• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Savet oko kupovine lap topa

nerdowsi

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
13.11.2015.
Poruka
15
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Dobar dan,
nameracio sam se da uzmem lap top a nemam nikakvih prethodnih iskustva sa njima, i nasao sam nesto ovako
http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/asus-laptop-k555la-xx164d.html

Hteo bih da me neko posavetuje,valja li ovo?
Ne treba mi lap top ni za kakav gejming,vec samo za web dizajin,eventualno od jacih programa mozda bacim photoshop CC na njega ,moguce i wamp i to je to.
Da li za te novce(plafon 70000) je ok uzeti nesto kao ovaj Asus?
Pozdrav.

imanja010

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.04.2015.
Poruka
188
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Dobar dan,
nameracio sam se da uzmem lap top a nemam nikakvih prethodnih iskustva sa njima, i nasao sam nesto ovako
http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/asus-laptop-k555la-xx164d.html

Hteo bih da me neko posavetuje,valja li ovo?
Ne treba mi lap top ni za kakav gejming,vec samo za web dizajin,eventualno od jacih programa mozda bacim photoshop CC na njega ,moguce i wamp i to je to.
Da li za te novce(plafon 70000) je ok uzeti nesto kao ovaj Asus?
Pozdrav.
Meni se ovaj model svidja, do juče sam ga koristio (sa i3 i nVidia grafom ali isto kućište). Obavezno izbaci samo hdd iz njega čim ga kupiš i ubaci ssd koji možeš da uklopiš to željene cene.
Mane laptopa su veoma loša kamera i mikrofon, zvučnici se dosta jako čuju, ali loš kvalitet zvuka. Ekran je mat, i uglovi gledanja su dosta loši, kao i niska rezolucija koja je standard nažalost još uvek za ove novce.

nerdowsi

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
13.11.2015.
Poruka
15
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Meni se ovaj model svidja, do juče sam ga koristio (sa i3 i nVidia grafom ali isto kućište). Obavezno izbaci samo hdd iz njega čim ga kupiš i ubaci ssd koji možeš da uklopiš to željene cene.
Mane laptopa su veoma loša kamera i mikrofon, zvučnici se dosta jako čuju, ali loš kvalitet zvuka. Ekran je mat, i uglovi gledanja su dosta loši, kao i niska rezolucija koja je standard nažalost još uvek za ove novce.

A dobro mogu kupiti super kameru za 2k i nakaciti na njega zar ne?A zvuk mi i nije bitan toliko.Sta toliko vali hddu pa ga svi pljuju?Da li mozda imas neki bolji predlog za slicne novce?
Hvala na odgovoru,pozdrav.

imanja010

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.04.2015.
Poruka
188
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
A dobro mogu kupiti super kameru za 2k i nakaciti na njega zar ne?A zvuk mi i nije bitan toliko.Sta toliko vali hddu pa ga svi pljuju?Da li mozda imas neki bolji predlog za slicne novce?
Hvala na odgovoru,pozdrav.
Svakom hardu fali to što je hard (hehe). Kažem ti ok je laptop za te novce, samo stavi ssd i laptop će da leti za te tvoje potrebe. Samsung 850EVO 250gb npr.

cilipn

PCAXE Member
Učlanjen(a)
17.12.2014.
Poruka
454
Rezultat reagovanja
356
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo G580
CPU & cooler:
Ryzen 7 5700X
Motherboard:
AsRock Taichi X470
RAM:
KINGSTON 3200MHz 2x16 FURY Renegade
VGA & cooler:
Bistar RX6700XT & DEEPCOOL AK620
Display:
HUAWEI MateView GT 34 ZQE-CBA
HDD:
Samsung 970 EVO
Case:
Define C Meshify
PSU:
Corsair RM750x
Mice & keyboard:
Zowie FK2 & HyperX Elite
Internet:
Super PLAN 2 L 400/200
OS & Browser:
Windows 11 64bit
taj asus deluje ok.
ja više preferiram lenovo na primer nešto http://www.jakovsistem.com/laptop-racunari/laptopovi/lenovo-ideapad-100-15lbd-80qq0053ya-intel-i5-5200u-4gb-1tb-nvidia-920m-2gb-ddr3-15-6-led-black.
ima zaista ekstra tastaturu.
a veruj ljudima kada ti kažu za ssd ja sam uzeo polovan lenovo g580 za 120 evrića za 20 ubacio i3 umesto celerona i ubacio 840 evo ssd umesto 320 gb hdd i veruj mi radi ekstra. ne čuje se a ventilator se samo ponekad uključi a o brzini da ne govorimo.

Poslednja izmena:

nerdowsi

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
13.11.2015.
Poruka
15
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
taj asus deluje ok.
ja više preferiram lenovo na primer nešto http://www.jakovsistem.com/laptop-racunari/laptopovi/lenovo-ideapad-100-15lbd-80qq0053ya-intel-i5-5200u-4gb-1tb-nvidia-920m-2gb-ddr3-15-6-led-black.
ima zaista ekstra tastaturu.
a veruj ljudima kada ti kažu za ssd ja sam uzeo polovan lenovo g580 za 120 evrića za 20 ubacio i3 umesto celerona i ubacio 840 evo ssd umesto 320 gb hdd i veruj mi radi ekstra. ne čuje se a ventilator se samo ponekad uključi a o brzini da ne govorimo.
Pa Ako je sve do SSD-a da uzzmem onda nesto ovako za manju kintu?

http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari/laptop-lenovo-ideapad-b50-80-15-6-intel-i3-4005u-6gb-128gb-ssd-intel-hd-yu-6767167.html

http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari/laptop-lenovo-ideapad-b50-80-15-6-intel-i3-4005u-4gb-128gb-ssd-intel-hd-4764744.html

prodavac me u radnji odusevio s pricom o ova dva modela ali sam hteo da cujem jos koje misljenje.
Pozdrav,hvala na savetu.

imanja010

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.04.2015.
Poruka
188
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Asus ima dosta jači procesor i poledjina i gornji deo kućišta je napravljen od aluminijuma. Tanji je od ovih Lenovo modela i po meni bolja kupovina. Pin (uvoznik) je počeo da ubacuje ssd diskove umesto hdd-a kod Lenovo modela, mislim da su transcend, što je lepo.
Nije sve do SSD-a, ali za poslove koje si naveo je dosta bolje da imaš SSD.

nerdowsi

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
13.11.2015.
Poruka
15
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Asus ima dosta jači procesor i poledjina i gornji deo kućišta je napravljen od aluminijuma. Tanji je od ovih Lenovo modela i po meni bolja kupovina. Pin (uvoznik) je počeo da ubacuje ssd diskove umesto hdd-a kod Lenovo modela, mislim da su transcend, što je lepo.
Nije sve do SSD-a, ali za poslove koje si naveo je dosta bolje da imaš SSD.
Uzecu asus,pa cu nakon nekog vremena ako bude bilo potrebe ubaciti ssd.
Svakako ja radim sad na stonom racunaru matorom mnogo, AMD Athlon 64 Processor 3500+ 2.2ghz sa 2 ram memorije,sto znaci da ce i ovakav asus da mi radi posao.2 godine je garancija,sto znaci da mogu u zvanicnom servisu da trazim da ugrade taj ssd ako bude bilo potrebe jer ja ne bih petljao sam kad ne znam.
Hvala na savetima.
Pozdrav.

imanja010

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.04.2015.
Poruka
188
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Uzecu asus,pa cu nakon nekog vremena ako bude bilo potrebe ubaciti ssd.
Svakako ja radim sad na stonom racunaru matorom mnogo, AMD Athlon 64 Processor 3500+ 2.2ghz sa 2 ram memorije,sto znaci da ce i ovakav asus da mi radi posao.2 godine je garancija,sto znaci da mogu u zvanicnom servisu da trazim da ugrade taj ssd ako bude bilo potrebe jer ja ne bih petljao sam kad ne znam.
Hvala na savetima.
Pozdrav.
Ako uzimaš Asus imaš njihovu garanciju 100% pouzdan, da ako se pokvari dobiješ i popravku laptopa i svoj novac nazad. To važi za prvu godinu garancije, ali moraš da se registruješ na njihovom promo sajtu da bi to ostvario.

Vrh