• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Narucivanje iz Sidewinders-a - group buy? [do 15. Novembra 2010.]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

jahacmm

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.08.2010.
Poruka
95
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-920 @4.4GHz Vcore 1.32500V D0 Vodeno hladenje BATCH #: 3910A308
Motherboard:
X58A-UD7
RAM:
3x2GB Kingston hyperX T1 2250MHz CL9
VGA & cooler:
GTX 590
Display:
Samsung 24'
Case:
CosmosS 1100
PSU:
Antec TPQ 1200W
OS & Browser:
Windows 7 64Bit
Ne znam koliko si upucen, ali momci u shopu ne mogu uvek za svaki artikal da znaju cene (cak ni u okrivnih 10%) jer oni ne uvoze robu a ja nemam uvek vremena da racunam za svakog od vas pojedinacno, ni carina nije ista za kuciste (1%) i crevo ili fiting (15%) mada i carine variraju od carinika i spedicije i kako ko tumaci. Plus trosak prevoza, pa trosak spedicije, lezarina i prevoz do magacina.. Sve to na sitne stvarcice tipa holenderi, creva, tecnosti nazida i >20% troska. Plus nesto marze i na kraju cuveni PDV... Za robu kao sto su kucista obicno bude slicna cena, za sitnis sa velikim carinama ce skoro uvek biti osetno veca (u %). Sve ovo naravno varira od velicine porudzbine i tezine posiljke. Pa nikad ne bude isto. Nadam se da ce vam biti jeftinije da licno uzmete i svabije. pozz
U vreme Benc house_a ste vi takode radili porucivanje sa casekinga pa nije bilo nikakvih problema sa carinom,robu sam placao uvek po korektnim i unapred dogovorenim cenama.A sada samo preimenovani BH u Emmi house znaci ista firma isti ljudi u njoj i odjednom problemi sa carinom.Ne nego ste postali alavi preko svake mere,iz svega ovoga se nazire razlog zasto BH nije mogao zaziveti i zasto je Peca odustao od tog projekta.Debelo se zeznuo stoje uzeo vas za partnere.Uzimacu hw odakle ja hocu,Nemacka,SAD...itd,od vas necu sigurno vise.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Zamolio bih sve koji imaju da kazu bilo shta na temu benchmark-alti kazu na benchmark forumu i sl. PCAXE nema veze sa tim, a ovde se pricha o tome? Jel ne sme na benchmark-u?
Jedini razlog zashto nije obrisano bilo shta je taj da se posle ne bi prichalo kako mi stajemo na ovu ili onu stranu i branimo neki interes, jer ne branimo. Ako ste kliknuli na link ka bench forumu i ako cemo da prichamo o korektnosti pokushajte da stavite link ka pcaxe forumu na benchmark forumu. Pa cete valjda shvatiti u potpunosti znachenje rechi korektnost, pa zatim spoznati i poshtenje, a ko zna mozda i upoznati neshto shto se zove hrabrost ;)

:sekira:

P.S. Svako sledece shirenje priche van teme ce u zavisnosti od "kvaliteta" posta korisnika biti sankcionisan na nepopularan nachin, ponajvishe zbog toga shto sebi dajete za pravo da sabirate i oduzimate jednachinu u kojoj ne znate sve poznate. Slogan PCAXE-a je: Scientia protestas est. Mi smo privi za kritiku, ali tek kada znamo sve chinjenice, nagadjanjima se ne bavimo ;)

Poslednja izmena:

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Dule, gresis... nema ovo veze sa samim benchmark forumom, niti famoznom pricom o (krajnje glupom) banovanju reci "pcaxe" ili "sekira", te celom domenu... sto je potez enormnih proporcija gluposti, tu nikakve polemike jednostavno nema.

Ipak, ovo o cemu jahac prica nema veze sa tim, bench forumom niti odnosu PCAxe/Benchmark... ne znam kako to ne vidis.
Ovo je pak neka sasvim druga prica... o prakticno istoj firmi (samo preimenovanoj ;)), istim ljudima koji tamo rade (ili bar odredjeni broj)... alavosti... i tako tome ;)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
CAR je napisao(la):
Dule, gresis... nema ovo veze sa samim benchmark forumom, niti famoznom pricom o (krajnje glupom) banovanju reci "pcaxe" ili "sekira", te celom domenu... sto je potez enormnih proporcija gluposti, tu nikakve polemike jednostavno nema.
Pa ako nema zashto se to uplice u prichu u temi koja se jasno zove:

Narucivanje iz Sidewinders-a - group buy?

Jel u tome Dule greši? Vidiš svima vama je to krajnje glup potez, a i dalje posećujte mesto na kome je uprava istog donela takvu deskriminišuću odluku. Niti vam pada na pamet da se pobunite već "strogo" osuđujete :d Oćeš da ti kažem zašto je to tako?

Ipak, ovo o cemu jahac prica nema veze sa tim, bench forumom niti odnosu PCAxe/Benchmark... ne znam kako to ne vidis.
Znaš kako, ko se opeče na vruće mleko i u jogurt duva. Ne želimo da se bilo kakva priča o bilo kom odnosu sa bilo kojom firmom proteže na PCAXE forumu, a da u priči PCAXE nije direktno umešan. Spominjete neke korektnosti, a pojma nemate šta osuđujete... I na kraju PCAXE proziva ove ili one, a mi ni krivi ni dužni nagrabusimo.
Vidiš, dok bi neki da grade mostive neki bi da ruše. Mi na PCAXE se trudimo da obezbedimo dobre popuste u Emmi-u za aktivne članove foruma i na dobrom smo putu Ali ako vama odgovara da popusta nema pa da još više kukate recite nam, da se ne trudimo jer nama nit u džep nit iz džepa, samo želimo najbolje za forumaše...
Rekao bih ti nešto u tvom stilu: Ne znam kako to ne vidiš. Ali ja to ne mogu da ti kažem jer si ti očigledno nedovoljno obavešten, a daješ sebi za pravo da sudiš ko koliko vidi i šta vidi ;)

Ovo je pak neka sasvim druga prica... o prakticno istoj firmi (samo preimenovanoj ;)), istim ljudima koji tamo rade (ili bar odredjeni broj)... alavosti... i tako tome ;)
U temi koja se zove:

Ne znam kako to ne vidite. Ako vam Emmi ne odgovara, bar se potrudite da u ovoj temi napravite sebi oazu i duhu teme. Kuda vodi spominjanje benchmarka, propalog Bench house-a? Ne znam, možda treba da podignemo spomenik...

Jel još nešto nejasno da vam demistifikujem koliko grešite kada je pristup rešavanju problema u pitanju?

Poslednja izmena:

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5-2500K @ 4.8GHz + EKWB Supreme HF Full Copper
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
16GB Exceleram EBW301A 1600MHz CL9 + Bitspower FullCover Water Block
VGA & cooler:
Asus GTX680 DCII + EKWB FullCover Water block
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Asus Xonar DG & Samson C03U Microphone
Case:
Corsair Obsidian 700D + Swiftech MCR320-QP radijator
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Logitech G710+ & Logitech G400
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
Jedna mi stvar samo nije jasna:
Prosli put kada smo narucivali, javilo se par ljudi (neki su iz vec nekih razloga odustali, neki nisu - nema veze) i dan-dva nakon sto smo narucili stizu mi 4-5 poruka ljudi koji su hteli nesto.

Sad opet, narucujemo za par dana - niko se ne javlja. Ne znam da li to samo Marfijev zakon deluje ili sta, al' steta bi bilo da opet krenu poruke da pristizu dan nakon sto se naruci. :D

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Slicno je bilo i sa PCAXE majicama :(

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Prosli put kada smo narucivali, javilo se par ljudi (neki su iz vec nekih razloga odustali, neki nisu - nema veze) i dan-dva nakon sto smo narucili stizu mi 4-5 poruka ljudi koji su hteli nesto.

Sad opet, narucujemo za par dana - niko se ne javlja. Ne znam da li to samo Marfijev zakon deluje ili sta, al' steta bi bilo da opet krenu poruke da pristizu dan nakon sto se naruci. :D
Bolje da ne kazam shta ja mislim na tu temu, odnosno zashto dolazi do tog "fenomena" :)
Tebi svaka chast ;)

:wave:

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Pa ako nema zashto se to uplice u prichu u temi koja se jasno zove:

Jel u tome Dule greši? Vidiš svima vama je to krajnje glup potez, a i dalje posećujte mesto na kome je uprava istog donela takvu deskriminišuću odluku. Niti vam pada na pamet da se pobunite već "strogo" osuđujete :d Oćeš da ti kažem zašto je to tako?
Ne znam sta ima da mi kazes "zasto je to tako"... stvarno ne znam... ali da - hocu da mi kazes. Posto ionako ne znam o cemu pricas... pa bar to da mi razjasnis.

Vezano za ovu temu - ne uplice se *to* uopste u pricu o temi "Narucivanje iz Sidewinders-a - group buy"... vec se u ovoj temi, prosto, povela polemika oko dranja prilikom porucivanja od strane Emmi-ja... i svaljivanja svega toga na - standardno - grbacu carine.
A tog pa dranja nije bilo kada je na tom istom mestu, istoj lokaciji, sa manje-vise istim ljudima koji i dalje rade tamo (pricam o samoj radnji)... bila ta ista firma - samo sa drugim nazivom.
Nije bilo 40% vece cene od one koja pise na Caseking sajtu... vec standardnih 10-15. Kako je i receno prilikom porucivanja, uostalom.

A o tome zasto ja i dalje posecujem bench forum... a zasto da ne? Jel' mene *licno* neko uvredio i/ili povredio?
Jel' to bio sukob tebe i Pece? Dve strane, od kojih svaka ima svoju verziju price... i gde, ma sta ko mislio i pricao, nijedna strana nije 100% u pravu i nevina. Jel' treba ja da se petljam u to? Ili pak bilo ko drugi?
BTW, nije mesto ovde ovoj prici, slozicemo se, totalni je oftopik... i uopste ne treba niti da sirimo pricu dalje, niti pak nesto posebno da diskutujemo i obrazlazemo nasa misljenja - jednostavno, pitao si me zasto idem (i dalje) na bench forum i ja sam ti odgovorio. Jasno i glasno. I kratko.

Znaš kako, ko se opeče na vruće mleko i u jogurt duva. Ne želimo da se bilo kakva priča o bilo kom odnosu sa bilo kojom firmom proteže na PCAXE forumu, a da u priči PCAXE nije direktno umešan. Spominjete neke korektnosti, a pojma nemate šta osuđujete... I na kraju PCAXE proziva ove ili one, a mi ni krivi ni dužni nagrabusimo.
Vidiš, dok bi neki da grade mostive neki bi da ruše. Mi na PCAXE se trudimo da obezbedimo dobre popuste u Emmi-u za aktivne članove foruma i na dobrom smo putu Ali ako vama odgovara da popusta nema pa da još više kukate recite nam, da se ne trudimo jer nama nit u džep nit iz džepa, samo želimo najbolje za forumaše...
A koji sam pa to sad ja? I koji smo to mi, uopste?
Rekao bih ti nešto u tvom stilu: Ne znam kako to ne vidiš. Ali ja to ne mogu da ti kažem jer si ti očigledno nedovoljno obavešten, a daješ sebi za pravo da sudiš ko koliko vidi i šta vidi ;)
Pa rekao sam ti "kako to ne vidis"... sta je trebalo da ti kazem - sto se stavljas na stranu Emmi-ja?

Imas ovde par novih clanova, iz cijih usta samo med i mleko izlaze na pomen same firme... prijatelji, zaposleni, prijatelji prijatelja... sta god da su. Samo hvalospevi za istu - najbolji, najjeftiniji... kada se spomene nesto negativno za njih (samaranje prilikom narucivanja, prepipane *nove* memorije itd.), onda se krece sa kontranapadima tih istih clanova, ili pak nekim nebuloznim pricama kako je carina resila da pocne da samara (kao to do sad nije radila) ili je svaki kit testiran u fabrici, te zato ima otiske prstiju i masne tragove. Na stranu sto su to price za malu decu... ali to jednostavno iritira. I upada u oci. Ne znam da li je tebi (a ne verujem da ti je tako nesto promaklo)... ali meni sigurno jeste. I jos nekim clanovima, vala.

U temi koja se zove:

Ne znam kako to ne vidite. Ako vam Emmi ne odgovara, bar se potrudite da u ovoj temi napravite sebi oazu i duhu teme. Kuda vodi spominjanje benchmarka, propalog Bench house-a? Ne znam, možda treba da podignemo spomenik...
Nikakve veze nema sa benchom kao forumom, opet ponavljam... pricamo samo o firmi koja je promenila naziv. Sve ostalo je, manje ili vise, ostalo isto. Ili bi bar trebalo tako da bude.
A sa tom promenom naziva - "promeni" se i carina. Pa sad, umesto sa 10-15 visim cenama, decko dobi porudzbinu skuplju za 40%. Zbog "carine".
Jel još nešto nejasno da vam demistifikujem koliko grešite kada je pristup rešavanju problema u pitanju?
Feel free to do so.

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Other:

Da, ovu pojavu sam i ja primetio... ne znam samo sta se ceka, da na vrbi rodi grozdje ili sta...
Ja sam licno otisao na sajt Sidewinders-a, da pogledam sta imaju u ponudi... jer su mi sve ovakve akcije dovlacenja i porucivanja "od preko" jako interesantne... nazalost, nista meni zanimljivo nisam nasao tamo i to je to.

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Za vodeno hlađenje, oni su broj jedan. Možda i najviše iz razloga da su poštanski troškovi jeftiniji nego da naručim iz Austrije ili Nemačke. Interesantan fenomen.

jahacmm

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.08.2010.
Poruka
95
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-920 @4.4GHz Vcore 1.32500V D0 Vodeno hladenje BATCH #: 3910A308
Motherboard:
X58A-UD7
RAM:
3x2GB Kingston hyperX T1 2250MHz CL9
VGA & cooler:
GTX 590
Display:
Samsung 24'
Case:
CosmosS 1100
PSU:
Antec TPQ 1200W
OS & Browser:
Windows 7 64Bit
Porucivanje komponenti preko Sidewinders_ a sa svim tim dazbinama je prilicno povoljno u odnosu na Nemacki Aguatuning.
Nedavno sam preko Aguatuning_a porucio WB Swiftech Apogee XT Extreme,porucen je sa prostora Austrije gradic na severu Braunau gde sam boravio neko vreme.Isporuka je odradena odmah drugi dan od momenta porucivanja.
Cena wb bila je 67,55€,a konacna cena sa troskovima dostave 78,55€.Daje dostava direktno za Srbiju tobi bila posebna prica sa svim tim dodatnim troskovima.

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
Ponedeljak, 15. Novembar 2010.

....je poslednji dan za prikupljanje narudzbina. :D

schnappy

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
31.08.2010.
Poruka
33
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ponedeljak, 15. Novembar 2010.

....je poslednji dan za prikupljanje narudzbina. :D
kasnim ali cisto informativno, dali je moguce da se naruci corsair napajanje..hx 850 kosta oko 125eur sto je super cena, kao i prolimatech megahalems, nekih 44eur..?

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
kasnim ali cisto informativno, dali je moguce da se naruci corsair napajanje..hx 850 kosta oko 125eur sto je super cena, kao i prolimatech megahalems, nekih 44eur..?
Jesi li uracunao oko 20-30$ postarine za napajanje od 5kg, 10% carine, 18% PDV-a na to?

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Buduci da je 15-ti prosao a Iv4n se ne javlja povodom toga, sumnjam da je narucivanje uspelo i ovaj put pa sumnjam da ce biti jos prilike.....

Poslednja izmena:

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
@Schnappy: Da narucujes sam bilo bi oko 50$ shipping. EDIT: 55.45$ da budemo precizni. :P

@voodoo: Nije nista propalo - trenutno se dogovaramo oko finalnih detalja, al' koliko vidim, uskoro ce oko 11kg opreme krenuti u nasem pravcu. :eek: Ponedeljak je bio rok za prikupljanje narudzbina, ne krajnje narucivanje. :)

Poslednja izmena:

Pakito

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2009.
Poruka
1.476
Rezultat reagovanja
237
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
ACER ASPIRE V5 531G
CPU & cooler:
Intel Core i5 8400 + LC-CC-120
Motherboard:
Asus Z370 Prime
RAM:
32GB DDR4 3200Mhz G.Skill Trident Z b/w
VGA & cooler:
EVGA GTX 970 SC
Display:
2x LG 25UM58
HDD:
120 Samung Evo 840 + 3TB Toshiba P300
Sound:
2.1 white waterdance speakers
Case:
NZXT Phantom 410 white
PSU:
Corsair tx650w
Optical drives:
Asus sdrw-08d2s extern
Mice & keyboard:
Fantech K611 / Logitech MX510 Hero Legendary
Internet:
sbb - 100mbit
OS & Browser:
Win 10 PRO
Other:
Redmi Note 7
mene samo zanima,gde je odeljak za npr kao sto je schnapy rekao corsovo napjanje i to,ili ima samo ono za moding?

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
mene samo zanima,gde je odeljak za npr kao sto je schnapy rekao corsovo napjanje i to,ili ima samo ono za moding?
Corsovo napajanje se nalazi u 'Power Supplies' odeljku. :D
Ukratko, ono sto se nalazi na sajtu moze da se naruci. Ono sto se ne nalazi - ne moze.

Ako ne nadjes ono sto zelis na sajtu, nazalost ne mogu ti pomoci nikako.

schnappy

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
31.08.2010.
Poruka
33
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@Schnappy: Da narucujes sam bilo bi oko 50$ shipping. EDIT: 55.45$ da budemo precizni. :P

@voodoo: Nije nista propalo - trenutno se dogovaramo oko finalnih detalja, al' koliko vidim, uskoro ce oko 11kg opreme krenuti u nasem pravcu. :eek: Ponedeljak je bio rok za prikupljanje narudzbina, ne krajnje narucivanje. :)
:sekira::rotf::sekira: ko je rekao da hocu saaaam? pitao sam koliko bi izasao taj corsair napajanje u evrima i megahalems ako bi podelili carinu pdv i ostale shittbull-e:d

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
Ne delis carinu i pdv. Ti placas carinu i PDV na ono sto si ti narucio, odnosno 10% vrednosti kao CARINA, i onda 18% ocarinjene vrednosti kao PDV.

Teske stvari (kao sto su napajanja, kuleri, kucista, i slicno) nije preterano isplativo slati s' druge strane zemlje jer shipping postaje visok. Oko 50eur kosta samo shipping, sto se nikako ne isplati za napajanje koje je <10eur jeftinije tamo.

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
Ok, delovi su poruceni - dakle vreme je da pocnete da mi saljete poruke pitajuci da li je suvise kasno da se nesto naruci i kada je sledece narucivanje. :rotf:

Pakito

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2009.
Poruka
1.476
Rezultat reagovanja
237
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
ACER ASPIRE V5 531G
CPU & cooler:
Intel Core i5 8400 + LC-CC-120
Motherboard:
Asus Z370 Prime
RAM:
32GB DDR4 3200Mhz G.Skill Trident Z b/w
VGA & cooler:
EVGA GTX 970 SC
Display:
2x LG 25UM58
HDD:
120 Samung Evo 840 + 3TB Toshiba P300
Sound:
2.1 white waterdance speakers
Case:
NZXT Phantom 410 white
PSU:
Corsair tx650w
Optical drives:
Asus sdrw-08d2s extern
Mice & keyboard:
Fantech K611 / Logitech MX510 Hero Legendary
Internet:
sbb - 100mbit
OS & Browser:
Win 10 PRO
Other:
Redmi Note 7
ja cu mozda za sledece,sad nisma hteo ni da smetam niti ista obzirom da nemam ni kinte..prokleta papirologija.. pozdrav

dr1pac

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.08.2010.
Poruka
513
Rezultat reagovanja
37
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
G4560, Seidon 120V
Motherboard:
MSI B250 Bazooka
RAM:
8GB
Display:
LG 23
HDD:
Kingston V300 128GB SSD, Seagate 4TB
Sound:
Steelseries 5H V2
Case:
Phanteks P400S
PSU:
Seasonic S12II 620
Mice & keyboard:
Redragon Devarajas, A4Tech V7 Bloody
Internet:
100/6
OS & Browser:
10 x64
Ok, delovi su poruceni - dakle vreme je da pocnete da mi saljete poruke pitajuci da li je suvise kasno da se nesto naruci i kada je sledece narucivanje. :rotf:
E, jel' kasno da poručim neke sitnice? :rotf:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
CAR je napisao(la):
Ne znam sta ima da mi kazes "zasto je to tako"... stvarno ne znam... ali da - hocu to da mi kazes. Posto ionako ne znam o cemu pricas... pa bar to da mi razjasnis.
To je zato shto baratash sa poluinformacijama ;) To je ono o chemu ja pricham... Evo sad cu da ti objasnim, pa da krenemo redom.

Vezano za ovu temu - ne uplice se *to* uopste u pricu o temi "Narucivanje iz Sidewinders-a - group buy"... vec se u ovoj temi, prosto, povela polemika oko dranja prilikom porucivanja od strane Emmi-ja... i svaljivanja svega toga na - standardno - grbacu carine.
Koja je josh prostije poznata kao offtopic. Nama srbima je uvek lakshe da pljujemo i kritikujemo nego li da uzmemo stvar u svoje ruke i pokushamo neshto sami da napravimo ;)

A tog pa dranja nije bilo kada je na tom istom mestu, istoj lokaciji, sa manje-vise istim ljudima koji i dalje rade tamo (pricam o samoj radnji)... bila ta ista firma - samo sa drugim nazivom.
Nije bilo 40% vece cene od one koja pise na Caseking sajtu... vec standardnih 10-15. Kako je i receno prilikom porucivanja, uostalom.

A o tome zasto ja i dalje posecujem bench forum... a zasto da ne? Jel' mene *licno* neko uvredio i/ili povredio?
Jel' to bio sukob tebe i Pece? Dve strane, od kojih svaka ima svoju verziju price... i gde, ma sta ko mislio i pricao, nijedna strana nije 100% u pravu i nevina. Jel' treba ja da se petljam u to? Ili pak bilo ko drugi?
Apsolutno ne, samo tema ima svoju svrhu,a vi idete debelo u offtopic. Potrudite se pa napravite svoju oazu ako vam neka firma ne odgovara. Tako se reshavaju problemi. Ja na to gledam dosta drugachije od tebe po svemu sudeci. Meni (nama) uzasno smeta pljuvanje po nekom, bilo kome, na PCAXE forumu, ako postoji shansa da bez tog nekog dodjete do nechega. Meni nije odgovarao benchmark jer sam ga idealizovao, kada su se srushili ideali, ja sam svoj/nash problem reshio otvaranjem PCAXE foruma. Nema tu shta da se pricha vishe... Ti apsolutno nemash pravo da sudish ko je 100% u pravu ili kriv, jer ne baratash ni sa jednom validnom informacijom do "informacija" koje si chitao na forumima. Naravno da postoji vishe verzija priche, nisam ni ochekivao da ce se izneti istina, vec samo interes ;) Sasvim normalne prilike na ovim prostorima...Da zivimo u srecnijoj zemlji, mnogi bi zbog klevete zavrshili gde treba ;)

BTW, nije mesto ovde ovoj prici, slozicemo se, totalni je oftopik... i uopste ne treba niti da sirimo pricu dalje, niti pak nesto posebno da diskutujemo i obrazlazemo nasa misljenja - jednostavno, pitao si me zasto idem (i dalje) na bench forum i ja sam ti odgovorio. Jasno i glasno. I kratko.
Moje pitanje je bilo retorichko ;)

A koji sam pa to sad ja? I koji smo to mi, uopste?
Recicu ti ko si ti ;) Ti si OVO - jednostavno nisi konzistentan
Zato tvoje mishljenje ne mogu da 100% prihvatim kao validno ;) Bez ljutnje... Ne posvecujesh se dovoljno problemu vec te mrzi to da radish. Evo isparavi me ako greshim.

Pa rekao sam ti "kako to ne vidis"... sta je trebalo da ti kazem - sto se stavljas na stranu Emmi-ja?
Apsolutno netachno. Otvaranje nove teme je totalno besplatno. Ja sam samo protiv offtopica i prazne priche u ovoj. Svoje insinuacije zadrzi za sebe.

Imas ovde par novih clanova, iz cijih usta samo med i mleko izlaze na pomen same firme... prijatelji, zaposleni, prijatelji prijatelja... sta god da su. Samo hvalospevi za istu - najbolji, najjeftiniji... kada se spomene nesto negativno za njih (samaranje prilikom narucivanja, prepipane *nove* memorije itd.), onda se krece sa kontranapadima tih istih clanova, ili pak nekim nebuloznim pricama kako je carina resila da pocne da samara (kao to do sad nije radila) ili je svaki kit testiran u fabrici, te zato ima otiske prstiju i masne tragove. Na stranu sto su to price za malu decu... ali to jednostavno iritira. I upada u oci. Ne znam da li je tebi (a ne verujem da ti je tako nesto promaklo)... ali meni sigurno jeste. I jos nekim clanovima, vala.
A ne ;) Greshish silno, jer nisi KONZISTENTAN. Ti si validan chlan PCAXE foruma. To nisu chlanovi. Da bi postao chlan morash da budesh tri meseca na forumu i da imash 50 postova. To je novajlija chija rech ima vakumsku tezinu. Trenutno radimo na reshavanju takvih upadica u takvim "pipavim" temama ;) Nemoj da mislish da neshto nismo videli i sl. Meni/nama ne moze nishta da promakne, samo je pitanje koliko nam vrmena treba da zatvorimo svaku rupu na najbolji moguci nachin. 4.242 posta u mod sobi idu u prilog tome. Raspravljamo mi zestoko na svaku temu... Pogledaj ostale forume pa cesh videti u kojoj meri je to ogroman broj s obzirom da na broj chlanova koji uchestvuje u tim mod raspravama.
Ti novi chlanovi mogu da budu bilo ko. Ici linijom insinuacije (koja se prihvata zdravo za gotovo) mogu da budu i oni koji ne vole iz nekog razloga Emmi, pa naprave par lazinh naloga i nahvale ih, pa onda ti isti napljuju Emmi za jeftin marketing, za koji i ja i ti i svi znamo da ne prolazi.
Da li sada kapirash kako to sve moze da se gleda i u kakvo sve to ludilo moze da ode :) Mi smo protiv tog ludila ;)

Nikakve veze nema sa benchom kao forumom, opet ponavljam... pricamo samo o firmi koja je promenila naziv. Sve ostalo je, manje ili vise, ostalo isto. Ili bi bar trebalo tako da bude.
A sa tom promenom naziva - "promeni" se i carina. Pa sad, umesto sa 10-15 visim cenama, decko dobi porudzbinu skuplju za 40%. Zbog "carine".
Ako nema, nema priche onda ovde ;) Otvori novu temu, pa tamo prichaj o tome. A poshto si i chlan benchmark foruma odesh tamo i pitash lepo: Zashto je finalna cena u Emmi House-u sada veca za 40%?
Ili smatrash da PCAXE to treba da ti odgovori kada vec nisi zadovoljan odgovorom Emmi-a? Rado CAR-e, dali bi ga, ali mi taj odgovor nemamo jer nismo bili deo te priche...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh