ali.istinito.Plus Svajcarska je mozda i jedina zapadna zemlja gde vlada izuzetno otvoren animozitet prema Balkancima,tj.za njih smo svi Jugosloveni,bez obzira da li.je u pitanju Albanac,Hrvat ili Srbin.

Sent from my Sensation using Tapatalk 2

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Naše diplome su moodo labudovo, to je dokazano. Vani je važnije da li znaš svoj posao ili ne, ostalo dođe vremenom.
Npr. diploma medicinskog fakuletata u Beogradu se vise vrednuje nego ijedna druga u evropi :). Sta mislis sto su skoro svi hirurzi u Nemackoj, Srbi? :D

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard: