OCz
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 04.04.2009.
- Poruka
- 948
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 / Megashadow (lapped) Push-Pull (Scythe GT AP-15)
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Samsung 840 EVO 128GB & F3 HD153WI
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
Trenutno sam ghetto i morao bih da uzmem neko kuciste, previse sam nezgoda imao u proslosti a i sve to cini neki malo haos u sobi.
I eto tako se razmisljam izmedju Cosmos S, Antec 1200 i HAF-a.
Cosmos S mi deluje ok, mada morao bih mu uzeti providnu (onu pravouglu), + farbanje unutra i opet ima par mana kao npr. onaj touch panel za paljenje kao i produzetak za 24pin koji izgleda odvratno a mora da se koristi da bi to radilo ..
I naravno dosta je skup + ovo sto bi planirao kostalo bi previse.
Antec 1200 je verovatno najbolji za hladjenje (meni) i bas mu je sexi side panel sa sve fanom i onim oblikom plexi-a.
Mana mu je to sto je previse otvoren no ajde, djene-djene ali fan napajanja bi stajao okrenut ka gore a ne dole + ne svdija mi se bas bas ona gore mreza gde je veliki fan, tj. ceo taj deo. Tako da nista ni od njega a i 180e ..
HAF, pa on zapravo ima najvise stvari koje mi se ne svidjaju ..
Ali, svidja mi se njegov izgled. Napred mislim da extra izgleda i jednostavno mi tu odgovara.
E sad ono sto mi nikako ne odgovara je mreza sa strane, tu mora plexi. A gornji plexi takodje izgleda ruzno i umesto njega drugi samo clean.
Nisam bas ni pristalica one gore mreze i mozda bi i tu stavio plexi ali nisam bas siguran za to.
Da malcice skratim, zelim plexi da izgleda ovako nekako :
Slobodno se smejte ambicioznosti
Uglavnom izgleda mi bolje od lakse varijante za pravljenje :
Inace, iz ovog ugla i dobro izgleda, ali da se gleda pravo, previse je otvoreno.
OK. Koliko vidim onaj gore plexi se kaci na zabice ? Nista strasno tu, samo se napravi novi i stavi na iste onda.
Ali..ali..kako je ovaj lik uspeo da stavi ovaj veliki plexi!?
- Gde da isecem takvu rupu ? Ne mogu sam jer mora biti u mm precizno i bas po tim istim linijama.
- Opet, kako da ga bre fiksiram ?
Od prodaje Silverstone-a imam 150e + jos par hiljada din. na raspolaganju.
Inace..prvo sam se mislio da za te pare uzmem Pit Bull-a : medjutim, stene kosta vise a i nesto sam razmislio sto da uopste platim, da je vlasnik kucke neki covek poklonio bi jedno stene da dobije fin dom i vlasnika a ne da zaradjuje na njima. Um..da, pitao sam da pokloni
Uglavnom, HAF ~135e, primer+sprej po 3kom za 2 sloja ? ~1500din.
Oba plexi-a ..sta ga znam ne vise od 40-50e sa secenjem i verovatno nekim rupicama. I jos 2-3 venta, necemo Noctua-u tako da i to ~1500din.
To mi je neka racunica gde se uklapam.
Ajde sad dajte mi neke predloge za secenje i fiksiranje tog glavnom plexi-a i ako imate jos nesto da dodate ili predlozite.
Ju ala sam se ispisao ..
I eto tako se razmisljam izmedju Cosmos S, Antec 1200 i HAF-a.
Cosmos S mi deluje ok, mada morao bih mu uzeti providnu (onu pravouglu), + farbanje unutra i opet ima par mana kao npr. onaj touch panel za paljenje kao i produzetak za 24pin koji izgleda odvratno a mora da se koristi da bi to radilo ..
I naravno dosta je skup + ovo sto bi planirao kostalo bi previse.
Antec 1200 je verovatno najbolji za hladjenje (meni) i bas mu je sexi side panel sa sve fanom i onim oblikom plexi-a.
Mana mu je to sto je previse otvoren no ajde, djene-djene ali fan napajanja bi stajao okrenut ka gore a ne dole + ne svdija mi se bas bas ona gore mreza gde je veliki fan, tj. ceo taj deo. Tako da nista ni od njega a i 180e ..
HAF, pa on zapravo ima najvise stvari koje mi se ne svidjaju ..
Ali, svidja mi se njegov izgled. Napred mislim da extra izgleda i jednostavno mi tu odgovara.
E sad ono sto mi nikako ne odgovara je mreza sa strane, tu mora plexi. A gornji plexi takodje izgleda ruzno i umesto njega drugi samo clean.
Nisam bas ni pristalica one gore mreze i mozda bi i tu stavio plexi ali nisam bas siguran za to.
Da malcice skratim, zelim plexi da izgleda ovako nekako :
Slobodno se smejte ambicioznosti
Uglavnom izgleda mi bolje od lakse varijante za pravljenje :
Inace, iz ovog ugla i dobro izgleda, ali da se gleda pravo, previse je otvoreno.
OK. Koliko vidim onaj gore plexi se kaci na zabice ? Nista strasno tu, samo se napravi novi i stavi na iste onda.
Ali..ali..kako je ovaj lik uspeo da stavi ovaj veliki plexi!?
- Gde da isecem takvu rupu ? Ne mogu sam jer mora biti u mm precizno i bas po tim istim linijama.
- Opet, kako da ga bre fiksiram ?
Od prodaje Silverstone-a imam 150e + jos par hiljada din. na raspolaganju.
Inace..prvo sam se mislio da za te pare uzmem Pit Bull-a : medjutim, stene kosta vise a i nesto sam razmislio sto da uopste platim, da je vlasnik kucke neki covek poklonio bi jedno stene da dobije fin dom i vlasnika a ne da zaradjuje na njima. Um..da, pitao sam da pokloni
Uglavnom, HAF ~135e, primer+sprej po 3kom za 2 sloja ? ~1500din.
Oba plexi-a ..sta ga znam ne vise od 40-50e sa secenjem i verovatno nekim rupicama. I jos 2-3 venta, necemo Noctua-u tako da i to ~1500din.
To mi je neka racunica gde se uklapam.
Ajde sad dajte mi neke predloge za secenje i fiksiranje tog glavnom plexi-a i ako imate jos nesto da dodate ili predlozite.
Ju ala sam se ispisao ..