• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Samsung objavio Infinity Flex Displej i ONE UI

Uni

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2018.
Poruka
2.469
Rezultat reagovanja
984
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo ThinkPad X250 - i5 5300U/8GB/256GB EVO 860/6 Cell
Mice & keyboard:
Bloody V7M & Stock Thinkpad X250 Keyboard
OS & Browser:
Windows 10 + Microsoft Edge | ArcoLinux + i3 + Mozilla Firefox Quantum
Nakon procurelih informacija o Samsungovom savitljivom telefonu (jos u 2013. hehe), Samsung je napokon potvrdio da se radi na telefonima. Sa dolaskom nove forme telefona, dobicemo i novi interfejs, takozvani ONE UI, koji ce omoguciti lakse koriscenje uredjaja. Medjutim, novi interfejs ce biti implementiran i na ostalim uredjajima, pa mozemo komotno reci da ce termin "Samsung Experience" biti penzionisan.
Pre svega, Samsung nije otkrio ceo telefon koji ce biti objavljen, vec savitljivi displej koji ce biti implementiran u novom telefonu. Naravno, to je OLED panel, a savijace se vertikalnim putem, tako da moze stati u prosecan dzep. Kako navode iz Samsunga, telefon ce u rasklopljenom stanju biti dijagonale od oko 7.3 inca. Samsung je naravno, u projekat izrade novog operativnog sistema ukljucio Android Developere i Google, pa je zamisao sledeca. Sve potrebne funkcije nalazice se na donjoj polovini ekrana, tako da su pristupacne ocima, da ne moramo traziti neke funkcije po raskosnom ekranu. Takodje, One UI moze drzati 3 aplikacije otvorene u isto vreme, sto ce doprineti produktivnosti.
 
Vrh