• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Anonymus is calling!!!

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Deca se igraju. :troll:

A jel vam palo na pamet da su to dve najveće muzičke industrije u srbiji? Upravo bi njihova prava trebala da se "štite" donošenjem ACTA-e (između ostalog).

100%

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.11.2011.
Poruka
78
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GHz
Motherboard:
Asus M4A87TD/USB3
RAM:
DDR3 2 x 2GB 1333MHz Kingston
VGA & cooler:
AMD Radeon 5770 ASUS CUcore 1GB/DDR5
Display:
Philips Brilliance 224CL Ultra Slim
HDD:
WD AAKS 500GB
PSU:
Chieftec CTG-500-80P 500W
Optical drives:
Samsung SH-S223L
Internet:
ADSL
OS & Browser:
W7 x64, Chrome
Glupo, ružno, besmiselno, dovodi do toga da se zamagljuje suština - a suština nije borba protiv kiča i šunda, već borba za slobodu na Internetu! Rušenje sajtova privatnih firmi je upravo SUPROTNO od te borbe...
Šta misliš, ko gura te rigidne zakone koji guše slobodu na netu? Političari, koji su samo marionete u rukama krupnog kapitala? Ili, pak, velike industrije, među kojima se muzička posebno ističe? E vidiš, upravo su ove dve firme teškaši (bar za balkanske pojmove) i ozloglašeni predstavnici muzičke industrije. A ti pogodi ko će sutra, kada i ovde na red dođe da se raspravlja o usvajanju problematičnog zakona, reći najglasnije i veoma uticajno "da" onome oko čega se i podigla cela ova frka.

EDIT: Preteče me Steamroller... :)

Poslednja izmena:

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
http://www.paragraf.rs/propisi/krivicni_zakonik.html
Glava dvadeset sedma

KRIVIČNA DELA PROTIV BEZBEDNOSTI RAČUNARSKIH PODATAKA

Oštećenje računarskih podataka i programa

Član 298

(1) Ko neovlašćeno izbriše, izmeni, ošteti, prikrije ili na drugi način učini neupotrebljivim računarski podatak ili program,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

(3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina.

(4) Uređaji i sredstva kojima je učinjeno krivično delo iz st. 1. i 2. ovog člana, ako su u svojini učinioca, oduzeće se.

Računarska sabotaža

Član 299

Ko unese, uništi, izbriše, izmeni, ošteti, prikrije ili na drugi način učini neupotrebljivim računarski podatak ili program ili uništi ili ošteti računar ili drugi uređaj za elektronsku obradu i prenos podataka sa namerom da onemogući ili znatno omete postupak elektronske obrade i prenosa podataka koji su od značaja za državne organe, javne službe, ustanove, preduzeća ili druge subjekte,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Pravljenje i unošenje računarskih virusa

Član 300

(1) Ko napravi računarski virus u nameri njegovog unošenja u tuđ računar ili računarsku mrežu,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.

(2) Ko unese računarski virus u tuđ računar ili računarsku mrežu i time prouzrokuje štetu,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.

(3) Uređaj i sredstva kojima je učinjeno krivično delo iz st. 1. i 2. ovog člana oduzeće se.

Računarska prevara

Član 301

(1) Ko unese netačan podatak, propusti unošenje tačnog podatka ili na drugi način prikrije ili lažno prikaže podatak i time utiče na rezultat elektronske obrade i prenosa podataka u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist i time drugom prouzrokuje imovinsku štetu,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

(2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist koja prelazi iznos od četristopedeset hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

(3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist koja prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

(4) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini samo u nameri da drugog ošteti,

Neovlašćeni pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka

Član 302

(1) Ko se, kršeći mere zaštite, neovlašćeno uključi u računar ili računarsku mrežu, ili neovlašćeno pristupi elektronskoj obradi podataka,

(2) Ko snimi ili upotrebi podatak dobijen na način predviđen u stavu 1. ovog člana,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.

(3) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do zastoja ili ozbiljnog poremećaja funkcionisanja elektronske obrade i prenosa podataka ili mreže ili su nastupile druge teške posledice,
učinilac će se kazniti zatvorom do tri godine.

Sprečavanje i organičavanje pristupa javnoj računarskoj mreži

Član 303

(1) Ko neovlašćeno sprečava ili ometa pristup javnoj računarskoj mreži,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ako delo iz stava 1. ovog člana učini službeno lice u vršenju službe,
kazniće se zatvorom do tri godine.

Neovlašćeno korišćenje računara ili računarske mreže

Član 304

(1) Ko neovlašćeno koristi računarske usluge ili računarsku mrežu u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri meseca.

(2) Gonjenje za delo iz stava 1. ovog člana preduzima se po privatnoj tužbi.

Pravljenje, nabavljanje i davanje drugom sredstava za izvršenje krivičnih dela protiv bezbednosti računarskih podataka

Član 304a

(1) Ko poseduje, pravi, nabavlja, prodaje ili daje drugom na upotrebu računare, računarske sisteme, računarske podatke i programe radi izvršenja krivičnog dela iz čl. 298. do 303. ovog zakonika,
kazniće se zatvorom od šest meseci do tri godine.

(2) Predmeti iz stava 1. ovog člana oduzeće se.
Ko želi u popravni dom da ga maltretiraju delikventi ima mogućnost...

Poslednja izmena od urednika:

R_O_N_I_N

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.09.2009.
Poruka
989
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD B55 @3.8Ghz/2.8Ghz NB & Noctua NH-D14
Motherboard:
ASUS Crosshair IV Formula
RAM:
2X2GB Excelram Rippler + 2X8 GB Patriot,sve na 9-9-9-24-27 1T@1600Mhz
VGA & cooler:
ASUS 280x
Display:
ViewSonic VX2260WM
HDD:
Samsung EVO840 120 GB+Samsung 1.5 TB+Samsung HD321KJ 320GB+WD AAKX 500GB+WD 320GB AAKX
Sound:
Integrisana zv. & Logitech G51
Case:
CM Silencio 650
PSU:
Chieftec BPS-850C 850W
Optical drives:
Samsung SH-S223F
Mice & keyboard:
Logitech G400s,neki djubre-plastikaner od 5e(za sad :D)
Internet:
SBB
OS & Browser:
W7 x64

100%

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.11.2011.
Poruka
78
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus M4A87TD/USB3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
WD AAKS 500GB
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S223L
Internet:
ADSL
OS & Browser:
W7 x64, Chrome

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nemoj pogrešno da me shvatiš ali mislim da stvarno nema potrebe za citiranjem metara i metara zakona.
Ima potrebe jer ne znaju sva deca da igračka može biti plačka.
Svi ovde odlično znamo da se ovo što su uradila ta deca kosi sa propisima. Pa ipak, to ne znači da kao takvo ne može biti simpatično, pogotovu ako se zna koje su trovače napali. ;)
Meni kršenje zakona nije simpatično i mislim da ne treba da se gleda blagonaklono na te stvari na forumu. Piraterija je zabranjena a podrška rušenju domaćih sajtova nije, gde je tu logika?
Tebi su trovači a većini ljudi u ovoj zemlji nisu. To što se tebi nešto ne sviđa ne mora da znači da je otrov.

100%

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.11.2011.
Poruka
78
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus M4A87TD/USB3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
WD AAKS 500GB
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S223L
Internet:
ADSL
OS & Browser:
W7 x64, Chrome
Ima potrebe jer ne znaju sva deca da igračka može biti plačka.
A-ha, ti ovde, u stvari, vaspitavaš decu. Okej, tatatatira.

Meni kršenje zakona nije simpatično i mislim da ne treba da se gleda blagonaklono na te stvari na forumu. Piraterija je zabranjena a podrška rušenju domaćih sajtova nije, gde je tu logika?
Nije kršenje zakona kao takvo nešto simpatično, daleko od toga, ali pojedina kršenja to mogu da budu. Ne treba biti baš potpuno isključiv po ovom pitanju. I ovo nije podrška rušenju sajtova već borbi za slobodan net, bar sam mislio da je to očigledno.

Tebi su trovači a većini ljudi u ovoj zemlji nisu. To što se tebi nešto ne sviđa ne mora da znači da je otrov.
Isto tako, ako se sviđa većini, ne mora da znači da je dobro. To ti je onaj argument masovnosti: milijarde muva jede izmet, pa nisu valjda sve te muve lude?! Znaš, ja poštujem pravo muva da rade to što rade, ali nemoj niko da mi izmet prodaje za čokoladu.

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
A-ha, ti ovde, u stvari, vaspitavaš decu. Okej, tatatatira.
Ne vaspitavam ja nikoga, samo ukazujem na moguće posledice.

I ovo nije podrška rušenju sajtova već borbi za slobodan net, bar sam mislio da je to očigledno.
Borba za slobodan net se može voditi normalnim demokratskim putem, ne mora se kršiti zakon. Kako Švajcarci imaju slobodan net? Mogu svi tako, samo treba biti strpljiv.
Isto tako, ako se sviđa većini, ne mora da znači da je dobro. To ti je onaj argument masovnosti: milijarde muva jede izmet, pa nisu valjda sve te muve lude?! Znaš, ja poštujem pravo muva da rade to što rade, ali nemoj niko da mi izmet prodaje za čokoladu.
Tebe niko ne tera da gledaš Pink i slušaš šund. Uzgred, City Records prodaje i dobru muziku.

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Potpuno se slažem!

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.823
Rezultat reagovanja
2.314
Moja konfiguracija
^^ Neko se osetio pogođenim.:P

100%

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.11.2011.
Poruka
78
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus M4A87TD/USB3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
WD AAKS 500GB
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S223L
Internet:
ADSL
OS & Browser:
W7 x64, Chrome
Ne vaspitavam ja nikoga, samo ukazujem na moguće posledice.
Ladies and gentlemen, Captain Obvious! :D

Borba za slobodan net se može voditi normalnim demokratskim putem, ne mora se kršiti zakon. Kako Švajcarci imaju slobodan net? Mogu svi tako, samo treba biti strpljiv.
Dok se baba naguzi, prođoše Francuzi... A dok mi postanemo Švajcarci, oni će već kolonizovati pola galaksije... Svaka čast, ali malo ko toliko strpljenje ima.

Tebe niko ne tera da gledaš Pink i slušaš šund.
Takav argument bi mogla da upotrebi i ekipa okupljena oko ACTA-e i svede sve na teranje, baš kao što si i ti uradio. I nas niko ne tera da koristimo Internet.

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Ne razumem sta je lose u prici o Anonimusima spomenuti i izvod iz zakona koji se krsi takvim radom, kakav Anonimusi imaju?
Treba sagledati sve strane.

@100%, ti mozda znas da je takvo delovanje kaznjivo zakonom ali nemoj odmah pretpostaviti da svi tako isto znaju. Neko ce da pomisli da je takav posao sasvim legitiman i legalan i to ce ga dovesti u problem, za koji nije ni znao da postoji...

I batalite sva ta prepucavanja, nastavite sa diskusijom u normalnom smeru i normalnim tonovima...

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav građanima i građankama Srbije. Mi smo Anonimni. Nekoliko puta smo vam skrenuli pažnju da nas očekujete.

Sada imate našu punu pažnju. Borimo se protiv cenzure interneta, cenzure medija i ubijanja slobode govora! S obzirom da već decenijama traje napad na mozgove građana Srbije i da već dugo živimo u debelom mraku, Anonymous Srbija su noćas izvršili prvi deo operacije ‘Crni mart’. Od večeras vraćamo kulturu u Srbiju. Hoćemo više biblioteka i muzeja, a manje kafanskih pevaljki. Razvoj ovakvih pojava u našem društvu već smo videli devedesetih: umesto džepnih izdanja knjiga, u džepovima se nose noževi, britvice i pištolji. Puca se na ljude zbog parking mesta. Nećemo dozvoliti dalje moralno propadanje društva. Samo obrazovan čovek je slobodan čovek! Obrazovanje, a ne kič i šund!
http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/terazije/hocemo_vise_muzeja_a_manje_kafanskih_pevaljki.14.html?news_id=234799

100%

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.11.2011.
Poruka
78
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus M4A87TD/USB3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
WD AAKS 500GB
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S223L
Internet:
ADSL
OS & Browser:
W7 x64, Chrome

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
^Mnogo su upućeni za decu.

Poslednja izmena od urednika:

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.025
Rezultat reagovanja
2.402
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-7700K [DE-LIDDED] @ 4.9GHz w/ EKWB EK-Supremacy Evo Elite Edition
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
Kingston HyperX Predator Black 16GB (2x8GB) 3466MHz DDR4 CL16
VGA & cooler:
Inno3D GeForce GTX1080 Twin X2 HerculeZ 8GB GDDR5X
Display:
Alienware AW2518HF [240Hz] × LG 24GM79G [144Hz]
HDD:
Samsung 850 EVO 2.5" 250GB × Western Digital RED 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + beyerdynamic Custom Studio & Sennheiser HD515
Case:
Lian Li PC-O11 Dynamic DW w/ 3 x Corsair LL120 × Phobya G-Changer v.2 280/60mm w/ 2 x Corsair ML140
PSU:
Seasonic FOCUS Plus Series SSR-750FX 750W 80+ Gold
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Elite @ SteelSeries QCK Heavy × Razer Huntsman Elite
Internet:
SBB 300/30 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera GX
Other:
iPhone 15 Pro Max 256 GB Midnight Green, EK-XTOP Revo D5 × EK-RES X3 250, Mayhems Ultra Clear Tubing
Naravno to nikada nece biti u stanju da dokazu i onda ce oni slobodno odsetati. Classic

100%

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.11.2011.
Poruka
78
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus M4A87TD/USB3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
WD AAKS 500GB
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S223L
Internet:
ADSL
OS & Browser:
W7 x64, Chrome
Mnogo su upućeni za decu.
Velike pljačke u ovoj zemlji su javna tajna, u njih može biti lako upućen svako ko to hoće da bude, bilo mlad ili star.

Više bih rekao da su oni klinci zbog načina na koji "odrađuju" posao. Difejsovanje je nešto što je bilo popularno pre cca 15 godina, te deluje pomalo smešno. A tek je komičan onaj potpis prepisan iz filma "Fight Club"... moglo je to i malo originalnije kad su već tako koncipirali. No, svejedno.

Druga stvar je čini mi se bitnija.

Rekao bih da se ovde previše vremena i energije troši na dokučivanje ko su i kakvi su Anonymous. Nek to radi policija, pa možda ih bude pohapsila, videćemo. Jedan ishod je izvestan: bandu iz (i oko) azotare i slične sigurno pohapsiti neće, jer zakon, na koji se ponekad rado pozivamo, nažalost nije isti za sve, nebrojeno puta viđeno.

Kako bih samo voleo da je evolucija kolektivne svesti uzela zamah. Mada, mrka kapa. Hteo bih da se, ako je ikako moguće, skoncentišemo na ideju koja iza ovoga pokreta stoji kao i načine borbe za nju, ne na analizu pojedinca koji nisu naš problem. Nek se njima bavi onaj ko je plaćen za to.

Poslednja izmena:

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Hteo bih da se, ako je ikako moguće, skoncentišemo na ideju koja iza ovoga pokreta stoji kao i načine borbe za nju, ne na analizu pojedinca koji nisu naš problem.
Očigledno je da nema ideje iza pokreta - kakve veze ima Azotara sa Grandom? Zašto je oboren sajt Azotare? Da se kao skrene pažnja na nešto što je već pisalo u dnevnim novinama pre 2 godine? Ko uopšte posećuje sajt Azotare?

100%

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.11.2011.
Poruka
78
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus M4A87TD/USB3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
WD AAKS 500GB
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S223L
Internet:
ADSL
OS & Browser:
W7 x64, Chrome
Očigledno je da nema ideje iza pokreta - kakve veze ima Azotara sa Grandom? Zašto je oboren sajt Azotare? Da se kao skrene pažnja na nešto što je već pisalo u dnevnim novinama pre 2 godine? Ko uopšte posećuje sajt Azotare?
Rekao bih da je pokret prerastao inicijalnu ideju borbe za slobodan net i da je proširio svoje delovanje i na druge stvari: manipulaciju, pljačku i slično. Bar se meni tako čini. Videćemo koje će to rezultate da donese.

