ntop
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 31.03.2011.
- Poruka
- 96
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II 555BE/B55 + XWB-01
Motherboard:
Sapphire PC-AM3RS890G
RAM:
Kingston HyperX 2x2GB DDR3
VGA & cooler:
GTX275 twin frozr
Display:
Benq FP202WA
HDD:
Samsung F3 500GB + WD 500GB
Sound:
SpeedLink Medusa NX 5.1
Case:
Tt Xaser III
PSU:
Chieftec CFT-650-14C
Optical drives:
Pioneer 110D
Mice & keyboard:
A4 Tech X7 XL-747H + Logitech G15 + Saitek progamer
Internet:
Kabl 6/0.384 Mb/s
Kada sam u nekom browseru i kad skrolujem i pomeram misa cujem neki zvuk u pozadini na sluskama. Takodje kada sam u bilo kojoj igri takodje se cuje jos gori zvuk koji bih mogao da opisem vise kao neko krcanje. Pritom jacina zvuka na kompu nema veze sa tim zvukom i ne pojacava se i ne smanjuje se pojacavanjem ili smanjivanjem zvuka. Cak i kada zvuk na kompu totalno mutiram u slusalicama taj zvuk cujem i dalje. Kada iskljucim vertikalnu sinhronizaciju u igri taj zvuk je znatno manji, ali se idalje cuje. Slusalice su SpeedLink Medusa NX 5.1, ali sam probao jos 3-4 modela i na svim se cuje (istina na nekim slabijim slusalicama manje, ali se cuje).
Proverio sam da li imam uzemljenje na ploci, proverio naponski kabl, promenio naponski kabl i uzeo onaj sa feritnim prstenom, probao front panel, otkacio front panel, iskljucio hdmi, reinstalirao drajvere, probao razna setovanja, poiskljucivao sve enrgy saver opcije (na nekom forumu sam procitao da i to pomaze), menjao uticnicu na kojoj mi je komp i bez uspeha.
Zvucna je integrisana realtek ALC888. Jedino sto nisam probao je da uzmem neku PCI zvucnu i ne znam da li bi to pomoglo ili ima neko neku drugu ideju?
Kada probam sa USB sluskama onda nemam nikavih smetnji, ali one koriste svoju zvucnu karticu.
Proverio sam da li imam uzemljenje na ploci, proverio naponski kabl, promenio naponski kabl i uzeo onaj sa feritnim prstenom, probao front panel, otkacio front panel, iskljucio hdmi, reinstalirao drajvere, probao razna setovanja, poiskljucivao sve enrgy saver opcije (na nekom forumu sam procitao da i to pomaze), menjao uticnicu na kojoj mi je komp i bez uspeha.
Zvucna je integrisana realtek ALC888. Jedino sto nisam probao je da uzmem neku PCI zvucnu i ne znam da li bi to pomoglo ili ima neko neku drugu ideju?
Kada probam sa USB sluskama onda nemam nikavih smetnji, ali one koriste svoju zvucnu karticu.