• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Strujni kabal i HI-FI

zbun

PCAXE Member
Učlanjen(a)
30.03.2010.
Poruka
365
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD phenom II x6 1055T & thermalright IFX-14
Motherboard:
ASRock 870 extreme 3
RAM:
2x2GB 1600MHz Exceleram Rippler CL6 + 2x4 GB Patriot G2 cl7
VGA & cooler:
NVIDIA GeForce GTX 970
Display:
LG LH3000 42'
HDD:
samsung spinpoint F3 500 GB
Case:
NZXT M59
PSU:
zalman zm600glx
Sinoć sam prelistavao jedan domaći časopis koji se bavi HI-FI tematikom i ostao sam zapanjen pred činjenicom da običan strujni kabal košta 50 evra(mislim na onaj kabal sto kod kompjutera ide od napajanja u struju).I to ako hoćete jeftinije da prođete a ima ih i po ceni od 1000 evropskih novčanica.Ja bih jako voleo da mi neko od audiofila,a verujem da takvih ima na ovom forumu,objasni u čemu je stvar i zašto se ti kablovi onda ne bi primenjivali za dovod struje do TV-a(ako utiče na zvuk onda utiče i na sliku).Meni to nema puno smisla ali ajde ja sam laik po tom pitanju.

P.S.
Evo nađoh jedan lep tekst koji govori o strujnim kablovima i musičkim uređajima,moram da priznam da mi je sad malo jasnije ali i dalje je preterano.Postaviću link ka sajtu za više informacija.Nadam se da ne kršim neka pravila postavljanjem linka.
http://www.audiohard.com/hificafe/testovi/hifi_kablovi_struja.html

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Da, kao shto si i sam zakljuchio, jeste preterivanje, ne klasichno preterivanje, vec iza te priche stoje chinjenice. U pravodu, te male razlike koshtaju mnogo. Slichno je i sa automobilskom industrijom, IT industrijom i sl... To malo bolje, koshta nesrazmerno mnogo vishe...

:wave:

Poslednja izmena:

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
To je isto kao sto pozlaceni cincevi daju bolji i cistiji signal nego obicni a ja nikada nisam primetio razliku jer nisam nikada imao priliku to da probam na ultra-vrhunski skupom systemu;)

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AthlonII X4 620 @1.225v, Hyper 412 Slim
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
2x2GB Patriot Viper + 2x2GB GEIL Black Dragon CL5-5-5-15 @800 @1.8v
VGA & cooler:
Gigabyte GF9500GT 1GB (750/1850/500), CoolViva Z1
Display:
LG L204WS
HDD:
Patriot Pyro 60 GB, WD5001AALS
Sound:
Creative Audigy 1, Altec Lansing ATP3, Beyerdynamic DTX-710
Case:
Lian Li PC-S80 Black, 2xScythe SlipSream, 1x Turbine Master 800RPM
PSU:
OCZ StealthXStream 500W (Scythe S-Flex ventilator)
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Microsoft sidewinder X5, Roccat Taito, Logitech K120
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
Da, kao shto si i sam zakljuchio, jeste preterivanje, ne klasichno preterivanje, vec iza te priche stoje chinjenice. U pravodu, te male razlike koshtaju mnogo. Slichno je i sa automobilskom industrijom, IT industrijom i sl... To malo bolje, koshta nesrazmerno mnogo vishe...

Ja zaista ne znam ko moze da primeti razliku u strujnom kablu. Ako je sirmovan, onda nema razlike, pa makar ga i od platine pravili.

Isto kao i pozlaceni HDMI u poredjenju sa obicnim... Who gives a damn, kad je u pitanju digitalni signal, koji se prenosi bez uticaja smetnji? Cak i da korodira kabl (a sto je malo verovatno), pa zaista i dodje do nekih problema u prenosu, opet je sam kabl jeftin, tako da se neke ekstravagance sigurno ne isplate.

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Ma brate, smetnje u frekvenciji. I telefon treba da se gasi u prostoriji sa hifi sistemom, ali opet bez jakog sistema neces videti razliku.

zbun

PCAXE Member
Učlanjen(a)
30.03.2010.
Poruka
365
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASRock 870 extreme 3
RAM:
VGA & cooler:
NVIDIA GeForce GTX 970
Display:
LG LH3000 42'
HDD:
Case:
NZXT M59
PSU:
zalman zm600glx
Što znači da bi za vrhunski zvuk trebali da imamo savršenu prostoriju bez mogućeg uplitanja wireles sistema,uključenih kućnih aparata na mrežu.....
Priznaćete da retko ko može da obezbedi nešto takvo osim ako ne živi na nekoj planini gde nema nikakvih repetitora i mobilne telefonije.Sumnjam da 1 od 10 ljudi može zaista da primeti razliku.Ma šta 1 od 10 ,možda 1 od 1000.Mada za neke osnovne intervencije vezano za ispravljanje napona apsolutno razumem da postoji potreba.

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG L204WS
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
Ma brate, smetnje u frekvenciji. I telefon treba da se gasi u prostoriji sa hifi sistemom, ali opet bez jakog sistema neces videti razliku.
Ma smetnje u mozgu.

Razumem da neko zeli da neutralise uticaj na 50, 100 Hz, ili uticaj mobilnih telefona, ali da ce zaista toliku razliku doneti upotreba nekih ludackih kablova... Nema sanse. Naravno da je kvalitetan kabl bitan, ali takvi mogu da se nadju i za mnogo manje novca.

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 2500K & LC-CC-95
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
2x8GB Kingston HyperX FURY 1866MHz
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Creative X-Fi XtremeGamer SB0770
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Thermaltake Smart SE 630W
Mice & keyboard:
Logitech MX518 | Logitech UltraX Premium Black
Upotreba takvih kablova ima smisla u sistemima koji skoro i nemaju slabih tacaka, pa se ide na perfekciju. Stvar stava, neko kupuje skupe automobile, imam ortaka koji svira gitaru od 800e samo u sobi (rucni rad, nema ni pojacalo), neko grune sve pare u komp, pa posle zagospodari fejsbukom. Neko stavi kabl i posle cak i cuje poboljsanje :)

Staviti high-end kabl i ocekivati neko cudo u zvuku je iluzorno. Razlika je cujna samo na nekim sistemima koji kostaju bas dosta.

Npr., za moj socijalni HiFi sam razmisljao da kupim zvucnicki kabl reda 30e. Kad sam otvorio zvucnike video sam da su kablovi u zvucniku sumnjivog kvaliteta, tanki, a za drajvere vezani losim buksna-papucicama. Zalemio sam te lose kablove direktno na drajvere, ubacio malo filca u kutije i dobio osetno poboljsanje u zvuku. Kasnije sam dao 10e za zv. kabl i nisam primetio skoro nista.

Poenta je da sam za 200 dinara ulaganja u filc i pola sata posla dobio osetno vise nego sa promenom kabla zato sto mi je sistem jeftine kategorije. Taj strujni kabl ima nekog smisla u skupom sistemu kod kojega se nije stedelo na komponentama, pretpostavljam da ima jer ljudi kupuju i prave takve, ali nisam imao priliku da slusam sistem te kategorije.

Citao sam po forumima da su ljudi direktno vukli struju kvalitetnim uzidnim kablovima (stemovanje zidova i ceo taj pos'o), cesto se staljaju engleske uticice zbog boljeg kontakta. Uz odgovarajuci sistem onda ima smisla i da taj napojni kabl bude extra kvaliteta, ali i onda moze da se isti napravi za mnogo manje pare...

Planirao sam da pravim ovo, ali sam se trg'o na vreme i pametnije potrosio vreme (gledao neke serije :D).

Poslednja izmena:

fr0wn3r

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2011.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Takav kabel od 1000 eura se koristi na sistemima koji kostaju vise desetina hiljada eura tako da nemoj da se nerviras, sem ako neces da pazaris jedan takav Hi Fi sistem. Ako hoces, pozovi nas da slusamo pre i posle kabla. :D

Ovaj od 50 eura mogu i da razumem da bi "pomogao" na nekom jefitnijem/pristupacnijem sistemu, od par hiljada eura.

3ebc

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.12.2010.
Poruka
39
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Cist placebo, tih metar kabla nece mnogo pomoci jer imate 10 metara "obicnog" u zidu, a da ne pricamo o aluminijumskom koji vodi do trafo stanice i deli se sa gomilom komsija. Ali ljudi vole da se zavaravaju i da kad daju pare onda "cuju" razliku.

zbun

PCAXE Member
Učlanjen(a)
30.03.2010.
Poruka
365
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASRock 870 extreme 3
RAM:
VGA & cooler:
NVIDIA GeForce GTX 970
Display:
LG LH3000 42'
HDD:
Case:
NZXT M59
PSU:
zalman zm600glx
Hehe,čim napravim takav delux sistem zovem.Vidimo se za nekih 30 godina :d
Mitarus koliko sam shvatio ovog lika sa linka on nije primetio nikakvu razliku između kabla koji je sam napravio i njegovog kupovnog(ne znam koji kabal je imao).Što će reći da je sve to možda više naša uobrazilja nego realnost.Govorim o tome što ljudsko uho može da pokupi,o nekim tehničkim merenjima ne vredi raspravljati pošto je to daleko preciznije.

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 2500K & LC-CC-95
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
2x8GB Kingston HyperX FURY 1866MHz
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Creative X-Fi XtremeGamer SB0770
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Thermaltake Smart SE 630W
Mice & keyboard:
Logitech MX518 | Logitech UltraX Premium Black
^Nije cuo razliku izmedju pravljenog i kupovnog, a kupovni je reda nekoliko stotina eura :) Koliko ima razlike u odnosu na kupovni kabl od 200 dinara kakav koristimo za PC ostaje nepoznanica, ali kao sto je napisano u odgovorima - takve egzibicije dolaze na kraju, a nisu ni neophodne...

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
AMD FX 8300 @ 3.3GHz / Thermalright Ultra-120A
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
4x4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
ZOTAC GTX1060 6GB / ASUS R9270X-DC2T-2GD5
Display:
BenQ 2450
HDD:
SP/Samsung 120GB SSD Raid-0, 4x Toshiba 1TB Raid-0, Toshiba 2TB
Sound:
Integrated - S/PDIF @ Yamaha RX-V 659
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Logitech UltraX & Razer Copperhead (thanks to Lukija)
Internet:
Telekom VDSL 20Mbps/4Mbps
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Xiaomi Redmi 5 Plus/HTC One M7 32GB/HTC EVO 3D + 8gb microSD/Sony Ericsson X1
Zamolio sam jednog kolegu da se ragisturje ovde pa da pojasni materiju posto je vrlo upucen sto se toga tice, ali kaze da nema vremena da se smara sa forumima trenutno.

No okacicu sta je meni napisao za HDMI konkretno:

impuls je napisao(la):
To sto se ne razumete u neku materiju ne znaci da je prodavanje magle.

Prvo HDMI signal utice na sliku svojim kapacitetom. Kapacitet kabla sprecava prenos nula I jedinica u pravilnom cetvorougaonom obliku vec ga uoblicava na ivicama. Takav signal prijemni deo ne razazna bas najbolje I tu nastaje problem. Ista je stvar I u kompjuterskom svetu kada se za svaku prenesenu rec vrsi provera tacnosti da bi se znalo da li je stigla prava informacija. Kada toga ne bi bilo dobijali bi kojekakve gluposti. Kod prenosa zvuka I slike u realnom vremenu postoji problem sto ne moze da se ponovi signal ako je prenesen sa greskom I tada se dobija smetnja vidljiva kao kockice na digitalnoj televiziji, sum u prenosu audio signala, izoblicenja u mobilnom u vozilu kada se prelazi sa jednog repetitora na drugi…

Da bih jednostavnije objasnio kako neka smetnja pokupljena usput kvari koristan signal, zamislite da lezite na plazi I u daljini gledate gomilu zenskih u bikinijima kako se prskaju. Zbog temperature od peska vazduh treperi I od vode koja leti oko njih ne uspevate da Ih vidite bas onako kako bi zeleli. To je zato sto imate smetnju korisnom signalu koji se prenosi putem elektromagnetnih talasa u vidu svetlosti kroz vazduh. Isti je slucaj I sa mreznim kablovima. Kroz njih protice signal iz mreze u impulsima od 100Hz I zraci u prostor smetnju I narusava prenos audio I video signala koji je malog intenziteta pa mu I najmanja smetnja smeta. Mrezni kabel ne mora biti oklopljen da bi bio dobar. Moze se I sa neoklopljenim kablom napraviti kabel koji minimalno rasipa smetnju u proctor, tako sto ce da se uvrne (usuce) sa malim korakom. Sto je korak manji to je manje rasipanje smetnji.

Da smetnje uticu na signal vrlo lako mozete da cujete kad vam zvoni telefon u blizini racunarskih zvucnika, tv-a ili audio sistema. Kada slusate mp3 plejer u bucnom autobusu dobar deo informacioja ne stigne do vas od buke autobusa. Ta buka je u nasem slucaju smetnja.

Kao primer da postoji razlika izmedju kablova evo primera Hama kablova za koje namene su predvidjeni.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Ja zaista ne znam ko moze da primeti razliku u strujnom kablu. Ako je sirmovan, onda nema razlike, pa makar ga i od platine pravili.

Isto kao i pozlaceni HDMI u poredjenju sa obicnim... Who gives a damn, kad je u pitanju digitalni signal, koji se prenosi bez uticaja smetnji? Cak i da korodira kabl (a sto je malo verovatno), pa zaista i dodje do nekih problema u prenosu, opet je sam kabl jeftin, tako da se neke ekstravagance sigurno ne isplate.
meaculpa zna audiofila iz Jagodine koji se direktno nakacio na trafo stanicu zbog svog audio sistema koji vredi verovano isto kao i ta trafo stanica :d Jel treba jos nesto da dodam? :D I covek odgovorno tvrdi da razlika postoji, da jeste mozda mizerno mala, ali je on trazio perfekciju. Meaculpa kaze da ploce koje mu je pustao kada zatvoris oci zvuce kao da si na zivom nastupu tih grupa, pevaca i sl...

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG L204WS
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
^
Ok :D

Znaci, takav kabl ima smisla ako imas svoju trafo stanicu. U realnim uslovima mi je tesko da svarim tako nesto.

Nemoj pogresno da me shvatis, kvalitet kablova jeste vazan, ali da li ce neko uociti razliku izmedju kabla od 100 ili 1000 evra je upitno (pod uslovom da su oba kvalitetno konstruisana, postujuci princip parica i oklopljavanja kablova).

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Naravno da necu pogresno da te shvatim, stavise, slazem se sa tobom da je preterivanje. Samo sam objasnio kako dolazi do tog preterivanja :). No HiFi entuzijazam ili hobi jeste takav, tezi se ka perfekciji. Iskren da budem ja to razumem, ali ne znaci da bih isto uradio ;) Meni bi kabl od 50 eura u odnosu na onaj od 1000 eura bio just fine :) Pored toga, mislim da ja razliku ne bih mogao da primetim i da hocu i da mi nacrtaju sta treba da slusam i sl. Za to treba imati istancan sluh, tj biti apsolutni sluhista. Mene vishe apsolutno boli uvo za razlike tog nivoa :D

Poslednja izmena:

fr0wn3r

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2011.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Tacno ovo sto je animaN rekao. Tezi se perfekciji i da bi cuo razliku moras sve u lancu HiFi sistema da odradis sto blize savrsenstvu. E sad, kao sto i on rece, ja to razumem, ali ne znaci da bih to uradio. Mozda i bih, kada bih imao neke silne pare. No, ne mora da znaci da tu razliku niko od vas ne bi primetio. Mozda neki ne bi usled nekih fizioloskih ili psiholoskih ogranicenja, licno sam stava da ne moras biti sluhista nekog velikog kalibra da bi vezbanjem sluha cuo i te kakve razlike izmedju razlicitih sistema...

Ja ih nekad nisam cuo, sada vec cujem svasta, tokom vremena sam samo poceo da se trudim da bolje/pazljivije slusam, slusao razne sisteme (vrlo skromno iskustvo) i ubedjen sam da nije nesto sto je proizvod autosugestije ili sugestije. Vremenom kako raste iskustvo mislim da se razlike teze uocavaju, pre svega zbog limita u onome sto nam je dostupno da cujemo i zato sto se pojavljuju sitne finese (strujni kabel npr.) koje je teze uociti kao promenu...

Istina je da se sluh vezba.

Dakle, neuvezbanom uhu je dosta i kabel od 50 i manje eura. Ali za pocetak... Kasnije, vezbanjem ce uvo traziti vise na sve strane, u svim karikama HiFi-a. :)

Poslednja izmena:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Kažete da neko preteruje... a mi sleevujemo kablove. :rolleyes:

Bifrost1107

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
19.02.2011.
Poruka
36
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II x4 945 (rev. c3); Gaia SD1283
Motherboard:
GA-990XA-UD3
RAM:
2x Kingston KVR1333D3N9/2G; 1x Kingmax FLFD45F-B8MH9
VGA & cooler:
Asus 5770 CuCore 1GB
Display:
LG HL-DT-ST GH22NP20
HDD:
Seagate Barracuda ST3500418AS 500GB
Sound:
Microlab A-6201
Case:
NZXT M59
PSU:
Corsair VX450
Optical drives:
LG HL-DT-ST GH22NP20
Mice & keyboard:
KB7903; bloody v7
Internet:
ADSL
To sve zavisi od coveka do coveka, meni licno naprimer nema bas neke razlike izmedju MP3 i ne kompresovanog zvuka. A audiofili traze perfekciju to stoji, ali nema sanse da je zaista kao cuju, oni uglavnom slusaju osciloskopom, a ne usima, ali lep hobi svakako ko ima para... :).

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
meni licno naprimer nema bas neke razlike izmedju MP3 i ne kompresovanog zvuka
To je zato sto nisi u stanju da razaznas kvalitet zvuka. MP3 kompresuje najvise niske tonove, sto recimo meni kod dubstep i dnb smeta, i preferiram flac, ako nema flac hbg mora 320bitrate mp3...

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
To je zato sto nisi u stanju da razaznas kvalitet zvuka. MP3 kompresuje najvise niske tonove, sto recimo meni kod dubstep i dnb smeta, i preferiram flac, ako nema flac hbg mora 320bitrate mp3...
Ili možda nemamo svi neke skupe zvučne sisteme.... pa se razlika ni ne čuje.

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Nemam ni ja nista specijalno, sistem od 300e, i cuje se razlika. Harman/Kardon 655VXI i Telefunken TLX 22/4 Proffesional. Ako pretezno slusas jedan tip muzike, vremenom primetis razlike u kvalitetu audio zapisa.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Eto ti imaš od 300e, ja imam MS Industry 2.1 od 15e već pet godina. Naravno da se primeti razlika. Izreka kaže, koliko para toliko muzike.

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Neces ni na jednim PC zvucnjacima cuti razliku, nisu pravljeni za muziku :D

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Neces ni na jednim PC zvucnjacima cuti razliku, nisu pravljeni za muziku :D
Otkud sad ta izvala? Naravno se čuje razlika. Čuje se razlika na mom MS Industriju i na nekom standardnom Altec Lasnig-u 2.1 od 100e....

Vrh