• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

TP-Link Deco X20 problem sa mrežnim backhaul-om

uzivkovic97

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.08.2017.
Poruka
90
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Omen 17-an032ng
CPU & cooler:
Intel Core i7-7700HQ
RAM:
16GB DDR4
VGA & cooler:
nVidia GeForce GTX 1050 ti 4GB GDDR5
HDD:
128GB SSD + 1TB HDD 7.200 rpm
Sound:
BANG & OLUFSEN
Internet:
DSL 100Mbps
OS & Browser:
POP OS
Pozdrav sekiraši.
Pre par dana sam kupio Deco X20 (3-pack) kako bih napravio mesh WiFi u kući. Topologija mreže je sledeća: Supernovin Huawei ONT --> Neupravljivi Switch TP-Link TL-SG1016D --> 3x Deco X20.
Problem koji imam kao što možete videti na slici je taj da je jedan satelit povezan preko mrežnog backhaul-a sa glavnim Deco, dok je ovaj treći povezan preko Drugog satelita putem WiFI i brzine su očajne. Da li neko ima ideju kako da napravim i ovaj treći satelit da radi preko mrežnog backhaul-a? U Deco aplikaciji ne postoji podešavanje da forsiram backhaul preko mreže.

Gore pomenuti switch sam odabrao iz razloga što sam našao na internetu da podržava lan backhaul (što i podržava jer jedan satelit radi tako).

Da napomenem, Deco radi u Access Point modu kao što i kompanija TP Link predlaže je to jedina opcija.
Slao sam mail-ove njihovoj tehničkoj podršci, međutim nisam dobio nikakvo rešenje.

Hvala svima unapred.
65028

Vrh