Da, novine su davno pisale o tome i ništa poduzeto nije. Može se o tome ćutati, oni su izabrali da urade nešto. Da li je to efikasno i pametno odrađeno, može se diskutovati. U svakom slučaju, rekao bih da je noćas sajt azotare posetilo više ljudi nego ikada. :D

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
ok, posetilo, procitalo taj i sta dalje?
neko ce nesto pricati, neko nece nista, posle 2 dana ce se sve zaboraviti a ko ima problem? pa web administrator, da vrati sajt u originalno stanje..
realno, nista nisu ucinili sem sto su ostetili web administratora.

ako imaju dokaze za sud, nek se zapute pravac tuzilastvu.. ako to nema efekta, izvol'te, otvorite "srboleaks" i nek daju narodu crno na belo da citaju...
ako su dovoljno vesti hakeri, njihov sajt je bezbedan a svako koga interesuje, imace sta da cita i gleda. ovako, hip azotara ili neko treci, peti, sedmi ce se vratiti u originalno stanje i ko je procitao sta je tamo negde pisalo, procitao je.. pa nek prepricavaju dalje ako su upamtili sve detalje....

meni je to smesno i zalosno i ne vidim nikakav napredak u svemu tome...

da otvore svoj sajt sa tajnama koje poseduju i sire te tajne javnosti i javnost moze u svakom trenutku doci do istih, imali bi mozda neki uticaj, negde i nekad...

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Rekao bih da je pokret prerastao inicijalnu ideju borbe za slobodan net i da je proširio svoje delovanje i na druge stvari: manipulaciju, pljačku i slično. Bar se meni tako čini.
Meni se čini da ne postoji nikakav pokret, nego da svako ko hoće i ume počinje da se krije ispod anonimnog kišobrana, odnosno da počinje anarhija i glupiranje.

Ovo što je voodoo rekao (otvaranje sajta "srboleaks") je izvanredna ideja! Rušenje nebitnih sajtova i postavljanje bajatih informacija, koje su skoro svima poznate, nema nikakav efekat (osim mogućnosti da oni koji to rade budu kažnjeni).

100%

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.11.2011.
Poruka
78
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus M4A87TD/USB3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
WD AAKS 500GB
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S223L
Internet:
ADSL
OS & Browser:
W7 x64, Chrome
Jeste li primetili koliko se priča o svemu ovome na forumu i van njega? To možda nije dovoljno ali svakako se ne može podvesti pod baš ništa. Sve zavisi u kom pravcu će se odvijati cela priča i šta će se iz svega toga izroditi. Niko ovde kristalnu kuglu nema, vreme će pokazati.

Jedna stvar ne sme da se izgubi iz vida: nisu ovi mladići (ili već ko god se nalazio iza pseudonima Anonymous) najveći problem u celoj priči. Najveći problem je ono na šta se ukazuje ovim upitnim akcijama - cenzura, manipulacija, nejednakost pred zakonom, pljačka, korupcija, nedostatak obrazovanosti i kulture, višak kiča i šunda... itd... itd...

R_O_N_I_N

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.09.2009.
Poruka
989
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD B55 @3.8Ghz/2.8Ghz NB & Noctua NH-D14
Motherboard:
ASUS Crosshair IV Formula
RAM:
2X2GB Excelram Rippler + 2X8 GB Patriot,sve na 9-9-9-24-27 1T@1600Mhz
VGA & cooler:
ASUS 280x
Display:
ViewSonic VX2260WM
HDD:
Samsung EVO840 120 GB+Samsung 1.5 TB+Samsung HD321KJ 320GB+WD AAKX 500GB+WD 320GB AAKX
Sound:
Integrisana zv. & Logitech G51
Case:
CM Silencio 650
PSU:
Chieftec BPS-850C 850W
Optical drives:
Samsung SH-S223F
Mice & keyboard:
Logitech G400s,neki djubre-plastikaner od 5e(za sad :D)
Internet:
SBB
OS & Browser:
W7 x64
Vrh