• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

SVEN/JungleRex

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
u poslednja dva linka stoji da su 2x20w oba para.. a u prva dva linka jedni 2x20 a drugi 2x25W...

ovako ih gledajuci, izgledaju kao neki Genius....:P

joc

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.12.2011.
Poruka
248
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Meni je po naslovu teme izgledalo da se radi o igri sa ovčicama u džungli.:d

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE

quryak

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.06.2010.
Poruka
261
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
Vec jedno mesec dana sam ponosni vlasnik Junglerex AF31 zvucnika, a pre sedam dana sam ih upario sa Junglerex AS21 subwooferom, pa rekoh da podelim sa vama moja iskustva.
Pre par meseci sam odlucio da sam prerastao Microlab TMN1 zvucnike koji su me dobro sluzili jedno pet godina i krenuo sam da istrazujem situaciju na nasem trzistu. Od polovnih jeftinijih hifi sistema i pojacala me odbilo to sto mislim da zvucnike treba testirati pre kupovine. Na kupovinu ovih zvucnika sam se odlucio jer su cene Microlab solo modela otisle u tri lepe, a i ostali zvucnici, koliko vidim, konstantno poskupljuju i prosto i nisam imao nikakav izbor. Pre kupovine sam procitao ove testove.
http://www.ferra.ru/ru/multimedia/s25892/
http://www.ferra.ru/ru/digihome/s25617/
Testovi su realni i moji dojmovi se poprilicno poklapaju sa njihovim.

Krenucu od vizuelnog utiska koji je dosta dobar, zvucnici imaju hifi izgled veliki su i izgledaju dosta masivno i mocno. Pogotovo dobro izgleda crna verzija, koju sam i kupio, zbog grublje teksture furnira koja ostavlja utisak kao da su zvucnici istesani od komada zeleznickog praga. Evo i dve slike, slikane telefonom i nikakvog kvaliteta, sa mrezicama i bez njih, da biste dobili predstavu kako to izgleda kada se postavi na sto.

Poslusao sam sva tri modela koja imaju u ponudi u RCC i moram da kazem da su, po meni, sva tri sistema samo sateliti koji nisu bas upotrebljivi bez subwoofera sto se vidi i po tome sto imaju izlaz za subwoofer na zadnjoj strani.

Evo i frequency response dijagrama koji su dobili Rusi i na kome se vidi da zvucnici sviraju do 60-70 Hz.

Ipak, pomislio sam zasto bacati 9000 hiljada ako ne moram i prvo sam kupio samo AF31. Cim sam dosao kuci i montirao sve, poslusao par stvari, shvatio sam da je kupovina subwoofera neminovna jer cak i u kombinaciji sa slabasnim wooferom od TMN1 zvucnici su zvucali dosta bolje nego samostalno. Nazalost woofercic nije mogao da isprati zvucnike na jacim glasnocama i morao sam da se isprsim za nesto jace. Posto je izbor subwoofera kod nas jos gori nego kad su u pitanju zvucnici nisam imao nekog izbora i kupio sam AS21.

Prelazim na opis AS21.
Realno ovaj sub sa svojih 70 vati je overkill za sva tri kod nas dostupna Junglerex modela, cak i najjaci JR41. Realna kombinacija bi bila AS11, kojeg kod nas nema, a koji ima 50 vati. Ovi Junglerex subwooferi su neobicni po pitanju ulaza jer iako aktivni imaju i ulaze preko kojih moze da se povezu na pojacan signal, ali nije predvidjeno da oni sluze kao pojacalo za pasivne zvucnike. Dobra stvar je sto sub poseduje crossover i volume potenciometre i phase switch tako da se sistem moze lepo izbalansirati. Ja sam pri podesavanju sistema koristio BinkAudioTestCD i zaustavio se sa crossoverom podesenim na 80 Hz i volume na sub-u na 25 posto. AF31 iliti sateliti su u neutralnom polozaju, sve na 12 sati (treble, bass, volume). Iz ovih podesavanja verovatno mozete zakljuciti da nisam tip koji ganja bas i bubanje po svaku cenu, vec volim da sistem bude izbalansiran i zvuk cist i bez deformacija, koliko je to moguce za 150 evra. Sto se tice frekventnog opsega koji ovako podesen sistem daje, na 20 hz vidim da membrana na sub-u radi ali nista se ne desava, na 30 hz pocinje da trese pod i cuje se lagano, od 40 hz do 18khz se sve cuje ravnomerno, negde izmedju 18 i 19 khz ja prestajem da cujem, ali mi drugar, koji mi je pomagao pri podesavanju, kaze da on cuje i 19 khz.
Muzika iz ovakvog 2.1 sistema, po meni zvuci dosta dobro i mislim da ovako krpim sve mane klasicnih pc 2.1 sistema i pc 2.0 sistema. Otprilike dobijam ono sto je i odsvirano, sub i sateliti se ne preklapaju, u nekim pesmama gde bas nije naglasen sub niti ne primecujes a kad ga pogodi pesma zna da bude i neprijatno, kad zaurla. U stvarima poput Massive attack Angel imas osecaj da cela soba osciluje, siri se i skuplja. Zvuk satelita pomalo vuce na svetliju stranu tj. visoki tonovi su malo prenaglaseni, sto ostavlja neki utisak preterane detaljnosti i analiticnosti, ali uvek mogu da smanjim treble na satelitima. U ovih sedam dana otkad sam kupio sub najvise preslusavam Dire Straits Dire Straits album i svaki put sam odusevljen kako bas i bubanj dobro zvuci na Water of love, Six blade knife, In the gallery, uopste celi album koji sam preslusao hiljadama puta zvuci fantasticno, bas je mastan i mekan ali ne i mutan, a opet se jasno razaznaje skripanje zica u nekim pesmama. Sub nisam jos detaljno istestirao, osim povremenog pustanja vec pomenute Angel, jer nemam srca da to radim mojima, koji i ovako kukaju vec sedam dana, tako da ne znam koji su mu limiti i kada pocinje deformisanje zvuka ili takozvano prdenje iz bas reflexa koji je okrenut na dole, a na satelitima sam primetio da neke frekvencije umeju da izazovu pomalo neprijatno trubljenje kroz bas reflex otvore. Da naponem i to da su bas reflex otvori na satelitima okrenuti ka napred sto olaksava poziconiranje, ali zato moze da se cuje to trubljenje koje se ne bi culo da su okrenuti ka nazad.
Nekome moze smetati sto su komande pozadi i nedostupne ali ja oduvek pojacavanje i smanjivanje glasnoce vrsim preko mastera na kompu, a zvucnike kada jednom podesim vise ne diram, tako da mi ovo ne smeta.
Sve u svemu mislim da ova kombinacija za 16 hiljada daje skoro sve sto i Microlab solo sistemi plus bas koji njima fali i minus daljinski koji mi ne treba.

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.823
Rezultat reagovanja
2.314
Moja konfiguracija
Hvala za review.;) Eh, kada bi neko počeo da uvozi Edifier kod nas, trenutni izbor zvučnika je više nego očajan.:(

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Ima ih na ck-u, mozda da vidis da li bi narucili.

Onaj S2000 izgleda uff.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Hvala za review i informacije!

:wave:

quryak

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.06.2010.
Poruka
261
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
Gledam sad sta sam napisao i vidim da sam bio prilicno konfuzan (vrucine su, hebiga). Ako nekog interesuje jos nesto u vezi ovih zvucnika slobodno neka pita. Orjentisao sam se samo na dozivljaj pri slusanju muzike, jer igre skoro da ne igram, a nisam u zadnje vreme imao vremena da pustim neki film i istestiram ih u tom pogledu. Nisam spomenuo da koristim zvucnu Asus Xonar DG na kojoj je ukljucen HiFi mod. Znaci, sva podesavanja ekvilajzera su iskljucena, zvucnike podesavam samo preko njihovih kontrola. Srecom na zvucnicima se moze podesiti sve sto je neophodno. Jos jedna stvar koju sam zaboravio da napomenem je da sub treba da se podesi prema satelitima (crossover i volume), a nakon toga je moguce citav sistem kontolirati preko potenciometara na satelitima. Tj. ako smanjujem volume na satelitima, utisavam i sub, ako zavrnem bass na satelitima na nulu, sub ce da umukne.
U svakom slucaju ovakav 2.1 sistem je sigurno bolji izbor od bilo kakvih Logitech ili Altec plastikanera, ipak su ovo drvene kutije visoke pola metra i teske pet kila, a i detaljna mogucnost podesavanja je velika prednost.

Vrh