Dnl ortodoks
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 04.12.2019.
- Poruka
- 28
- Rezultat reagovanja
- 3
Moja konfiguracija
Pozdrav, drugar mi je preporucio ovaj forum da se raspitam oko situacije koju trenutno imam. Istrazivao sam i nasao neke opcije, ali bilo bi lepo cuti misljenje iskusnijih i strucnijih ljudi.
Napisacu sto je krace moguce. Komp koji sada imam ima sledece kompontente:
Procesor : AMD FX-4300 (stoji od kad je komp kupljen)
Graficka : Nvidia GTX 1050 TI (kupljena nova pre otprilike godinu dana)
Napajanje : Raidmax RX 500W (kupljeno novo pre skoro godinu dana jer se staro pokvarilo)
Maticna je neka starija na kojoj ne moze nikakav bolji procesor od ovog, takodje RAM je stariji.
Imam budzet od 50-60k da od ovoga napravim nesto dobro za gaming. Ostavio bih graficku jer nije toliko losa, hard disk, mozda i napajanje. Komp bi se 90% koristio za igranje csgo-a, tako da graficka ne igra preveliku ulogu tu.
Preporuceni su mi Ryzen 3600x i i5 9600kf sa odredjenim maticnim plocama i ram memorijom, i da uzmem neki ssd.
Unapred hvala na svakom savetu i misljenju!
Napisacu sto je krace moguce. Komp koji sada imam ima sledece kompontente:
Procesor : AMD FX-4300 (stoji od kad je komp kupljen)
Graficka : Nvidia GTX 1050 TI (kupljena nova pre otprilike godinu dana)
Napajanje : Raidmax RX 500W (kupljeno novo pre skoro godinu dana jer se staro pokvarilo)
Maticna je neka starija na kojoj ne moze nikakav bolji procesor od ovog, takodje RAM je stariji.
Imam budzet od 50-60k da od ovoga napravim nesto dobro za gaming. Ostavio bih graficku jer nije toliko losa, hard disk, mozda i napajanje. Komp bi se 90% koristio za igranje csgo-a, tako da graficka ne igra preveliku ulogu tu.
Preporuceni su mi Ryzen 3600x i i5 9600kf sa odredjenim maticnim plocama i ram memorijom, i da uzmem neki ssd.
Unapred hvala na svakom savetu i misljenju!