• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

TOSHIBA vs ASUS

azhighlander

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.01.2010.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pomagajte!!!
Nalazim se u vrlo nezgodnoj situaciji. Trenutno sam u USA i pokusavam da se odlucim izmedju TOSHIBA QOSMIO X505-Q898 i ASUS G73JW-A1.
Dosao sam u situaciju da sto vise gledam i merim, sve manje znam.
Racunar mi treba zbog ozbiljnog rada sa grafikom i videom a i cena nije uopste bitna. Vazno je da napravim najbolji izbor koji ce moci da mi sluzi bar narednih godinu dana.
Zahvalan sam na svim savetima.

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
I ako sam pobornik Toshiba-e jer je i sam imam, ovoga puta bih izabrao ASUS.

Ali ako vecj imash para i u nalazish se u USA raspitaj se za internacionalnu garanciju obavezno. To kazem ako bi trebalo da doplatish neshto - doplati. Oba laptopa su "zverine" i verujem da buduci neces tegliti sa sobom jer su zaista desktop replacement. Za te pare ovde bi sastavio brutalnu konfiguraciju. I da ako cena nije bitna, zasto ne bi uzeo Macbook pro?

azhighlander

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.01.2010.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Sto se garancije tice, nema doplate i oni daju medjunarodnu koja vazi u celom svetu sto znaci da ne vazi kod nas.
A Macbook pro jednostavno ne volim i iskreno citajuci neke ovdasnje prikaze korisnika ima njih nekoliko koji su zamenili Macbook Asusom i hvale na sva usta.
Sto se tegljenja tice, to cu morati, takav mi je posao ...

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Mislim pazi oba laptopa su sam vrh ponude tako da sto se tice izrade i samih komponenti unutra to je to. Asus sam izabrao zbog vise mesta, memorije i samog izgleda.
Citao sam nekada negde da su se pojedine serije Qosmio laptopova grejale kao nenormalne. Jel nije tajna koliko koshtaju ova dva laptopa?
Mozda bi mogao sam da sklopish neshto kod Alienware-a? SSD kod Toshibe moze da pomogne ali ne verujem da bi drastichno jer je samo od 64Gb. Kada bi mogao da stavish neki od barem 128Gb pa i da kazhesh da bi osetio neku razliku u uchitavanju programa itd itd...Pored win7 mozes eventualno par programa da instalirash na SSD zbog kapaciteta.

Macbook pro ona najaca verzija sigurno nije za podcenjivanje, plus Final Cut je savrshen program, bukvalno. Ova Toshiba mi bash deluje odvratno plastichno u stvari u poredjenju sa Asusom : )

PS: Vidi da li ima u ponudi Deviltech Devil 9700 DTX ili nesto sa ove liste

http://www.notebookcheck.net/Top-10-Desktop-Replacement-Laptops.17035.0.html

:wave:

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP

azhighlander

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.01.2010.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Cena za TOSHIBA QOSMIO X505-Q898 je 1920$ dok je ASUS G73JW-A1 1760$. Asus dolazi sa dva diska od 500Gb ali moze da se jedan zameni nekim SSD po zelji, fino bi bilo 128Gb pa bi to bila fina kombinacija. Asus dolazi sa odlicnim gejmerskim misem koji je takodje presvucen gumom, kao i rancem, sto ako se gleda posebno kosta oko 150$.
Ove cene su najnize koje sam nasao a inace idu i 30% gore.
Sto se tice Sony-a mislim da su malo preterali sa cenom... Da kuva kafu i pere "mali "ves na ruke pa hajde... Ali ovako..
Deviltech ne mogu da nadjem u radnjama, ima ga samo na netu, iskreno necu da kupim ono na sta ne mogu da stavim ruke i probam. Verujem na rec ali...

azhighlander

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.01.2010.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Zaboravih, ALIENWARE je samo sminka i mnogo raznobojnih diodica ispod tastature i u zvucnicima a priblizna konfiguracija kao ASUS kosta cak 2700$. Finalna obrada kod ASUSA je gumirana, vrhunski obradjena povrsina i ergonomski bolje uradjena nego TOSHIBA ali (to devojci uvek srecu kvari) TOSHIBA ima bolji touch pad.

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.951
Rezultat reagovanja
149
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Toshibu qosmio ima moja drugarica, placen oko 1300e ovde, zverina :)
Posle mesec dana crkao joj strujni adapter, dobila novi posle 20 dana cekanja.
Kad ga je kupila, bio je hladan i cvrst.. Sad posle dva meseca se greje kao lud, 80C dobije u radu u windowsu veoma brzo ali i plastika se malo (mozda od toplote) rastimovala pa zna da kvrcka i da proizvodi druge zvuke..
Ne znam za Asus kakav je, ali ovaj njen Qosmio, sem dobre konfiguracije, nije ostavio nikakav utisak na mene..

Dekara

OC Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
575
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Qosmio

Takodje znam za slucaj pregrevanja Qosmio makine.

stoske

NC Magazin
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
858
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Dell Studio 1737 - P8400
Motherboard:
Dell
RAM:
4GB
VGA & cooler:
ATi 3650 256 RAM
Display:
17" 1440x900
HDD:
1TB
Sound:
Integrisani HD Audio
Optical drives:
BluRay burner Slot-In
Mice & keyboard:
Dell
Internet:
Kablovski
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate
Other:
2Mpx camera
Ja bih izabrao Asus, uzivo sam video na promociji G73 i odusevio se.

Toshiba mi je nekako bezveze....

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Друже, мислим да си сам себи одговорио и то у 2 поста, шта да узмеш.
Узми асус и убаци SSD, кад си већ у САД, узми га тамо, далеко је повољније него овде.

Срећна куповина. :)

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Sto se tice Sony-a mislim da su malo preterali sa cenom... Da kuva kafu i pere "mali "ves na ruke pa hajde... Ali ovako..
Koliko koštaju dva SSD-a od 256GB?
Jesi li video nekada mašinu ovakvih performansi, a da je spakovana u samo 1.38kg?

Kao neko ko je otvarao dosta laptopova, mogu da kažem da su moj izbor uvek MacBook Pro i Sony Vaio, kada pare nisu problem.

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija

Kakva mashina... Toshiba bukvalno izgleda kao plastichna igrachka u odnosu na ovaj laptop...
Pozeljno je gledati u 720p
:eek:

Vrh