boka003
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 21.01.2016.
- Poruka
- 64
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
Pozdrav,
- Nisam serviser i ne znam koji me vrag uvjek natjera da diram nesto.
- Uzmem od starijeg kolege sa posla laptop da mu reinstaliram sistem.
- Ubacim usb i da pokrenem instalaciju, izbaci mi gresku da ne moze pokrenuti usb (mogu kasnije naci tacno gresku)
- Promjenim disk na eufi, i stavim da ocitava hdd na zadnji prioritet.
Nakon toga, cim upalim laptoo dobijem gresku kao na slici 1.
Htio sam da vratim postavke, ali ne mogu uci u bios koji je na f2, cim upalim laptop ovo mi se pojavi.
Predpostavim da izbacuje zbog hdd, uzmem izvadim hdd upalim laptop i opet mi ne dozvoljava da udjem u bios, izbaci momentalno gresku kao na slici 2.
Da bi restartovao bios podesavanja, vadio sam "malu bateriju" zajedno sa velikom, te serafcigerom pritiskao one jumpere, ali i to nije pomoglo.
Da li je moguce nekako uci u bios iz ove pozicije ili restartovati bios da default, jer su lose postavljena podesavanja za boot i za disk.
Hvala vam
- Nisam serviser i ne znam koji me vrag uvjek natjera da diram nesto.
- Uzmem od starijeg kolege sa posla laptop da mu reinstaliram sistem.
- Ubacim usb i da pokrenem instalaciju, izbaci mi gresku da ne moze pokrenuti usb (mogu kasnije naci tacno gresku)
- Promjenim disk na eufi, i stavim da ocitava hdd na zadnji prioritet.
Nakon toga, cim upalim laptoo dobijem gresku kao na slici 1.
Htio sam da vratim postavke, ali ne mogu uci u bios koji je na f2, cim upalim laptop ovo mi se pojavi.
Predpostavim da izbacuje zbog hdd, uzmem izvadim hdd upalim laptop i opet mi ne dozvoljava da udjem u bios, izbaci momentalno gresku kao na slici 2.
Da bi restartovao bios podesavanja, vadio sam "malu bateriju" zajedno sa velikom, te serafcigerom pritiskao one jumpere, ali i to nije pomoglo.
Da li je moguce nekako uci u bios iz ove pozicije ili restartovati bios da default, jer su lose postavljena podesavanja za boot i za disk.
Hvala vam
Prilozi
-
4,8 MB Pregleda: 291
-
4,7 MB Pregleda: 174