Jale
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 12.06.2023.
- Poruka
- 12
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 9 5900x / CM Master liquid Core 240L
Motherboard:
MSI B550 Tomahawk
RAM:
HyperX Fury RGB 4x8gb 3200MHz [32gb]
VGA & cooler:
Sapphire Pulse RX 6700XT
Display:
GIGABYTE G24F-EK
HDD:
Samsung 970 Evo Plus 500gb / Samsung 970 Evo Plus 2TB
Sound:
Logitech Z333 / Redragon Zeus-X
Case:
Antec NX410
PSU:
Cooler Master V850 Gold v2
Mice & keyboard:
Redragon Griffin M607 / Razer Ornata V2
Internet:
Mts 100/10
OS & Browser:
Windows 10
Zdravoo, imam problem sa zujanjem graficke karte u pitanju je rx6700xt Sapphire Pulse. Graficka je danas kupljena nova u Monitoru [fabricki zapakovana]. Na stand by karta ne zuji, kada se optereti malo primetno se cuje zujanje koje 100% dolazi iz karte [nije napajanje, ostali cooleri u kucistu itd.]. Proverio sam, nije do samih ventilatora na karti, tokom igranja zaustavio sam oba ventilatora i zujanje se idalje culo. Kada stavim slusalice to se i ne cuje toliko, medjutim kada ih skinem bas se primeti. Malo sam citao po forumima i ako sam dobro ukapirao to se zove Coil whine. Da li postoji mogucnost da se to nekako popravi, nisam pametan da li da reklamiram kartu, bojim se da ne ostanem mesec dana bez nje [ zamensku nemam ]. Negde sam i procitao da je kod nekih modela kartica to i normalno. Nije mi sve jedno, bas neprijatan zvuk kao da ce se zapaliti svakog trena. Ako ima neke veze sa tim imam GIGABYTE Napajanje 650W GP-P650B.
Takodje sam primetio da u zavisnosti sta igram, jacina zujanja varira, nekad se cuje jace nekad slabije.
Takodje sam primetio da u zavisnosti sta igram, jacina zujanja varira, nekad se cuje jace nekad slabije.