BLEAGH
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 10.10.2018.
- Poruka
- 612
- Rezultat reagovanja
- 325
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLEAGH
CPU & cooler:
I5-4460,Hyper 212 EVO
Motherboard:
Asus H81
RAM:
DDR3 HyperX 16GB
VGA & cooler:
Zotac 1060 6GB AMP
Display:
HP OMEN Z7Y57AA TN, TV Adler 43
HDD:
Transcend 220S 240GB , Toshiba 1TB
Sound:
Genius SW-HF2.1 1700
Case:
Raidmax V4 Blue
PSU:
Radimax 550W
Mice & keyboard:
Logitech G203 Prodigy & MS Thunder
Internet:
80/8
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64 , Firefox
Other:
Huawei P30 Pro VOG-L29
Pozdrav drugari , imam problem sa windows 10. Do skoro sam imao windows 7 i uvek je radio perfektno ali nekad me uhvati neko ludilo i stavim windows 10 jer zelim original posto imam jos od pocetka free kopiju kada su je delili.
Prvi problem kada brisem folder/file zablinkaju ikonice u taskbaru i jos kada je izasao windows do dan danas bug je prisutan i slucajno sam provalio da nece da blinkaju ako u recycle bin stikliram opciju da odmah obrise umesto da ih cuva u recycle bin-u.
Drugi problem je u folderu sa slikama recimo gde ima preko 100 fotografija skrolanjem do polovine foldera gde zelim odabrati sliku za pozadinu i kada uradim "Set as desktop background" odmah me vrati na pocetak foldera dok na windows 7 ne radi vec mogu primer da odaberem sliku pored te ako mi se vise svidja.Ne znam da li je to default svima tako ili samo meni , nadam se da nije svima jer me to iritira pogotovo u radu jer radim sa Photoshopom.
Zatim primetio sam sada na dark temi kada udjem na "This PC" na tren bude beo explorer pa se jel vrati na dark temu.
Generalno ceo sistem mi je osetno sporiji od windowsa 7 , ajde malo razumeo bi ali solidno osetno , takodje task menadzer se ne pojavi lepo vec kao mali flesh i onda neki procesi krecu da se ocitavaju.
Sta sam sve probao:
1.Twikovanje registrija vise ne znam ni ja koje i nisu pomogli
2.Svaki moguci drajver za grafiku/stari-novi-autodetect
3.Flesh bios-a noviji za moju maticnu trenutno nema
4.Probao sam i sa page file , postavim ali ne osetim nikakvo poboljsanje
5.Probao folder reset i dalje mi u folderu vraca nakon odabira wallpapera na pocetak.
Komp je uzet iz emmija pre jedno 3-4 godine i nije nesto ali tada je jos bila i ok i sada me jos fino sluzi medjutim kada stavim win10 uzasno se ponasa
Konfiguracija :
Asus H81m-K
Ram 8 GB
CPU i5 4460
SSD 240 Trancend
i Powercolor r9 270
Prvi problem kada brisem folder/file zablinkaju ikonice u taskbaru i jos kada je izasao windows do dan danas bug je prisutan i slucajno sam provalio da nece da blinkaju ako u recycle bin stikliram opciju da odmah obrise umesto da ih cuva u recycle bin-u.
Drugi problem je u folderu sa slikama recimo gde ima preko 100 fotografija skrolanjem do polovine foldera gde zelim odabrati sliku za pozadinu i kada uradim "Set as desktop background" odmah me vrati na pocetak foldera dok na windows 7 ne radi vec mogu primer da odaberem sliku pored te ako mi se vise svidja.Ne znam da li je to default svima tako ili samo meni , nadam se da nije svima jer me to iritira pogotovo u radu jer radim sa Photoshopom.
Zatim primetio sam sada na dark temi kada udjem na "This PC" na tren bude beo explorer pa se jel vrati na dark temu.
Generalno ceo sistem mi je osetno sporiji od windowsa 7 , ajde malo razumeo bi ali solidno osetno , takodje task menadzer se ne pojavi lepo vec kao mali flesh i onda neki procesi krecu da se ocitavaju.
Sta sam sve probao:
1.Twikovanje registrija vise ne znam ni ja koje i nisu pomogli
2.Svaki moguci drajver za grafiku/stari-novi-autodetect
3.Flesh bios-a noviji za moju maticnu trenutno nema
4.Probao sam i sa page file , postavim ali ne osetim nikakvo poboljsanje
5.Probao folder reset i dalje mi u folderu vraca nakon odabira wallpapera na pocetak.
Komp je uzet iz emmija pre jedno 3-4 godine i nije nesto ali tada je jos bila i ok i sada me jos fino sluzi medjutim kada stavim win10 uzasno se ponasa
Konfiguracija :
Asus H81m-K
Ram 8 GB
CPU i5 4460
SSD 240 Trancend
i Powercolor r9 270