Igre kidaju, mafia 2 ima dosta vishe fps-a jbg intel je bolji za fizikuTo je to, nishta vise ne diraj. Samo vidi igre kako rade i cao.
nece procesor BSOD-ovat zbog temperature, protekcija ga odrzava ispod 99C i tada pocinje da trotluje, BSOD-uje zbog endostatka napona ili vec necegNeke testove prolazi ali nema shanse linx avx mnogo ga greje za par sekundi 76c nabije pa 80-90 i BSOD nisam probao obichan linx
U pravu si trebalo mu je josh napona, treba mu oko 1.49 1.5 za 5ghz, ajde i vas da pitam dokle smem sa naponom da idem za svaki dan?nece procesor BSOD-ovat zbog temperature, protekcija ga odrzava ispod 99C i tada pocinje da trotluje, BSOD-uje zbog endostatka napona ili vec neceg
Ok necu ga przhiti, drzhim ga treutno na 4.7ghz napon je 1.36v jel to mnogo napona?Samo da te obavestim da Intel nije AMD po pitanju degradacije i da ce riknuti dosta lakse. HKMG 32nm, pa i 45nm je osetljiv na napone od preko 1.4V na duzi period. CPU se degradira i vise se ne klokuje kako valja, baguje itd...AMD s druge strane ne trpi temperature i izbaci ti BSOD, ali kod Intela to nije primetno, vec sam od sebe pocne da pravi probleme posle duzeg ili kraceg vremena, u zavisnosti od toga koliko ga przis naponom. Misli o tome.
Probaj tih 4.7GHz na nizem naponu.Ok necu ga przhiti, drzhim ga treutno na 4.7ghz napon je 1.36v jel to mnogo napona?
Koliko je tebi za 4.8?Probaj tih 4.7GHz na nizem naponu.
Trenutno jos ne postoji zvanicni podatak koliko je maximalno za 24/7, al' ja licno ne bih isao preko 1.35v za svaki dan.
Jel to vidis odokativno ili si merio?Igre kidaju, mafia 2 ima dosta vishe fps-a jbg intel je bolji za fiziku
Pa imao sam oko 50-60fps sam imam oko 70-80, a kako 1.35 kad je default napon 1.36?Bas tako, 1.35V je optimalan napon za svaki dan, mozes biti siguran da nece riknuti.
Jel to vidis odokativno ili si merio?
Meni trazhi za 4.7ghz 1.36v a za 4.5 1.31v1.36v je sasvim sigurno... sve do 1.4v je verovatno sigrno na duzi period...
1.33vKoliko je tebi za 4.8?
Kakav default napon 1.36? Gde si to nasao.Pa imao sam oko 50-60fps sam imam oko 70-80, a kako 1.35 kad je default napon 1.36?
sve zavisi od primerka meni za 4.6Ghz trazi 1.39v za 100% stabilnost, za igre i programe moze da radi i na ~1.3v na 1.34v prolazi linx 8h ali je tek 1.39v 100% stabilno za prime blend 24hKoliko je tebi za 4.8?
Tako mi j pokazivao easytune6, koliko ga ti przhish sa naponom?1.33v
Kakav default napon 1.36? Gde si to nasao.
Default napon je nesto tipa 1.1-1.2v
Nisam isao preko 1.35v ... nije bilo poente...Tako mi j pokazivao easytune6, koliko ga ti przhish sa naponom?
da li ti je napon u biosu podesen na auto? sta kaze coretemp, koji mu je VID?Tako mi j pokazivao easytune6, koliko ga ti przhish sa naponom?
Stock napon je 1.2-1.25V. U turbo modu je 1.3V. Napon varira od 0.8-1.3V u zavisnosti od P-state-a.Pa imao sam oko 50-60fps sam imam oko 70-80, a kako 1.35 kad je default napon 1.36?
Evo malo pre sam upalio komp i sam je pocheo da se gasi i pali 5-6 puta i nekako sam ushao u bios i on je vratio sam proceosr na 3.3 znachi na default, opet sam vratio na 4.7 i sachuvao opcije u biosu i opet pocheo da se gasi i pali sam i vraca cpu na def u chemu je fazon jel degradirao, znachi bio je iskljuchen EIST I C1E???Stock napon je 1.2-1.25V. U turbo modu je 1.3V. Napon varira od 0.8-1.3V u zavisnosti od P-state-a.
Preko 1.35-1.375V za duzi period ti ne bih savetovao. Kada klokujes SB, otkljucas turbo na svim jezgrima i naponsku, onda dizes napon i dobijas pojacani turbo mod. E sad, ako si iskljucio EIST i C1E onda ce ti stalno raditi na max. naponu inace ce varirati napon od 0.9-1.35V, t.j. zavisi koliko si namestio. Savetujem ti za dugotrajni rad, da ostavis ukljucen EIST i C1E.
Utvrdi gradivo
Nije degradirao verovatno tako brzo, nego si ti naisao na ono na sta je skoro svako naisao - bagovit biosEvo malo pre sam upalio komp i sam je pocheo da se gasi i pali 5-6 puta i nekako sam ushao u bios i on je vratio sam proceosr na 3.3 znachi na default, opet sam vratio na 4.7 i sachuvao opcije u biosu i opet pocheo da se gasi i pali sam i vraca cpu na def u chemu je fazon jel degradirao, znachi bio je iskljuchen EIST I C1E???
Koji bios da ubacim???Nije degradirao verovatno tako brzo, nego si ti naisao na ono na sta je skoro svako naisao - bagovit bios
Nazalost, prestao sam da pratim 'zalbe' i 'resenja' za Gigabyte ploce pre jedno mesec dana tako da ne znam sta je aktuelno, al' ako si apdejtovao bios - prebaci apdejtovani bios na backup bios takodje, jer je ovo jedan od osnovnih uzroka tog 'cudnog' ponasanja Gigabyte ploca.