• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Zanimljiv ASUS

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Radim drugaru komp.... i matična se ponaša zanimljivo. U pitanju je P4P800-X, ploča koja uvek kaže da su loša bios podešavanja kad se išteka iz struje. U prevodu "simptomi" prazne 3v baterije. Ali ja sam izmenjao 3 baterije i sa svakom je ista priča... Ja nisam mogao da verujem da su mi sve tri baterije prazne pa sam uzeo unimer u ruke. 3.02v, 3.02v, 3.23v....Nijedna baterija nije nova, ali barem jedna treba da bude ispravna, ona koju sam izvadio iz socket A mašine koja je isto kod mene. Da li ima šanse da zahteva bašbaš novu bateriju ili je nešto drugo u pitanju? Džamper za clr cmos je na mestu, skinuo - vratio, sve isto.

Druga zanimljiva stvar je da power indikator led uvek svetli. Power led pinova na matičnoj ima 3, dakle + - -. Originalno je nakačeno ovako + - -, ja sam probao ovako + - - ali tako nije hteo ni da svetli uopšte. What to do?

Crowbgd

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.12.2011.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Sempron 140 aka Athlon 4400e 3,5ghz
Motherboard:
Ga 790XT usb3
RAM:
Mushkin Silver line 1600 2x2
VGA & cooler:
8800GTS Asus
Display:
Prestigio 19 inch LED
HDD:
Wd500 + Wd 750
Sound:
mb
Case:
Antec Treehundred
PSU:
Enermax Liberty 500 modul
...

Posto BIOS prima struju iz baterije,a baterije si zamenio mora da je problem na relaciji BAT-BIOS. Ne secam se bas kako je na toj ploci,da li ima neko kolce izmedju njih koje je mozda crklo te struja i ne dolazi do BIOSa.
To sa power lampicom,power na kucistu ili power dioda na ploci? Power led na ploci sija stalno dok je napajanje ukljuceno,a power led na kucistu moze da pravi "problem" ako raspored kablova nije odgovarajuci jer koliko znam kuciste ima 2e zice ka led diodi....a na ploci ima 3 prikljucka?

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Hteo sam još sinoć da postujem da sam našao rešenje.... ali hteo sam da sačekam da celu noć komp stoji sa izvučenim 220v kabelom. Iz nekih razloga sam došao na logiku "led lampa non stop svetli, to znači da led lampa crpi "struju" i kad je komp izvučen iz struje...". Uzeo sam i otkačio sam power led. I jednostavno je rešavanje jednog problema rešio i drugi problem. Otkad sam otkačio power led bios pamti podešavanja.... a plava led lampa ne smara više. :D E sad zašto uvek svetli power led, to već ne znam.

Vrh