Marvox
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 09.12.2018.
- Poruka
- 756
- Rezultat reagovanja
- 1.063
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7 13700K / Noctua NH-D15
Motherboard:
ASUS Prime Z690-A
RAM:
2x16Gb Kingston Fury Renegade DDR5 6400Mhz CL32
VGA & cooler:
RTX 4080 Palit Game Rock OC
Display:
LG 27GL850-B Nano IPS 144Hz / LG 27GN800-B Nano IPS 144Hz
HDD:
Kingston KC3000 2tb SSD Intel 512Gb, SSD Samsung 120 Gb, 1Tb WD
Sound:
Kiwi Ears Quartet / HyperX DualCast
Case:
NZXT H700i
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W ATX 3.0
Mice & keyboard:
Glorious Model O Wireless/Keychron K2 V2
Internet:
Kable 350/20 Mbs
OS & Browser:
Win10 64bit
Pozdrav pre svega svima i unapred hvala na pomoci. Unapred se izvinjavam za duzinu posta, imam svasta na pameti a nedovoljno znanja da bih bio siguran sta je najbolji potez. Otvaram temu jer imam x pitanja pa mi je lakse da sve radim na jednom mestu, ako je to ok od strane admin tima. Evo sta je meni na pameti:
1. Prodati plocu, procesor, kuler i memoriju, dodati novac i uzeti neku Intel 7700k/8700k verziju komponenti....
Ili...
2. Prodati ceo racunar bez graficke, uzeti istu verziju ali samo sa dodatim napajanjem, kucistem, SSD i kucistem.
Ili...
3. Prodati sve i kupiti sve drugo.
Ovaj treci mi najmanje odgovara, najvise zbog finansija jer ako menjam gpu, to mi je jos para.
Racunar mi stoji u potpisu ali ajde da predjem jos jednom
CPU: AMD FX8350 kuljena u januaru 2018, ima jos madjarsku garanciju
Maticna: Gygatron 970A-DS3P nema garanciju kupljena 2014
RAM: 16 Gb DDR3 HyperX 2400Mhz, jos 8 godina garancije u Gigatronu
Hard disk: SSD 120 Gb + WD Green 1 TB 64MB cache, istekle garancije
Napajanje: Real Power 600 Wati 80+ Bronze
GPU: XFX RX580 8Gb, ja sam je uzeo novu bukvalno pre dva meseca ali bez garancije.
Kuler: Loki II Xigmatek
E sada, budzet. Moj je plan da prodam nesto iz opcije koje sam naveo i da dodam recimo jedno 700e, gore dole. Bilo bi pozeljno da ne prelazi osim u extremnim situacijama da to ima zaista smisla.
Prvo da vidimo koliko ovo moje vredi u ove tri opcije, da vidimo sa kojim novcem raspolazemo da bi izabrali najbolju opciju. Drugo, da vidimo koja je opcija najbolja. Racunar koristim iskljucivo za razonodu, surf i gejming. Za rad imam drugi koji mi je sasvim dovoljan. Periferije i monitor imam reseno, jurim samo komponente.
Moja zamisao je da nadogradim sistem ako mogu na 8700k, da sa vremenom imam prostora za overclock i zamenu na Intel GPU jer mi je monitor Gsync. i da budem miran jedno par godina..
Ujedno, ko ima nesto da proda iz ovoga sto ja trazim, moze u temi da pise, moze da pp, kako odgovara.
Eto, ko ima zivaca da procita i da pomogne, hvala..
1. Prodati plocu, procesor, kuler i memoriju, dodati novac i uzeti neku Intel 7700k/8700k verziju komponenti....
Ili...
2. Prodati ceo racunar bez graficke, uzeti istu verziju ali samo sa dodatim napajanjem, kucistem, SSD i kucistem.
Ili...
3. Prodati sve i kupiti sve drugo.
Ovaj treci mi najmanje odgovara, najvise zbog finansija jer ako menjam gpu, to mi je jos para.
Racunar mi stoji u potpisu ali ajde da predjem jos jednom
CPU: AMD FX8350 kuljena u januaru 2018, ima jos madjarsku garanciju
Maticna: Gygatron 970A-DS3P nema garanciju kupljena 2014
RAM: 16 Gb DDR3 HyperX 2400Mhz, jos 8 godina garancije u Gigatronu
Hard disk: SSD 120 Gb + WD Green 1 TB 64MB cache, istekle garancije
Napajanje: Real Power 600 Wati 80+ Bronze
GPU: XFX RX580 8Gb, ja sam je uzeo novu bukvalno pre dva meseca ali bez garancije.
Kuler: Loki II Xigmatek
E sada, budzet. Moj je plan da prodam nesto iz opcije koje sam naveo i da dodam recimo jedno 700e, gore dole. Bilo bi pozeljno da ne prelazi osim u extremnim situacijama da to ima zaista smisla.
Prvo da vidimo koliko ovo moje vredi u ove tri opcije, da vidimo sa kojim novcem raspolazemo da bi izabrali najbolju opciju. Drugo, da vidimo koja je opcija najbolja. Racunar koristim iskljucivo za razonodu, surf i gejming. Za rad imam drugi koji mi je sasvim dovoljan. Periferije i monitor imam reseno, jurim samo komponente.
Moja zamisao je da nadogradim sistem ako mogu na 8700k, da sa vremenom imam prostora za overclock i zamenu na Intel GPU jer mi je monitor Gsync. i da budem miran jedno par godina..
Ujedno, ko ima nesto da proda iz ovoga sto ja trazim, moze u temi da pise, moze da pp, kako odgovara.
Eto, ko ima zivaca da procita i da pomogne, hvala..