gx-x
Display Guru
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 7.705
- Rezultat reagovanja
- 2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
nema nikakve razlike u izlazu, mozes da izvadis live!. Ne moras ni bolji kabel da pravis ako nemas prekide sa ovim kablom. Ili radi ili ne radi, prosto je.Pre par dana sam se ponovio Yamaha RX-V659 risiverom, a kako isti poseduje coax digitalni ulaz povezao sam racunar preko SPDIF izlaza sa risiverom. Planiram da napravim i 75ohm kabel, al za sad fercera i sa obichnim chinch kabelom
Nego da se vratim na stvar, drugar kad je radio upgrade ostavio mi je SB Live! 5.1 (SB0100) posto ga svejedno nije koristio, mene sad zanima da li je (i koliko je) bolji digitalni izlaz na tom Live-u od moje integrisane VIA-e. Za analogno znam da je Live bolji, al ako su kod digitalnog signala razlike minimalne, onda mozda ne moram dzaba da zauzimam PCI slot.
I cestitke na kupovini, odlicna sprava u segmentu smrtnika, mislim da ces biti veoma zadovoljan i zvukom i pojacalom i jednostavnoscu koriscenja.
jedan tip: podesi video plejere da zaobilaze kartice i da rade pass-through za AC3, DTS i dolby formate. Na taj nacin audio stream ide u izvornom formatu iz fajla direkt na Yamahau koja ce da svo dekodiranje preuzme na sebe. Meni je cak (tako je meni zvucalo) rx-v430 model bolji dekoding DTS-a i AC3 radio negoli x-fi xtrememusic
edit: razlike u izlazima i kablovima se manifestuju u vidu jitter-a. Jitter moze dovesti do "kvarnih" paketa, odnosno da primac zahteva slanje nekog paketa ponovo. Ovo se manifestuje u vidu kratkih prekida u zvuku, ili u ekstrmenim situacijama u cestim i dugackim prekidima. Yamaha je prilicno tolerantna na jitter, tako da kao sto rekoh ranije, kabel ti ili radi ili ne. Zvuk je isti kakav god kabel da stavis. Isto vazi i za coax vs toslink. Najveca razlika je sto je tosslink uglavnom skup ako ti treba vise od 2-3 metra
Poslednja izmena: