Flyer
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 21.05.2010.
- Poruka
- 71
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 920 @4GHz & Prolimatech Megashadow
Motherboard:
Gigabyte GA-X58A-UD3R
RAM:
6GB Muskin 1600Mhz
VGA & cooler:
Gigabyte GTX460 OC
Display:
Dell U2311H
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB + Spinpoint F3 1TB
Sound:
Integrisan
Case:
CM 690 II BASIC
PSU:
Corsair TX750W
OS & Browser:
Win 10
Pozdrav!
Kao sto naslov kaze koji monitor uzeti?
ViewSonic sam nasao za samo 25000 dinara.
Monitor bi bio za gamimg, surf, 2 filma mesecno, i malo PS CS5 i Vegas za svoju dusu, nista pro. Trenutno imam LG 17" iz profila. Na njemu se stvorila ogromna plavo-crna mrlja od pixela od koje pola stvari ne vidim. Sa LG imam problem da kad iz fotelje gledam(znaci od dole pod vertikalnim uglom) bude tamna slika. Nisam preterano strucan, a ni zahtevan po pitanju monitora tako da je pitanje koliko bih primecivao 'duhove' i to. Mozda je to zbog tog sto na ovom LG toga nema. Toliko o tome koji je sada kvalitet proizvodnje u odnosu na onaj iz '02. O mrtvim pixelima koji su sada cesta pojava, a ja za 9 godina nijedan nisam imao da ni ne pricamo.
Sad i nekol'ko pitanja.
1. Koliki ce biti problem ako uzmem VS posto je 27" i 1920x1080 a ne 2560x1440?
2. Kolko je tesko kalibrisati VS jer citam da je po default ocajan.
Toliko od mene.
Poz,
Sava
Kao sto naslov kaze koji monitor uzeti?
ViewSonic sam nasao za samo 25000 dinara.
Monitor bi bio za gamimg, surf, 2 filma mesecno, i malo PS CS5 i Vegas za svoju dusu, nista pro. Trenutno imam LG 17" iz profila. Na njemu se stvorila ogromna plavo-crna mrlja od pixela od koje pola stvari ne vidim. Sa LG imam problem da kad iz fotelje gledam(znaci od dole pod vertikalnim uglom) bude tamna slika. Nisam preterano strucan, a ni zahtevan po pitanju monitora tako da je pitanje koliko bih primecivao 'duhove' i to. Mozda je to zbog tog sto na ovom LG toga nema. Toliko o tome koji je sada kvalitet proizvodnje u odnosu na onaj iz '02. O mrtvim pixelima koji su sada cesta pojava, a ja za 9 godina nijedan nisam imao da ni ne pricamo.
Sad i nekol'ko pitanja.
1. Koliki ce biti problem ako uzmem VS posto je 27" i 1920x1080 a ne 2560x1440?
2. Kolko je tesko kalibrisati VS jer citam da je po default ocajan.
Toliko od mene.
Poz,
Sava