• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

SBB povecava brzine...

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Pravo pitanje, pitas pogresnog coveka ;) Ako jednog dana ne daj Boze to dodje kod nas, to ces morati da se objasnis sa nasim provajderima ;) Ja samo znam, da Kanadjani, Svedjani,Ameri itd itd, lude od FUP-a odnosno FAP-a, sto ako proguglas i sam mozes videti ;)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.730
Rezultat reagovanja
2.361
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Ovo je smešno... Šta ako neko hoće da gleda WebTV u HD-u, a ima toga već. Pa u roku od tri-četiri dana sa po par sati gledanja dnevno ispuca se tih 50GB!

U šta je tu ustvari fer? Plaćam određenu brzinu i nju želim da imam. To što operateri kalkulišu sa suludim agregacijama tipa 40:1 mene NE INTERESUJE! Internet se sve više koristi i za WebTV i slično i operateri bi morali da smanjuju agregacije. Najiskrenije se nadam da toga kod nas neće biti.
za web tv imas poseban servis i generalno, ako sam dobro shvatio, posebno ga i platis i onda se tretira kao browsing.

A sto se samog FAP FAP FAP tice, gledajt o ovako: zemlja koja ima 40 miliona internet korisnika sa 100mbit netom prosto ne moze da podnese da kad svi oni dodju sa posla pocnu da cupaju tih 100mbit, sto im je najcesce i slucaj i tih 100mbit im uglavnom nije zagarantovano ukoliko ne doplate pa tako i sa sve FAP FAP FAP se desava da oko 18-19h od tih 100mbit ti imas 5-6mbit.

Sobzirom da kod nas ima internet korisnika ko i kod njih beskucnika, nasima FAP FAP FAP jos uvek ne treba, mada se nekad predvece i kod nas moze osetiti pad brzine...

PS. Moram da im capim taj wifi ruter, vreme je bilo :d

M_M

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.03.2011.
Poruka
277
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7-2600K, Noctua NH-D14
Motherboard:
MSI P67A-GD65
RAM:
4x2GB ExcelRAM, 1866CL8
VGA & cooler:
Asus R9 290 OC 4GB
Display:
24" Dell 2407WFP-HC
HDD:
Kingston HyperX 240GB + 6TB
Case:
CoolerMaster CM690
PSU:
Corsair HX750
Optical drives:
LG BluRay
Internet:
SBB 15Mbit
OS & Browser:
Win7HP 64bit
Other:
APC SmartUPS SU1000i
za web tv imas poseban servis i generalno, ako sam dobro shvatio, posebno ga i platis i onda se tretira kao browsing.
I dalje ne razumem, "poseban servis"? Ja mogu da vučem WebTV odakle hoću, ne moram uvek sa "svoje mreže". Mislim gigabajti idu pa idu...

A sto se samog FAP FAP FAP tice, gledajt o ovako: zemlja koja ima 40 miliona internet korisnika sa 100mbit netom prosto ne moze da podnese da kad svi oni dodju sa posla pocnu da cupaju tih 100mbit, sto im je najcesce i slucaj i tih 100mbit im uglavnom nije zagarantovano ukoliko ne doplate pa tako i sa sve FAP FAP FAP se desava da oko 18-19h od tih 100mbit ti imas 5-6mbit.
Jasno, mada i zemlja koja ima 40mil internet korisnika ima i dobru zaradu od njih, ima i puno podprovajdera, hostinga i sl, i sigurno ima barem jednog ili više Tier1 provajdera, koji su ti*********no vezani sa mnoštvom sada već 100Gbit-nih optičkih veza sa drugim Tier1 provajderima u backbone... Neka bre grade kapacitete kad imaju toliko korisnika... 40mil x 25e svaki mesečno, ali to je milijardu evra mesečno i to samo od korisnika. A gde su hostinzi, biznis korisnici, itd!

U krajnjem slučaju, šta nude 100mbit ako to ne mogu da podnesu... Nekad su ljudi samo brawsovali i emailovali se... Danas su apetiti porasli...

Reklamiraju nešto što nude samo pod određenim uslovima, a ti uslovi (FAP) onima koji zaista žele 100mbit totalno obesmišljavaju tih 100mbit jer da žele samo za običan surf, i 10mbit bi bila puna kapa...

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.730
Rezultat reagovanja
2.361
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
pa imas webTV servis, vidis da i VIP i SBB uvode to, SBB vidim vec reklamira da ima. prosto, ta i ta adresa, taj i taj port = ne racuna se transfer u mesecni limit ili se drugacije racuna. Kao sto je nekad bilo na dial-up, uplatis paket pa imas 20 sati ili 40 sati po lokalnim web sajtovima, ako se secas.

E sad, ja ne znam ko pusta HDTV preko neta, ja nisam nasao, imam neki program za web TV ali to je daleko od HD-a, a i od TV-a ako cemo iskreno...

Sto se drugog dela tvog posta tice, ne znam sta da ti kazem, ne raspolazem ciframa niti biznis modelima takvih komapnija pa ne bih sad da lupam kolka im je zarada. Verovatno manja po korisniku nego kod nas, ali mnogo vise korisnika pa je samim tim i zarada veca. Ovo je samo pretpostavka.
A sto se brzine tice, prosto imas "peak hours" a to je to, kad ljudi dodju kuci i jedu pa sednu na net malo ovo ono, ne vuku svi terabajte mesecno ali kad su svi online u peak-u verovatno dodje do opterecenja. PAzi, ni kod nas ti niko ne garantuje nikakav protok! Ti mozes da platis 16mbit i ti platis mogucnost da to imas (najcesce i imas) ali ako nemas i zoves da se zalis neces nista postici, dobices samo obrazlozenje da je mreza opterecena ili da je infrastruktura takva i sl.
Garantovane brzine kod SBB-a su ti samo u onim paketima sa ogranicenim protokom.

"Reklamiraju nešto što nude samo pod određenim uslovima, a ti uslovi (FAP) onima koji zaista žele 100mbit totalno obesmišljavaju tih 100mbit jer da žele samo za običan surf, i 10mbit bi bila puna kapa... "

mislim da u svedskoj drugi paket ni nema :) salu na stranu, mislim da u tom slucaju imas 100mbit za tipa 50e ali sa FAP, i 100mbit bez FAP za neke vece pare. Ako vecinu vremena sa FAP imas u proseku 50mbit, sto bi se zalio? Ja ne bih. Nije kao da protok pada ispod 1mbit i sl. Dokle god nemam mesecno ogranicenje u kolicini prenetih podataka sve je okej, bar ja to tako vidim.

PS. Da imas 100mbit, sto je oko ~13MB/s i da stalno nesto skidas, bankrotirao bi kupujuci HDD-e ;) Licno, ne skidam svaku glupost sa neta, ne skidam ni svaki najnoviji film, skidam samo one za koje znam da su dobri i da cu ih verovatno pogledati do kraja, a takvih ima jedan nedeljno u proseku. Ostatak vremena je internet radio, browsing...smesno, ne skidam nista posebno vise nego kad sam imao 512kbps ADSL, skidam mozda tri=cetri puta vise mesecno jer ne skidam xvid od 700~1400mb vec 720p od 4gb...Stvar je u tome sto se to brze nadje kod mene i to je sve.

Poslednja izmena:

M_M

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.03.2011.
Poruka
277
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7-2600K, Noctua NH-D14
Motherboard:
MSI P67A-GD65
RAM:
4x2GB ExcelRAM, 1866CL8
VGA & cooler:
Asus R9 290 OC 4GB
Display:
24" Dell 2407WFP-HC
HDD:
Case:
CoolerMaster CM690
PSU:
Corsair HX750
Optical drives:
LG BluRay
Internet:
SBB 15Mbit
OS & Browser:
Win7HP 64bit
Other:
APC SmartUPS SU1000i
Pazi, ni SBB ni iko drugi ne garantuje brzine kućnim korisnicima, ali u 95% vremena ja dobijem ono šta plaćam SBB-u i šta reklamiraju. To je fer usluga. Rezumljivo, ako bih želeo garantovanu brzinu, i to bi moglo, ali bi cena bila (znatno) viša, pa se kućnim korisnicima ne isplati.

Poenta je da imao 100mbit ili 1Gbit, a FAP ograničenje po protoku na 50GB/mesečno potpuno je svejedno. Onda je ta luda brzina čist marketing i ništa više, navući (alave i naivne) korisnike na nešto što im uopšte niti treba niti znači - a to znači da smatraju svoje korisnije za ******* (da ne kažem *****e) i to je ono što nervira!

Iskreno, moj sveukupan protok je oko 60-100GB mesečno, još od vremena 2mbit/s od pre dve godine, a sada sam na 3x većoj brzini (6mbit/s). I kada budem na 10mbit verujem da će ostati isti. Sve dok se ne pojave neki novi zahtevni servisi, aplikacije, mediji, itd. Dakle dao ti meni sada i 100mbit, neću koristiti ni deo toga. U budućnosti verovatno, ali sada ne. Ali ne želim da moram da razmišljam i da imam omču iznad glave da će mi možda 28-mog u mesecu iseći net jer sam prekrdašio FAP!

Ono što bi zaista bilo fer i koliko-toliko prihvatljivo ako već mora FAP, jeste recimo 100mbit link, a kada pređeš 100GB mesečno, link ti se usporava na 10mbit do isteka meseca.

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.730
Rezultat reagovanja
2.361
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
mmm...FAP ne mora da znaci ogranicenje na mesecnom nivou, kolko ja znam (a ne tvrdim da sam nesto previse istrazivao :P ) to je samo ogranicenje brzine od strane provajdera u "peak hours" i korisnici su zamoljeni da ne rade heavy DL za to vreme. Ako ih ne slusas i ne uslisis im molbu zavrnu ti brzinu na malo duzi period :p Ali mislim da FAP nema veze sa mesecnim ogranicenjem samog protoka u smislu da mozes da skines samo toliko i toliko. Takodje, to je naravno individualno i zavisi od provajdera.

Takodje, slazem sa svime sto si napisao ali si zaboravio da ima ljudi koji npr internet ne koriste za skidanje filmova i gledanje tv-a vec recimo rade na shared projektima pa im treba velika brzina, ili ljudi koji rade od kuce pa salju nesto u firmu, naravno na tik pred istek deadline-a i treba da posalje 1GB projekat/rad/materijal jos pre 5 minuta...

PS. 1gbit net? Kolko ljudi ima HDD koji moze da radi tom brzinom? moj hdd definitivno ne bi mogao da postigne ni upis ni ispis od 130MB/s

Poslednja izmena:

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
@gx-x: Onaj ko ima pare i drzava koja ima standard za 1Gbit net, veruj mi da je stanovnicima te zemlje kupovina(ako vec nemaju) brzog hdd-a pic**n dim ;)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.730
Rezultat reagovanja
2.361
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
brzog hdd-a? To moze jedino SSD ili neki opasan RAID array. Mislim, cak i sa obicnim raid 0 dok to nesto ide 130MB/s sistem bi ti se usporio jako mnogo. Japan ima 1gbit pre nego sto je SSD i promolio glavu na market. Uostalom, vezi dva kompa preko gigabit LAN-a i stavi par filmova da se kopiraju pa koristi komp i videces na sta to lici. Na svu srecu pa je brzo i ne traje dugo :D Ali navika da stavis nesto da se skida pa da se alt-tab nazad u neku igru ili da nastavis da gledas 1080p film u isto vreme...malo morgen :d

edit (burst transfer rate ne mozes postici sa nekesiranim sadrzajem zar ne? Tako da gledaj avg read/write, a ne burst :P )

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ono što bi zaista bilo fer i koliko-toliko prihvatljivo ako već mora FAP, jeste recimo 100mbit link, a kada pređeš 100GB mesečno, link ti se usporava na 10mbit do isteka meseca.
mmm...FAP ne mora da znaci ogranicenje na mesecnom nivou, kolko ja znam (a ne tvrdim da sam nesto previse istrazivao :P ) to je samo ogranicenje brzine od strane provajdera u "peak hours" i korisnici su zamoljeni da ne rade heavy DL za to vreme. Ako ih ne slusas i ne uslisis im molbu zavrnu ti brzinu na malo duzi period :p Ali mislim da FAP nema veze sa mesecnim ogranicenjem samog protoka u smislu da mozes da skines samo toliko i toliko. Takodje, to je naravno individualno i zavisi od provajdera.
To bi bilo super ali koliko sam shvatio ljude plaši kanadski scenario. Da imaš određenu količinu gigabajta da skineš mesečno, pa da doplatiš za još gigabajta pa zavrtanje česme. Evo kako izgleda ponuda jednog većeg kanadskog provajdera: http://www.rogers.com/web/Rogers.portal?_nfpb=true&_windowLabel=HiSpeedBrowse_1_2&HiSpeedBrowse_1_2_actionOverride=/portlets/consumer/internet/browse/hiSpeedCableBrowse/compare&HiSpeedBrowse_1_2productID=WAVE&_pageLabel=INTER_HISPEED
Najbolji paket: 50 Mbps/2 Mbps, 250GB mesečno za 100$, doplata 0,5$/GB za dodatnih 100 GB i to je to. Koliko sam shvatio kad skineš 350 GB prekidaju ti vezu.

PS. U pitanju su kanadski dolari

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.730
Rezultat reagovanja
2.361
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
da, njima je bas super. To su uveli nakon onog sastanka Obame sa jos nekima tamo u Kanadi, pricalo se o telekomunikacijama iza zatvorenih vrata. Mozda slucajnost, mozda ne, ali mislim da su Kanadjani prvi u nizu eksperimenata :)
Nisam merio protok i bunio bih se protiv ogranicenja ali bih sa 350GB mesecno preziveo bez problema, to mi dodje taman to :)

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Ne bih menjao trenutno stanje neta za te njihove pakete nikad , ja mislim da mesecno stucem bez problema bar duplo vise sa ovih 50mbita, a kamoli kad bih imao 100 ili jos gore 1000 :D.. Ovo bez ogranicenja je keva, samo kad bi brzine rasle lagano kao sto rastu, i jos kad bi malo korigovali cenu, mozda bi cak imali i najbolji net :d ( kad se pogleda pravilo no FAP-FUP ili kako vec :) )

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nisam merio protok i bunio bih se protiv ogranicenja ali bih sa 350GB mesecno preziveo bez problema, to mi dodje taman to :)
To bi te koštalo 12.400 din mesečno. :d
Sa paketom 12 Mbps/512 kbps koji košta oko 8.000 din (47$ + 50$) može se skinuti maks. 85 GB mesečno (60 + dodatnih 25GB se plaćaju 50$).

Poslednja izmena:

La.Prestige

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Sada mi je ovih 24mb/s i previse. Komotno mogu preci na jeftiniji paket, pa cak i na ovaj prvi od 10. :cool:

M_M

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.03.2011.
Poruka
277
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7-2600K, Noctua NH-D14
Motherboard:
MSI P67A-GD65
RAM:
4x2GB ExcelRAM, 1866CL8
VGA & cooler:
Asus R9 290 OC 4GB
Display:
24" Dell 2407WFP-HC
HDD:
Case:
CoolerMaster CM690
PSU:
Corsair HX750
Optical drives:
LG BluRay
Internet:
SBB 15Mbit
OS & Browser:
Win7HP 64bit
Other:
APC SmartUPS SU1000i
Sa paketom 12 Mbps/512 kbps koji košta oko 8.000 din (47$ + 50$) može se skinuti maks. 85 GB mesečno (60 + dodatnih 25GB se plaćaju 50$).
Grozno... pa onda ti i ne treba 12Mbps, i pola od toga bi bilo isto. Onima koji sam surfuju je svejedno 12Mbps ili 6Mbps, ne primećuje se razlika, a onima koji dosta skidaju sa 12Mbps očas posla doteraju do 60GB! Dakle uopšte nema smisla 12Mbps sa 60GB mesečno limitom, tih 12Mbps je čista navlakuša/reklama da ti kao daju nešto a ustvari ništa. Mogli su da daju i 50Mbps sa 60GB limitom bilo bi ISTO! UŽAS!

Zar u Kanadi nema konkurencije? Ili su napravili kartel? Ako su napravili kartel, zar to nije kažnjivo?

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Imaju neke strozije regulative na snazi. Kolega kada je bio pre gasenja mu-a nije mogao da se konektuje ni na jedan sajt koji je hostovao multimediju. Onemogucen pristup.
Kanada je kao test poligon izgleda koliko vidim.

zookarma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.11.2009.
Poruka
1.210
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 + Megahalem
Motherboard:
Asus p7p55d
RAM:
2x2 Mushkin + 1x4
VGA & cooler:
Sapphire 6950
Display:
Samsung T240
HDD:
C300 X64 + 5xhdd
Sound:
Creative Xfi Elite
Case:
Chieftec LBX
PSU:
TT 650 W
Optical drives:
PIoneer 212
Mice & keyboard:
G500 + G15 v2
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7 x64, Chrome
Stvarno uzas ?!?!?! Jel moguce da su ovoliko tupavi ?

M_M

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.03.2011.
Poruka
277
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7-2600K, Noctua NH-D14
Motherboard:
MSI P67A-GD65
RAM:
4x2GB ExcelRAM, 1866CL8
VGA & cooler:
Asus R9 290 OC 4GB
Display:
24" Dell 2407WFP-HC
HDD:
Case:
CoolerMaster CM690
PSU:
Corsair HX750
Optical drives:
LG BluRay
Internet:
SBB 15Mbit
OS & Browser:
Win7HP 64bit
Other:
APC SmartUPS SU1000i
Ma ako slučajno SBB-u padne na pamet ovako nešto, prelazim kod Telekoma ili nekog drugog provajdera koji to nije ograničio (pa makar i upadao u kvotu, prešao bih iz principa!).

Ako i on ograniči, ima da se žalim RATEL-u i Komisiji za zaštitu konkurencije kako provajderi međusobno šuruju i prave kartel na štetu naroda. Da podsetim postoji

Zakon o zaštiti konkurencije
"Ovim zakonom uređuje se zaštita konkurencije na tržištu Republike Srbije, u cilju ekonomskog napretka i dobrobiti društva, a naročito koristi potrošača, kao i osnivanje, položaj, organizacija i ovlašćenja Komisije za zaštitu konkurencije."

mige

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.01.2011.
Poruka
162
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-4770K + Noctua NH-U12S
Motherboard:
GIGABYTE G1.Sniper Z87
RAM:
2x8Gb HyperX Predator DDR3
VGA & cooler:
ASUS R9 280X DirectCU II TOP
Display:
Dell U2410 H-IPS
HDD:
Samsung SSD 850 EVO 250gb
Sound:
Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, Jazz 9902
Case:
Chieftec LBX-02B-B-B
PSU:
Cooler Master V1000
Mice & keyboard:
Apple Aluminum Wired keyboard, Logitech Performance Mouse MX™, Logitech Driving Force GT
Internet:
DSL
OS & Browser:
Windows 8.1
Ja se nadam da će na leto opet biti u pola cene internet kod Telekoma kao prošlog leta. 1,5 Mb/s za manje od 800 din je odlična stvar. :)
Ako budem morao da plaćam 1500 din verovatno prelazim na kablovski.
Ja imam za 770 dinara 6mbs kod Telekoma. Ona fora sa speed up-om. Za te pare nema bolje.

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da, super im je ta mogućnost. Kad ti treba 6 Mb/s samo se potvrdi na sajtu i imaš 3 sata brži internet za 59 dinara. Ja to slabo koristim ali je odlična mogućnost svejedno. :)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.730
Rezultat reagovanja
2.361
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
super je za surf...Realno, ja bih svaki drugi dan placao taj speedup, a to onda mnogo skupo izadje :)

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.841
Rezultat reagovanja
2.363
Moja konfiguracija
Priča se da će u ponudi biti i Turbo XL: 100/4 za 6840din, pa ko voli ... :)

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard: