Villy
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 08.08.2009.
- Poruka
- 1.717
- Rezultat reagovanja
- 8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba i5 6200U, GTX930M, 16GB, 256GB SSD
CPU & cooler:
i5 6600K + EKWB Predator 240
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
16GB@2400 DDR4 Kingston Black Fury
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
BenQ 2420HDB + Sony 55x8507 4K, Android,
HDD:
Samsung 850 Evo 128+Green 2TB+ 2x Green 1TB
Sound:
Xonar DSX+4562OP AMP+XonarU7+Altec MX5021+Microlab SOLO 6C
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
BMW Series 4 M package 2015, Note 5, DeskJet 4530, Oppo HA2 DAC + Kef M500, PS4 Pro
Malo o Sony Ericsson X8 telefonu....
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x8-3403.php
Dakle, ovaj telefon je postao popularan kod nas i u svetu, odmah po svom pojavljivanju. Osim lepog dizajna, opremljen je i lepim hardverom, acc metrom, el.magnetnim senzorom, sa dva kompas senzora, senzorom za detektovanje količine svetla, odličnim adreno 200GPU-om (koji je doduše postao danas standard, ali koji sasvim elpo završava posao), CPU-om radnog takta od 600MHz (koji se lako OC-uje do 800-850MHz)i senzor blizine glave, koji je zadužen ga gašenje ekrana kada primaknete lice telefonu tokom razgovora. Kamera nije najsjajnija tačka ovog telefona, em nema blic, em nema optički zum, ali zato snima video klipove korektne VGA rezolucije (640x480).
U ovom thredu ću pokušati da opišem:
- Postupak ROOTovanja
- Updateovanja na 2.3.3 verziju Androida
- Instalaciju MT drajvera
(zavisi od toga koji čip imate instaliran u telefon, možda ćete moći da koristite Multi Touch, a možda i nećete, ali kasnije o tome )
- OC-ovanje CPU-a
- Aplikacije koje možete bez bojazni da uklonite sa telefona
- Backup i Restore fabričkog sistema
- Otključavanje telefona za rad sa svim mrežama (možda radi, možda ne radi )
- Vraćanje u živiot telefona u slučaju tkz "brickovanja"
- i još par sitnica...
Imajte na umu da ovo nisam ja "izmislio", već je u pitanju sažvakano akumulirano znanje, koje sam sakupljao u protekle 3 nedelje koliko imam ovaj fon. Većinu stvari sam preuzeo sa XDA developres foruma, ali kako je tamo postupak nedovoljno detaljno objašnjen, ja ću pokušati da ga objasnim lepo do tančina, kako bi se potpuno neiskusni korisnici mogli da snađu.
***IMAJTE NA UMU DA CEO POSTUPAK RADITE NA VAŠU ODGOVORNOST I DA NITI JA NITI FORUM NEĆEMO SNOSITI BILO KAKVU DOGOVORNOST ZA ŠTETU NASTALU OVIM POSTUPKOM***
Samo registrovani članovi će moći da vide ceo postupak...
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x8-3403.php
Dakle, ovaj telefon je postao popularan kod nas i u svetu, odmah po svom pojavljivanju. Osim lepog dizajna, opremljen je i lepim hardverom, acc metrom, el.magnetnim senzorom, sa dva kompas senzora, senzorom za detektovanje količine svetla, odličnim adreno 200GPU-om (koji je doduše postao danas standard, ali koji sasvim elpo završava posao), CPU-om radnog takta od 600MHz (koji se lako OC-uje do 800-850MHz)i senzor blizine glave, koji je zadužen ga gašenje ekrana kada primaknete lice telefonu tokom razgovora. Kamera nije najsjajnija tačka ovog telefona, em nema blic, em nema optički zum, ali zato snima video klipove korektne VGA rezolucije (640x480).
U ovom thredu ću pokušati da opišem:
- Postupak ROOTovanja
- Updateovanja na 2.3.3 verziju Androida
- Instalaciju MT drajvera
(zavisi od toga koji čip imate instaliran u telefon, možda ćete moći da koristite Multi Touch, a možda i nećete, ali kasnije o tome )
- OC-ovanje CPU-a
- Aplikacije koje možete bez bojazni da uklonite sa telefona
- Backup i Restore fabričkog sistema
- Otključavanje telefona za rad sa svim mrežama (možda radi, možda ne radi )
- Vraćanje u živiot telefona u slučaju tkz "brickovanja"
- i još par sitnica...
Imajte na umu da ovo nisam ja "izmislio", već je u pitanju sažvakano akumulirano znanje, koje sam sakupljao u protekle 3 nedelje koliko imam ovaj fon. Većinu stvari sam preuzeo sa XDA developres foruma, ali kako je tamo postupak nedovoljno detaljno objašnjen, ja ću pokušati da ga objasnim lepo do tančina, kako bi se potpuno neiskusni korisnici mogli da snađu.
***IMAJTE NA UMU DA CEO POSTUPAK RADITE NA VAŠU ODGOVORNOST I DA NITI JA NITI FORUM NEĆEMO SNOSITI BILO KAKVU DOGOVORNOST ZA ŠTETU NASTALU OVIM POSTUPKOM***
Samo registrovani članovi će moći da vide ceo postupak...
Poslednja izmena od urednika: