Napisah lepo da zavisi od napona... Uglavnom najcheshce ne moze da ga ohladi. Da moze ja bih i dalje imao TRUE u mashini, a ne Megashadow.TRUE 1 heatpipe je dizajniran da odvuce toplotu koju proizvodi 35W znaci 6 hp kod TRUE moze da odvuce toplotu koju pravi 210W. koliko W trosi i7 na 4.4GHz?
Njemu i7 radi na 4.3 koliko sam ja video poslednji put i ne znam čemu dalje polemisanje ako čovek kaže da isti nije mogao da mu ohladi procesor?pa pitah koliko W trosi i7 na 4.4GHz vidis znak pitanja
a tebi je i7 na 3.6 znaci moze da ga ohladi i TRUE :p
ne znam, gledam samo sta mu pise u profile. kakvo polemisanje??Njemu i7 radi na 4.3 koliko sam ja video poslednji put i ne znam čemu dalje polemisanje ako čovek kaže da isti nije mogao da mu ohladi procesor?
Moze naravno, na 3,6 GHz nema razlike u temperaturi izmedju TRUE, V6GT, Megahalem i sl kulera, a i ako ima razlike se manifestuju ponajvishe zbog razlike u razmaku izmedju rebara, odnosno ventilatora (odnosa pritiska i protoka). Ja imam Ci7 930 vec duze vreme, ali nikako da izmenjam u User CP konfiguraciju.pa pitah koliko W trosi i7 na 4.4GHz vidis znak pitanja
a tebi je i7 na 3.6 znaci moze da ga ohladi i TRUE :p
Jeste u LinX, ali preneteo na neki softver za rendering situacija je ista. Na nekoj frekvenciji ce Megahalems moci da ohladi CPU prilikom renderovanja, a na toj istoj TRUE nece moci. Nece crci na 90C, ali ce se na duze staze sigurno (provereno) degradirati OC potencijal Nije pukao LinX, moj CPU radi i na preko 100C prilikom Linx-a (ne puca), na duze staze bi ga totalno degradirala ta temperatura... Sa druge strane, neki drugi CPU bi mozda pukao na 90C u LinX-u. Moje iskustvo je pokazalo da ta granica zavisi od primerka do primerka procesora. Ci7 920 koji sam ranije imao je pucao na 93C, nije bitna frekvencija ni napon. Jedsnotavno LinX pukne na 93C.hmmm ovo je 85C i 90C u LinX ako je tako onda TRUE moze da ohladi na 4.4GHz jer cpu nece crci ako radi cak i jedan dan na 90C (ljudima na xtremesystems u wcg timu leti i7 rade i na 90C danima)
jeli pukao LinX sa TRUE i tih 90C?
P.S. pa vidim da si sve popunio u profile pa sam kontao da je istina i u mom je sve istina
ne kazem ja da nije MH bolji od TRUE, samo kazem da ce i TRUE to hladiti par stepeni veca temperatura ali ce ohladiti, e kad dodje da je tih par stepeni vec cpu throttle onda mozemo da kazemo da ne uspeva da ohladi a iz prilozenog se vidi da to nije 4.4GHz mozda bi na 4.5 bila ta situacija ali to je vec neka druga prica
Fixed!iz prilozenog se vidi da je to na 4.4GHz
Poshto ne chitash pazljivo. Poshalji ti taj tvoj TRUE kod mene (o mom troshku), a ja cu da obezbedim CPU za koji sigruno znam da puca na odredjnoj temepraturi, pa cu ti dokazati da na 4,4 GHz (chak i manjem kloku) sa istim ventilatorima TRUE ne moze da ohladi, a Megahalems moze, a da CPU ne pukne.dokazao si da je MH 2-3-4 C bolji od TRUE ok, to nisam nigde ni sporio ali ne vidim da TRUE ne moze da ohladi i7 na 4.4GHz (pod tim da ne moze da ohladi mislim da cpu throtluje ili se gasi ili puca sistem zbog toga sto je na cpu TRUE)
Bingo!ili ce puci na TRUE zato sto ne moze da ga ohladi?
Ja sam svojevremeno imao takvu situaciju na X2-ci (@3.33Ghz - 1.65V), True je padao sa svim ventilatorima dok je Zalman 9700NT bez svog ventilatora ali sa uperenom Deltom davao stabilnost čak je temperatura bila malko veća, za 2°C-3°C !?!Poshto ne chitash pazljivo. Poshalji ti taj tvoj TRUE kod mene (o mom troshku), a ja cu da obezbedim CPU za koji sigruno znam da puca na odredjnoj temepraturi, pa cu ti dokazati da na 4,4 GHz (chak i manjem kloku) sa istim ventilatorima TRUE ne moze da ohladi, a Megahalems moze, a da CPU ne pukne.
Ok?
A moguće je i da je MH kvalitetnije urađen (završna obrada) pa rebra bolje prijanjaju uz HP i tako bolje odvode toplotu......E sad, njemu su rebra podeljena u dve celine i dosta je i velik razmak izmedju rebara, moguce da je konstrukcija rebara ponistila uticaj debljih i veceg broja HP-a..