• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Startup Error 90D, Laptop thinks its hotter than it is and GPU undetected

DonZa

Newcomer
Učlanjen(a)
29.01.2020.
Poruka
1
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav,
Imam problem koji u Crnoj Gori serviseri nisu mogli da rese.Jedni mi kazu da je maticna neki cip crkao, dok drugi kazu da je do ventilatora PROBLEM I da moram da narucim nove sa ebay ili alie expresa,

Dok se pali laptop treba mu dosta vremena da komunicira sa biosom i daje signal 5 dugih 4 kratka(ako znate na sta mislim (svetli lampica na kaps loku)),posle 15ak sekundi upali se bios I prikaze sledecu gresku

"
The system bios has detected your notebook PC was placed in hibernation to avoid overheating .

The system is now operating normally and your data should remain intact.

Overheating may occur if the cooling vents are blocked or the operating temperature exceed the specification. The notebook PC should return to normal operation once the situation is resolved

System Temperature (90D)"

Laptop konstantno prikazu da je temp1 preko 75 stepeni dok mi na hd i 4cor-a prikazuje po 20stepeni.Gaming grafiku mi ne detektuje(Nvidia 1050).I ventilatori stalno rade kao da su pod opterecenjem kao da sam u nekoj jacoj igrici tipa tako bi se culi akd igram GTA5.

Opcije koje sam probao su
-Ciscenje ventilatora
-Resetovanje laptopa na factory setttings
-Updating Bios
-Skidanje baterije drzanje power button preko 30s
-Reinstalacija

Knfiguracija
i7-7700hq
ssd 480gb
8gb ram (2400)
1050 Nvidia

Unaprijed hvala.