Kox
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 25.08.2009.
- Poruka
- 420
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 14700KF + Noctua NH-D15 + Thermal grizzly kryonaut extreme
Motherboard:
Gigabyte Z790 GAMING X AX
RAM:
Corsair Vengeance 2x16GB 6400Mhz CL32
VGA & cooler:
Gigabyte RTX 3060 Ti Eagle OC 8G
Display:
ASUS ROG Swift PG279Q + LG 65C3
HDD:
Samsung 990 PRO 2TB, 2x WD Red 3TB (RAID1) + 2TB WD20EARS + WD Red 8TB
Sound:
Monitor audio silver 300 7G + Nad T 758, Sennheiser HD 660S + iFi ZEN DAC Signature V2+iFi ZEN CAN
Case:
Cooler Master HAF 922
PSU:
Corsair AX850
Optical drives:
LG Blu-ray BH16NS40
Mice & keyboard:
Logitech g502 lightspeed + MX Master 3S, MX Keys,
Internet:
50/25, Asus RT-AC68U AC1900,
OS & Browser:
Win 11 Pro x64, Firefox
Other:
Dell XPS 9510 i9 11900K Oled, LG V50, PS5 + 2 x DualSense, Xbox Wireless Controller + adapter,
Drustvo treba mi pomoc, situacija je sledeca, nabavio sam ssd disk Corsair Force GT 120gb u planu da ga ubacim u masinu i postavim sistem na njega, a da postojece raid polje zadrzim, u pitanju su dva wb black modela po 640gb u konfiguraciji 240gb raid 0 i ostatak raid 1. Plan mi je bio da ssd naravno koristim za sistem, programe i pokoju igru koju cesto igram, a da sve ono sto hocu da probam ili samo cisto reda radi da instaliram drzim na raid 0 240gb koji radi solidno min read je preko 200mb/s. Sta se desava, odradio sam sistem na ssd koji je bio skopcan sam na kontroleru ostale diskove sam otkacio, instalacija je prosla bez problema, podesavanje sistema takodje, sve leti prosto sam odusevljen, ali sada imam problem kada hocu da vratim raid polje naravno uz ssd, iako je izabrano da boot-a sa ssd-a baca plavi ekran. Ne znam ni da li ce raditi ahci posto u biosu imam da izaberem ahci ili raid, sad kad prebacim na raid ne znam da li je ahci podrzan u tom modu? Da li je neko imao slican problem, da li moze kakav savjet ili slicno da uspijem podesiti to sve kako treba da radi. Nadam se da sam bio razumljiv. Zaboravio sam da dodam da pored svega toga imam wd green od 2tb i dvd-rw takodje na istom kontroleru. I da li je moguce nekad u buducnosti dodati jos jedan green od 2tb i postaviti ih u raid 1? To bi bilo i krajnje sto se tice hdd.
Poslednja izmena: