• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

AMD je predstavio svoje nove FX CPU-ove

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.818
Rezultat reagovanja
420
Moja konfiguracija

AMD je danas pustio u prodaju AMD FX familiju CPU-ova, koja donosi u potpunosti otključano i prilagodljivo iskustvo za desktop PC korisnike. AMD FX serija desktop CPU-ova uključuje prve na svetu osmo-jezgarne desktop procesore, koji PC entuzijastima omogućavaju ekstremno multi-displejno igranje, mega-taskovanje i kreiranje HD sadržaja - sve to za manje od $245. Ovo predstavlja prvu maloprodajnu dostupnost procesora koji koriste novu AMD-ovu multi-jezgarnu arhitekturu (kodnog naziva "Bulldozer"), koja je sadržana i u novim AMD-ovim serverskim CPU-ovima (kodnog naziva "Interlagos") i narednoj-generaciji AMD APU-ova.

Opširnije...

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
A cime se ti to bavis da ti je potrebniji jaci cpu od bulldozera?

Herkul

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.10.2011.
Poruka
113
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Zanimljiv komentar.

"AMD FX CPU-ovi su se vratili sa osvetom, kao što su potvrdili rezultati nedavnog podviga postavljanja Ginisovog Svetskog Rekorda za 'Računarski Procesor sa Najvišom Radnom Frekvencijom'", kaže Kris Kloren (Chris Cloran), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, Klijent Grupe u AMD-u. "Dok će overklokeri zasigurno uživati u frekvencijama koje AMD FX procesori mogu da postignu, PC entuzijasti će ceniti izvanredno iskustvo koje su AMD FX procesori u prilici da pruže kao deo balansiranog i pristupačnog desktop sistema".

PERUN

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.08.2011.
Poruka
105
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
A cime se ti to bavis da ti je potrebniji jaci cpu od bulldozera?
^Svime i svacime,za silno ovo vreme u kome su pricali price o procesoru koji parira sandy bridge procesorima dobili smo zanemarljivo jaci 1100t,jos ako daju neku bezobraznu cenu to ce tek biti bruka!

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
I time sto ga ti pljujes ces postici sta? Hoces li promeniti nesto? Na kraju krajeva sve se svodi na to, da ili ces kupiti procesor ili neces, jer te razocarao? Preskoci ga i kupi Intel i resen problem

PERUN

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.08.2011.
Poruka
105
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
^^ Nisam jedini listaj malo po forumima svi mi koji smo cekali i uzdali se u grafikon o pariranju sandy bridge procesorima sada smo u neku ruku prevareni!

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Da da, amd je kriv sto si ti cekao 5 meseci. A da ti zaista treba jaci procesor ne bi priustio ni 5 dana cekanja...

PERUN

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.08.2011.
Poruka
105
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne ja sam ocekivao nesto jace ili malo slabije a jeftinije od intela jer mi je dosadilo da robujem intelu i njegovim napumpanim cenama.A mogao sam i ja tad da uzmem lepo i7 ali sam se pribojavao da se ne zeznem pa posle da kazem sebi:,,jao al sam se zeznuo gle fx 8150 jaci i jeftiniji".

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Znas kako se kaze: " U tudjega tatka vazda veca pa**a", cisto je tvoja greska sto si ti cekao, jer kad bi se tvojom lokigom vodilo 99,9% hw kupca, IT industrija bi pukla za mesec dana, a opstalo bi tipa 2-3 vendora koji u tom trenutku imaju najbolji proizvod. Uostalom, kako ste vi to prevareni? Tebi je neko iz AMD licno garantovao da ce Buldozer biti bolji a jeftiniji od Intela? Ako je tako, onda povlacim jesi prevaren, al posto nije tako opusti se, doziveces srcku od tolke nervoze i hejta

M_M

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.03.2011.
Poruka
277
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7-2600K, Noctua NH-D14
Motherboard:
MSI P67A-GD65
RAM:
4x2GB ExcelRAM, 1866CL8
VGA & cooler:
Asus R9 290 OC 4GB
Display:
24" Dell 2407WFP-HC
HDD:
Kingston HyperX 240GB + 6TB
Case:
CoolerMaster CM690
PSU:
Corsair HX750
Optical drives:
LG BluRay
Internet:
SBB 15Mbit
OS & Browser:
Win7HP 64bit
Other:
APC SmartUPS SU1000i
Znaš kako, uvek će negde u budućnosti doći nešto jače i jeftinije, tj. kajanje ti sleduje pa sleduje... :) E sad, ako je baš "iza ćoška", onda jeste nezgodno... S druge strane c-p-r ima pravo, da ti ZAISTA treba jače, kupio bi odmah. Znam lika koji je par dana pre pojavljivanja SB-a kupio mašinu sa 980x (samo za CPU pukao 700e), ali on RADI i to zaradi za 10dana pa se ne kaje. Kaju se uglavnom oni koji jedva skrpe kintu za nešto jako, a to im ustvari i ne treba... igrice se glat igraju i na Phenomu-II X4 ISTO toliko dobro kao na i7-2600k, sa istom grafičkom. Internet takođe isto dobro radi na obe mašine, razlika za pacere je samo u benchmarcima (pošto se ozbiljnijim i ne bave).

PERUN

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.08.2011.
Poruka
105
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
necu :),razocaranje je utoliko vece jer su 4 od 5 racunara do sada bili bazirani na amd platformi pa je zato razocaranje vece :( jer do danas bejah amd fanboy :D

M_M

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.03.2011.
Poruka
277
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7-2600K, Noctua NH-D14
Motherboard:
MSI P67A-GD65
RAM:
4x2GB ExcelRAM, 1866CL8
VGA & cooler:
Asus R9 290 OC 4GB
Display:
24" Dell 2407WFP-HC
HDD:
Kingston HyperX 240GB + 6TB
Case:
CoolerMaster CM690
PSU:
Corsair HX750
Optical drives:
LG BluRay
Internet:
SBB 15Mbit
OS & Browser:
Win7HP 64bit
Other:
APC SmartUPS SU1000i
Pazi, i mene je razočarao BD, jednostavno nakon ovoliko vremena od PII očekivao sam bolji IPC i manju potrošnju, kao što to Intel radi već neko vreme. BD je lošiji po IPC-u od prethodnika (dakle za singlethreaded aplikacije je sporiji), a i pored sitnijeg proizvodnog procesa troši isto ili više kada se opterete sva jezgra bez da je bitno brži od prethodnika, tj. X6.

I kao šlag na tortu, preporučena cena FX-8150 je značajno (15%) viša od konkurentskog i5-2500k, koji je u proseku em brži, em hladniji, a na tržištu već 10-tak meseci. Pa kako čovek da ne bude pomalo razočaran? Da ne spominjem da kod Intela dobiješ i GPU džabe, za one koji se ne igraju... idealno za office računare i nezahtevne korisnike koji PC koriste isključivo kao internet i office mašine - a takvih korisnika je PUNO!

Tuga.

Poslednja izmena:

ThePocetnik

Moderator
Učlanjen(a)
30.03.2009.
Poruka
5.087
Rezultat reagovanja
25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AthlonII X4 620 @1.225v, Hyper 412 Slim
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
2x2GB Patriot Viper + 2x2GB GEIL Black Dragon CL5-5-5-15 @800 @1.8v
VGA & cooler:
Gigabyte GF9500GT 1GB (750/1850/500), CoolViva Z1
Display:
LG L204WS
HDD:
Patriot Pyro 60 GB, WD5001AALS
Sound:
Creative Audigy 1, Altec Lansing ATP3, Beyerdynamic DTX-710
Case:
Lian Li PC-S80 Black, 2xScythe SlipSream, 1x Turbine Master 800RPM
PSU:
OCZ StealthXStream 500W (Scythe S-Flex ventilator)
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Microsoft sidewinder X5, Roccat Taito, Logitech K120
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
@M_M
Ta prica sa cenama ce se jako brzo stabilizovati (mesec-dva). Svesni su ljudi u AMD-u da im proizvod nije konkurentan.

davidhaker26

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.12.2010.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Dell Inspirion N5010
Internet:
WADSL 1024/192
OS & Browser:
Windows 7 Professional 64bit & IE 9.0
... ili ce napraviti novu reviziju procesora koja ce imati 5-10% vece performanse da moze da konkurise Intelovom i5 2500K procesoru...

Srecom pa se obezbedih sa Athlon II x4 :)

Alk0

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.12.2010.
Poruka
1.203
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Znas kako se kaze: " U tudjega tatka vazda veca pa**a", cisto je tvoja greska sto si ti cekao, jer kad bi se tvojom lokigom vodilo 99,9% hw kupca, IT industrija bi pukla za mesec dana, a opstalo bi tipa 2-3 vendora koji u tom trenutku imaju najbolji proizvod. Uostalom, kako ste vi to prevareni? Tebi je neko iz AMD licno garantovao da ce Buldozer biti bolji a jeftiniji od Intela? Ako je tako, onda povlacim jesi prevaren, al posto nije tako opusti se, doziveces srcku od tolke nervoze i hejta
Ovo je nesto o cemu bi svi ucesnici IT foruma mogli malo da porazmisle.
Vecina ljudi se ponasa kao da je AMD, Intel, nVidia nesto njima licno obecala ili da im nesto duguje ili da imaju neku korist od tih firmi.
Ljudi, u pitanju su samo proizvodi. Ja cak i ne vidim proizvodjace. Sto se CPUa tice meni to izgleda kao ponuda i3, i5, FX6000, itd... i te procesore uporedjujem po njihovim karakteristikama i ceni. Graficke isto tako. Kad nesto odgovara mojim afinitetima ja kupim, kad mi ne odgovara ne kupim...

Secam se da sam i ja isto bio besan na AMD zbog naduvanih cena HD5000 serije kad je izasla, ali onda sam skapirao sve ono gore opisano. Sto rece kolega Beginer, opustite se i zivecete duze :)

Vrh