Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Moze li se na neki nachin odraditi fw za neki HP, nije bitno koji?
I da dodam, sto se tiche 'reciklazhe' tonera ljudi to je sprdnja posebno kada je u pitanju samsung i lexmark! Znachi za Samsung vam bukvalno treba prah koji mozete da kupite u bilo kojoj radnji za reciklazu... Boca praha kosta 15tak evrica i moze da napuni 4-5 tonera i ostaje samo da flashujete stampac da nebi kupovali chipove. Ako treba detaljnije objasnjenje tu sam.
Pozdrav svima!
Ova tema je jako interesantna! Dosta se susrecem sa laserskim stampacima a proizvodjac koji me najvise zanima je Lexmark. Dosad sam otkrio mnoge cake za modele E232, E250, E352, Fotokonduktori kod njih se mogu lako odrzavati tako da im prakticno produzim vek trajanja i do 3ciklusa! (ako nekog zanima postavicu uputstvo) Cipova za refilovanje toner kaseta ima i to je ok. Da li je neko upoznat da li su se na trzistu pojavili hakovani cipovi za refilovanje tonera za modele E260, T650 i sl.?
Chipova za E260 ima, ja ih nabavljam preko jedne firme iz Pg cijena je oko 8 evrica po cipu.... Ako ti nije problem posalji mi to uputstvo za photocondctere na private...
Chipova za E260 ima, ja ih nabavljam preko jedne firme iz Pg cijena je oko 8 evrica po cipu.... Ako ti nije problem posalji mi to uputstvo za photocondctere na private...
Ma nije frka buraz! Ovako cu javno da svi znaju! Hack the world :banana:
Kod lexmarka E232, E352 i slicnih koji imaju fotokonduktor kit bez cipa, procesor broji ostampane strane i kad ostampa koliko je uprogramirano prestane sa stampom. (koliko je jos ostalo vidi se sa test pejdza koji se odstampa pritiskom na veliko dugme ili ako je sa displayem ima u meniju)
Sto se tice tehnologije stampe. Kada je toner sa valjka presao na papir uvek jedan mali postotak praha ostaje na valjku i mora se odstraniti. Za to je predvidjen silikonski noz i kutijica za otpadni toner sto cini fotokonduktor kit. Ako se ta prostorija prepuni otpadnim tonerom isti vrlo brzo ostruze onaj plavi ili zeleni sloj sa fotokonduktor valjka tj. trajno se ostecuje.
Caka je na vreme rasklopiti fotokonduktor kit. Odstrane se seger osiguraci, izvuce osovina oko koje se okrece valjak, poskidaju srafovi, ukloni otpadni toner, sve ponovo sastavi i to je novi fotokonduktor kit za 0din. Novi je ako se nevaram izmedju 100€ i 200€ POVRSINA FOTOOSETLJIVOG VALJKA SE NIKAKO NESME DODIRIVATI PRSTIMA ILI TRLJATI KRPAMA POSIPATI HEMIJSKIM PREPARATIMA!
ZA E232 ubaci se fotokonduktor kit za 0din. u printer, moze i toner kaseta, dok su vrata otvorena pritisne se i drzi mali crveni taster sa trouglicem dok ne pocnu da trepte sve ledovke. Tada je brojac resetovan i krece novi ciklus za iste pare!
Za modele sa displayem se treba uci u skriveni meni koji se pokrece pritiskom na odgovarajucu kombinaciju tastera dok je printer ugasen, pa se ukljuci inicijalizuje se i udje u servisni meni gde se nadje opcija za ponistenje brojaca.
Ako vas zanimaju te kombinacije postavicu ih kad pocnem da radim. Na poslu su mi..