• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Problem sa baterijom na Androidu

salebus

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.10.2010.
Poruka
164
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pošto je glupo pisati po temama za aplikacije o bateriji ja sam ipak otvorio temu :d Konkretno kod mene se radi o Samsung i5700 Spica ,mada mislim da i drugi korisnici androida imaju problem sa baterijom.
Koje aplikacije troše bateriju najviše
Koje funkcije da se ugase da nedi trošile bateriju,a pritom nisu neophodne
Kako poboljšati kapacitet baterije..itd
Za početak me zanima koliko traje baterija jednom prosečnom korisniku(malo net malo wifi malo muzika ).Meni traje od 24 do 27 sati.
Pišite ...:sekira:

salebus

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.10.2010.
Poruka
164
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
ljudi opet problem sa baterijom!
Sve sam uradio!
Obrisao batterystats.bin,
ispraznio do kraja ,prebacio na avionski režim,punio do kraja,
ubacio sam Mobile data swich da bi gasio net,
i kada ostavim da se napuni telefon napuni do 100% ostavim ga i za dva sata baterija na 73% a pipnuo ga nisam! Ima li nekorešenja za ovo bukvalno ujutro pun,vratim se sa posla oko 7 i oko 9 on već mora na punjač.
Strašno!
Još nešto: Kada nisam platio račun telekomu i nisam imao odlazni saobraćaji net baterija mi je trajala neverovatnih 140 sati !!!!!
Od app koje mi skroz rade je samo Overclock,Beautiful widgwt, Sistem panel lite,handcent sms i sat.
inače sam u Samdroid modu sa zadnji fw

Poslednja izmena:

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Pa generalno ako koristis telefon normalno, bez priklljucivanja na racunar, baterija i traje 2 dana. Mozda imas batery drain zbog kernela i rom-a. Jesi li razmisljao da predjes na neki CM 8.3 mod rom? i Lukiqq undervoltovan kernel?

salebus

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.10.2010.
Poruka
164
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa generalno ako koristis telefon normalno, bez priklljucivanja na racunar, baterija i traje 2 dana. Mozda imas batery drain zbog kernela i rom-a. Jesi li razmisljao da predjes na neki CM 8.3 mod rom? i Lukiqq undervoltovan kernel?
Probao sam cm mod ali mi je bagovao fon bilo je komplikacija :sve aplikacije su mi nestale i kad sam uradio restore nijedna nije radila,imao sam sve na engleskom .Ne kažem cm jeste bolji ali ima nedostataka a i baterija mi je više trajala sa samdroidem ranije .Ne zanam dali neka aplikacija od ovih nabrojanih značajnije vuče bateriju. Evo jutros u 4 sam skinuo sa punjača sad me obavestio da treba na punjač. samo je skajp bio upaljen bez nekog drndanj mnogo...
Sad ću i BW da obrišem da vidim da nije do njega.
Nego kako ie tačno procedura za brisanje batteristats.bin i to
I vuče li možda AWD više od drugih Launchera?

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Probao sam cm mod ali mi je bagovao fon bilo je komplikacija :sve aplikacije su mi nestale i kad sam uradio restore nijedna nije radila,imao sam sve na engleskom .Ne kažem cm jeste bolji ali ima nedostataka a i baterija mi je više trajala sa samdroidem ranije .Ne zanam dali neka aplikacija od ovih nabrojanih značajnije vuče bateriju. Evo jutros u 4 sam skinuo sa punjača sad me obavestio da treba na punjač. samo je skajp bio upaljen bez nekog drndanj mnogo...
Sad ću i BW da obrišem da vidim da nije do njega.
Nego kako ie tačno procedura za brisanje batteristats.bin i to
I vuče li možda AWD više od drugih Launchera?
Ja koristim LauncherPro jer ADW mi je imao cudne lagove. Sa LP mi leti. Ovako, iskljucis fon, napunis do kraja (ostavis ga neko vreme da se puni), onda udjes u recovery i udji u konzolu, ukucas mount -a (lupis ok), rm /data/system/batterystats.bin (opet lupis ok). Restartujes, i koristis dok ga ne ispraznis. Onda ga opet stavis da se potpuno naouni (nemoj da ga koristis za to vreme) i to je to ;)
Koju si verziju CM-a imao? I koje kernele? Preporucio bih ti da koristis ovu postavku iz prvog posta, bar probaj opet..

salebus

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.10.2010.
Poruka
164
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ja koristim LauncherPro jer ADW mi je imao cudne lagove. Sa LP mi leti. Ovako, iskljucis fon, napunis do kraja (ostavis ga neko vreme da se puni), onda udjes u recovery i udji u konzolu, ukucas mount -a (lupis ok), rm /data/system/batterystats.bin (opet lupis ok). Restartujes, i koristis dok ga ne ispraznis. Onda ga opet stavis da se potpuno naouni (nemoj da ga koristis za to vreme) i to je to ;)
Koju si verziju CM-a imao? I koje kernele? Preporucio bih ti da koristis ovu postavku iz prvog posta, bar probaj opet..
Samo mi reci ima li Srpski meni?

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler: