ThePocetnik
Moderator
- Učlanjen(a)
- 30.03.2009.
- Poruka
- 5.087
- Rezultat reagovanja
- 25
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion - 14-ce0008nm
CPU & cooler:
Intel Core i7 5820K feat NiC L32
Motherboard:
ASRock X99 WS
RAM:
4x8GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
Sapphire Pulse 580 4GB
Display:
Dell 2312HM i AOC G2460PF
HDD:
Seagate 3TB, WD Red 3TB, Samsung F3 1TB, Samsung 850 EVO 500GB, HP EX900 512GB, Intel M.2 SSD 6000p
Sound:
Asus Xonar U7 feat Logitech X-530 / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HMC631
Case:
Corsair Carbide 500R
PSU:
EVGA SuperNova G3 750W
Optical drives:
LiteOn iHAS124 / ASUS SBW-06D2X-U
Mice & keyboard:
RedDragon Kala i A4Tech V7 Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64
Other:
PS3 Ultra slim 500GB / Shuttle XS35V4
- Admin
Ma ok je to na sta si ukazao. Ako zelis da znas taj zakljucak je pisao Misa i meni prosledio isti u 4h ujutru i to sam tada procitao kao 660ti(video sam ti u imenu ni sam ne znam kako, ali sam ga video) je uporedjiva i skuplja graficka od 7870xt-a i samo sam rekao ok i ostavio u tekstu, a posle toga taj deo nisam dodatno proverio...Znaci nije neka zla namera, jer da jeste to ne bi smo ispravili i "branili" bi smo taj stav.@AnimaN
Ajde da probam jos jednom...
Sa onim izbrisanim komentarom taj vas review dobija znacenje uporednog testa, jer se lepo kaze da je 7870xt izasla da bi parirala 660gtx, znaci poredile su se karte iz istog ranga (po vama) s tim sto je "7870xt skuplja" (a nije), sto znaci da je 660gtx je na defaultu jer je 7870xt na defaultu...
Na kraju ispada da je review namerno vodio neku u smeru da korisniku kaze da je 660 gtx bolja (i jeftinija) kartica od 7870xt sto ona nikako nije ili da je review pravio neko ko ne poznaje postojecu nomenklaturu gpu-a, i to je vrlo ozbiljna stvar ako pitas mene ,"amatera".
Nema ljutnje...
I btw kada opisujemo jednu kartu obicno cemo napraviti neko poredjenje, kao npr. kada smo testirali asus 650ti i rekli da je za slicne novce 7850 1GB bolja karta, a to nije bio uporedni test, vec cinjenica da za te pare ima po performansama brzih, ali ne i tisih karti.
Mislim da je ovo vise tema za poseban clanak koji bi to detaljno objasnio u par primera, jer ako bi to radili za bas svaki test grafickih to bi nam uzelo previse vremena.Sto se tice cpu/gpu usage-u igrama, ako procesor gusi kartu zbog niskog kloka tokom review-a, to onda to nije review te karte jer u igri nije prikazan njen pun potencijal. Vas i7 je klokovan 4,5Ghz i bottlenecka nece biti ali ti takodje kad radis benchmark neke karte u igri ti takodje radis i review te igre (hteo-ne hteo) i vrlo je bitno da se korisniku skrene paznja, jer sta ako on sutra kupi tu kartu i ima 50% slabije performanse (ne preterujem) zato sto njegov cpu ne moze da dokaci do 4,5GHz, recimo...
Hehehe, nekada ni ja ne mogu da odolim da tako nesto uradim, doduse ne ovde, iako znam da sam to izvukao iz konteksta svega recenogPS
Citirao sam tebe i Pocetnika jer na prvi pogled deluje da demantujete jedan drugog, pa mi je bilo smesno i nisam mogao da odolim
Poslednja izmena: