Typhoon.X
Moderator
- Učlanjen(a)
- 12.04.2009.
- Poruka
- 1.227
- Rezultat reagovanja
- 232
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Seraphim/Azrael
CPU & cooler:
AMD Ryzen 3700X | AC Liquid Freezer II 360
Motherboard:
X570 Aorus Elite
RAM:
2x16GB G.Skill TridentZ Neo 3600Mhz 16-19-19-39
VGA & cooler:
GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G
Display:
DeLL G3223D
HDD:
A-Data SX8200 Pro 512GB + Crucial P1 1TB + Seagate ST1000VX000 + WDC WD20EARX
Sound:
FX-AUDIO DAC-X6
Case:
NZXT H710
PSU:
CM V1200 Platinum
Optical drives:
Xternal LG GP08NU6W
Mice & keyboard:
Corsair K70 RGB Mk.2 (MX Brown) | Logitech G502 Lightspeed
Internet:
SBB Cable 300/30
OS & Browser:
Microsoft Windows 10 Pro x64 | Firefox
Other:
Dell Latitude 5400 | Mikrotik hAp ax3 | Galaxy S21 Ultra | Sennheiser HD518
- Urednik
Pre svega napominjem da sve ovo radite na sopstvenu odgovornost.
Ako ne znate sta radite ili ako ne razumete neki deo procedure, pitajte ili odustanite u startu
Pre nego sto bilo sta krenete da radite, napunite bateriju do kraja !!
Dakle, da pocnemo :
I. S-off
Pre svega je potrebno je na racunaru koji se koristi za proceduru imati instaliran HTC USB driver koji se moze skinuti sa sledecih linkova (Ako vec imate instaliran HTC sync, drajver je vec instaliran i ovo vam nije potrebno):
64bit : http://www.megaupload.com/?d=QYO7OJVA
32bit : http://www.megaupload.com/?d=Q9J1STTI
1. Skinuti program Revolutionary. Popuniti podatke koje stranica trazi kada se pocne download da biste dobili beta key koji je potreban za funkcionisanje programa.
Pre sledeceg koraka je preporucljivo ugasiti antivirus softver na racunaru i potpuno iskljuciti HTC Sync (iz task managera "end process" za svaki proces koji ima HTC u imenu )
2. Telefon upaljen u normalnom stanju (ne HBOOT) prikljucite na USB na racunaru i kada vas pita, izaberete na telefonu "HTC sync". Telefon ce u nekom momentu verovatno da se buni da ne moze da uspostavi vezu sa HTC sync softverom na racunaru. To je normalno i mozete to ignorisati.
3. Pokrenuti Revolutionary.exe koji bi trebalo da prepozna o kom telefonu se radi i zatim da trazi beta key koji ste napravili ranije na stranici sa koje ste skinuli program (obratiti paznju na velika i mala slova !).
4. Pratite uputstva iz programa i sacekajte da zavrsi. (restartuje telefon par puta, bez panike )
5. Kada program pita da li da instalira CWM Recovery, izaberite "No" posto je u pitanju stari recovery koji ima odredjenih problema, a novu verziju cemo instalirati u sledecem delu.
Ukoliko program ne prepozna telefon, proverite da li su HTC drajveri instalirani, i u krajnjem slucaju uradite factory reset na telefonu i probajte ponovo.
To je to, uspesno ste uradili S-off na vasem HTC Sensation telefonu
II. instaliranje CWM Recovery-ja
Prvo sto cemo da uradimo je da iskljucimo "Fast BOOT" opciju u telefonu da bi lakshe doshli do recovery moda (posle svega ovoga je mozete ponovo ukljuciti ako zelite). Dakle, na telefonu : Settings => Power => FAST BOOT, iskljuciti .
1. Skinuti Recovery image odavde
2. Prebacite dobijeni file u root SD kartice koju koristite na telefonu.
3. Ugasite telefon, i upalite ga drzeci istovremeno "volume down" dugme da bi ste dosli do HBOOT moda.
4. Kada se telefon upali u HBOOT modu, preskenirace karticu i pitace da li da izvrsi update sa fajlom koji smo prebacili na karticu. Potvrdite pritiskajuci "volume up" dugme i sacekajte da zavrsi.
5. Restartujte telefon u normalan mod.
6. Kada se telefon upali, OBAVEZNO izbrisite sa SD kartice file koji smo koristili.
7. Gotovo
Da bi dosli do CWM recovery menija, ugasite telefon, upalite ga u HBOOT modu i izaberete "RECOVERY" iz menija. Navigacija kroz meni se vrsi isto kao i HBOOTu, znaci "Vol up/down" za kretanje kroz meni, "power" dugme da se potvrdi izbor.
III. ROOT fabrickog ROM-a
Da bi uradili ROOT, potrebno je da su odradjene obe procedure opisane gore (S-off, CWM recovery)
1. Skinuti update file odavde
2. Prebaciti file u root SD kartice koja se koristi na telefonu.
3. Restartovati telefon u HBOOT mod i uci u CWM recovery
4. URADITE BACKUP PRE PRIMENJIVANJA OVOG UPDATE-a (backup and restore =>backup). Ako nesto slucajno podje po zlu (telefon nece da se butuje u normalan mod posle update-a), samo uradite restore i mozete da probate ponovo.
5. Kada ste uradili backup, vratite se jedan meni nazad (Go Back) i izaberete "install zip from sdcard", zatim "Choose zip from sdcard", zatim "su-2.3.6.3-efgh-signed.zip" (file koji smo stavili na karticu), i potom izabrati "Yes".
6. Kada zavrsi, izaberete "Go back", i zatim "Reboot"
7. ROOTovali ste vas Sensation
Ovo je trajan ROOT vaseg telefona (osim ukoliko ne preflesujete ROM sa nekim zvanicnim update-om)
Uputstvo delimicno preuzeto i prevedeno sa XDA Developers foruma
Toliko od mene za sada
Ako ne znate sta radite ili ako ne razumete neki deo procedure, pitajte ili odustanite u startu
Pre nego sto bilo sta krenete da radite, napunite bateriju do kraja !!
Dakle, da pocnemo :
I. S-off
Pre svega je potrebno je na racunaru koji se koristi za proceduru imati instaliran HTC USB driver koji se moze skinuti sa sledecih linkova (Ako vec imate instaliran HTC sync, drajver je vec instaliran i ovo vam nije potrebno):
64bit : http://www.megaupload.com/?d=QYO7OJVA
32bit : http://www.megaupload.com/?d=Q9J1STTI
1. Skinuti program Revolutionary. Popuniti podatke koje stranica trazi kada se pocne download da biste dobili beta key koji je potreban za funkcionisanje programa.
Kod:
Za one manje upoznate kako kako doci do podataka koje stranica trazi od vas :
Ugasite telefon, izvadite bateriju, ispod nje pise serijski broj (SN).
Vratite bateriju nazad.
Drzeci "volume down" i pritiskajuci "power" dugme upalite telefon i isti ce se upaliti u "HBOOT" modu gde mozete videti verziju HBOOTa.
Ukoliko HBOOT verzije nema u izboru na sajtu, uradite zvanican update telefona na najnoviju verziju softvera.
Kroz meni u HBOOT modu se krece sa volume up/down dugmadima, a izbor se vrsi sa power dugmetom.
Kada ste saznali HBOOT verziju, mozete restartovati telefon birajuci tu opciju u meniju.
Za ostalo se nadam da ne moram da objasnjavam :D
2. Telefon upaljen u normalnom stanju (ne HBOOT) prikljucite na USB na racunaru i kada vas pita, izaberete na telefonu "HTC sync". Telefon ce u nekom momentu verovatno da se buni da ne moze da uspostavi vezu sa HTC sync softverom na racunaru. To je normalno i mozete to ignorisati.
3. Pokrenuti Revolutionary.exe koji bi trebalo da prepozna o kom telefonu se radi i zatim da trazi beta key koji ste napravili ranije na stranici sa koje ste skinuli program (obratiti paznju na velika i mala slova !).
4. Pratite uputstva iz programa i sacekajte da zavrsi. (restartuje telefon par puta, bez panike )
5. Kada program pita da li da instalira CWM Recovery, izaberite "No" posto je u pitanju stari recovery koji ima odredjenih problema, a novu verziju cemo instalirati u sledecem delu.
Ukoliko program ne prepozna telefon, proverite da li su HTC drajveri instalirani, i u krajnjem slucaju uradite factory reset na telefonu i probajte ponovo.
To je to, uspesno ste uradili S-off na vasem HTC Sensation telefonu
II. instaliranje CWM Recovery-ja
Prvo sto cemo da uradimo je da iskljucimo "Fast BOOT" opciju u telefonu da bi lakshe doshli do recovery moda (posle svega ovoga je mozete ponovo ukljuciti ako zelite). Dakle, na telefonu : Settings => Power => FAST BOOT, iskljuciti .
1. Skinuti Recovery image odavde
2. Prebacite dobijeni file u root SD kartice koju koristite na telefonu.
3. Ugasite telefon, i upalite ga drzeci istovremeno "volume down" dugme da bi ste dosli do HBOOT moda.
4. Kada se telefon upali u HBOOT modu, preskenirace karticu i pitace da li da izvrsi update sa fajlom koji smo prebacili na karticu. Potvrdite pritiskajuci "volume up" dugme i sacekajte da zavrsi.
5. Restartujte telefon u normalan mod.
6. Kada se telefon upali, OBAVEZNO izbrisite sa SD kartice file koji smo koristili.
7. Gotovo
Da bi dosli do CWM recovery menija, ugasite telefon, upalite ga u HBOOT modu i izaberete "RECOVERY" iz menija. Navigacija kroz meni se vrsi isto kao i HBOOTu, znaci "Vol up/down" za kretanje kroz meni, "power" dugme da se potvrdi izbor.
III. ROOT fabrickog ROM-a
Da bi uradili ROOT, potrebno je da su odradjene obe procedure opisane gore (S-off, CWM recovery)
1. Skinuti update file odavde
2. Prebaciti file u root SD kartice koja se koristi na telefonu.
3. Restartovati telefon u HBOOT mod i uci u CWM recovery
4. URADITE BACKUP PRE PRIMENJIVANJA OVOG UPDATE-a (backup and restore =>backup). Ako nesto slucajno podje po zlu (telefon nece da se butuje u normalan mod posle update-a), samo uradite restore i mozete da probate ponovo.
5. Kada ste uradili backup, vratite se jedan meni nazad (Go Back) i izaberete "install zip from sdcard", zatim "Choose zip from sdcard", zatim "su-2.3.6.3-efgh-signed.zip" (file koji smo stavili na karticu), i potom izabrati "Yes".
6. Kada zavrsi, izaberete "Go back", i zatim "Reboot"
7. ROOTovali ste vas Sensation
Ovo je trajan ROOT vaseg telefona (osim ukoliko ne preflesujete ROM sa nekim zvanicnim update-om)
Uputstvo delimicno preuzeto i prevedeno sa XDA Developers foruma
Toliko od mene za sada
Prilozi
-
289,8 KB Pregleda: 190
Poslednja izmena od urednika: