• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Sistem trosi previse ram-a

Srdjanm

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.12.2016.
Poruka
70
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Sistem mi bez ikakvih otvorenih programa trosi 30-35% rama ( imam 4gb rama ali mi trosi samo 3,54 iako je 64 bitni sistem). Prije je trosilo oko 15-20% rama, ukoliko otvorim we browser samo trosi mi oko 60%, a ako otvorim jos jedan bilo koji program korsti i do preko 90% rama ..

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Da li si stavio sveži Windows i koji, pošto je spominjano u prošloj temi?

Da li si ažurirao Windows?

Pošto ne koristi svih 4GB da li koristitiš integrisanu grafičku?

Srdjanm

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.12.2016.
Poruka
70
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne nisam reinstalirao sistem posto sam saznao da nije opasan virus i moze da se ukloni pomocu anti-virusa, a koristim gtx 1050.

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Pretraživači ne bi trebali toliko da zauzmu, verovatno još imaš nekih virosa. Prečešljaj Antimalware-om i još nekim programima.

Što koristi svu memoriju:
  • Da li ti napiše Usable memory 3.54?
  • Vidi u Bios za Primary gpu da li je na Default-u: PciE->IGP, ili najbolje učitaj Default vrednosti. Ugasi i Igp multimonitor i slična podešavanja ako nisu.
  • Ili stavi DDU izaberi Intel, i deinstaliraj ostatak integrisanog grafičkog drajvera.
Ako ništa nepomogne Clean Install Windowsa.

obeliskk1

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2016.
Poruka
556
Rezultat reagovanja
26
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 1700
Motherboard:
ASRock X370 Taichi
RAM:
32 GB Corsair Vengeance LED DDR4 @ 2666MHz
VGA & cooler:
2 x ASUS STRIX RX 470 4GB
Display:
Samsung 2333HD
HDD:
Samsung EVO SSD 250GB | WD Green 1TB
Case:
Cooler Master Centurion 534
PSU:
Chieftec 600W
Mice & keyboard:
A4Tech Bloody V8M
Internet:
SBB 40/2 mb/s
OS & Browser:
Windows 10 nazalost
Ako je windows 7, iskljuci windows update (start -> kucaj services -> windows update -> desni klik pa stop), ako ti to resi problem, onda idi na properties i disable windows update.

Vrh