• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Savet na koji nacin da kupim komp

Nikolajov123

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
23.12.2018.
Poruka
18
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da li da uzimam komponentu po komponentu ili da sacekam da skupim pare za ceo komp.
Ovako,ja sam vec odlucio koje komponente uzimam tako da tu nece biti promena.
Sad me zanima vase misljenje, po meni je bolje da uzimam deo po deo jer sam vec nasao maticnu plocu koja nije tako laka da se nadje kod nas.Ostale kompontente kupujem kad budu bile nize cene,popusti itd. Predlozite vaze misljenje i ako je moguce obrazlozite.

arcibalde

PCAXE Member
Učlanjen(a)
21.04.2018.
Poruka
175
Rezultat reagovanja
88
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II X4 955BE@stock
Motherboard:
Gigabyte 870A-UD3
RAM:
4Gb DDR3@1333Mhz
VGA & cooler:
ATI 3850 PCI-E version
Display:
ViewSonic 1931wa
HDD:
Samsung 1Tb
Sound:
Integrated
Case:
CoolerMaster
PSU:
LC Power
Mice & keyboard:
Redragons
Internet:
Cable 75/5
OS & Browser:
Win 7
Sve zavisi od vremenskog roka. Ukoliko planiraš da sve pokupuješ u roku od ~mesec dana onda je ok da kupuješ deo po deo ali ako je to +6meseci onda...

S' druge strane niko ti ne može reći ništa, iako cene imaju tendenciju padanja nekada mogu prilično neprijatno iznenaditi kao cene Ram modula ili cene grafičkih kada je majning eksplodirao.

AMD u januaru predstavlja nove procesore (i grafičke?) koji će, po nezvaničnim informacijama, biti prava mala revolucija.

Očekuje se i pojeftinjenje od 10% ram memorije u januaru. Opet ide i Božić, Nova godina, Božić (kako ko slavi) pa je moguće da bude nekakvih popusta.

Vrh