Edgeman
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 273
- Rezultat reagovanja
- 4
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
Motherboard:
Gigabyte Z890 Eagle
RAM:
2x32GB DDR5 Kinston Fury 6000Mhz@CL36
VGA & cooler:
Gigabyte RTX 4060 Windforce OC 8GB
Display:
Dell U2312HM
HDD:
Kingston NV3 2TB + HDDs
Sound:
no board
Case:
Cooler Master 690 II Adv.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
PSU:
BeQuiet! Pure Power 12 1000W
Optical drives:
LG GH24NSC0 - off
Mice & keyboard:
Logitech K330, M705
Internet:
SBB 400/40Mbps
OS & Browser:
Win 11 Pro,
Other:
QNAP TS-251, 2x4GB RAM, 2x4TB WD Red
Najme svima je poznat ovaj HDD ali kad se pojavio bio je pravljen u Korea-i. (Product of Korea)
Pošto se pojavio po relativo pristupacnoj ceni reših da pazarim jedan čisto kao zamenu za naslednika WD 640GB AAKS a realno je naslednik 1TB WD 1002FAEX Black, 64MB, 7200 RPM, SATA3. sa malko jacom cifrom.
Posto nisam bas nesto zahtevan nadam se da ce ovaj F3 da bude OK ali neki su se zalili na njega pa rekoh da proverim. Dobih F3-q pravljenu u Kini i evo rezova.
Quick bench
Long bench
F3 je montiran odmah ispod WD-a jer nemam mesta u kutiji da ih malko razmaknem više. Bočno ih hladi jedna osmica.
Temperature
Samsung 1TB HD103SJ F3 - 33 C
WD 640GB AAKS - 36 C
Planiram da uzmem CM Centurion 5 II ili Gladiator 600 kutiju jer me ovaj chef malo nervira sad jer nema mesta za vishe HDD-ova
U odnosu na WD jedino je podbacio sa random accesom koji je ~13,5ms dok WD ima ~12,5ms ali zato je osishao WD-a po transferu.
Average read kod WD-a mi je ~95MB/s a za F3 ~120MB/s
Burst speed kod WD mi je ~ 234MB/s a za F3 ~261MB/s
Pri kopiranju velikih fajlova na sa Wd na F3 HDD-ovi se jako slabo cuju tj. nema preglasnog kliktanja ili skljocanja, drobljenja isl. Po meni sve normalno. Ne mogu da razaznam odakle zvuk dolazi kad naslonim uvo (f3 ili wd) ali ono sto sam cuo deluje OK - normalan rad. Stvar buke je relativna stvar inache.
Pošto se pojavio po relativo pristupacnoj ceni reših da pazarim jedan čisto kao zamenu za naslednika WD 640GB AAKS a realno je naslednik 1TB WD 1002FAEX Black, 64MB, 7200 RPM, SATA3. sa malko jacom cifrom.
Posto nisam bas nesto zahtevan nadam se da ce ovaj F3 da bude OK ali neki su se zalili na njega pa rekoh da proverim. Dobih F3-q pravljenu u Kini i evo rezova.
Quick bench
Long bench
F3 je montiran odmah ispod WD-a jer nemam mesta u kutiji da ih malko razmaknem više. Bočno ih hladi jedna osmica.
Temperature
Samsung 1TB HD103SJ F3 - 33 C
WD 640GB AAKS - 36 C
Planiram da uzmem CM Centurion 5 II ili Gladiator 600 kutiju jer me ovaj chef malo nervira sad jer nema mesta za vishe HDD-ova
U odnosu na WD jedino je podbacio sa random accesom koji je ~13,5ms dok WD ima ~12,5ms ali zato je osishao WD-a po transferu.
Average read kod WD-a mi je ~95MB/s a za F3 ~120MB/s
Burst speed kod WD mi je ~ 234MB/s a za F3 ~261MB/s
Pri kopiranju velikih fajlova na sa Wd na F3 HDD-ovi se jako slabo cuju tj. nema preglasnog kliktanja ili skljocanja, drobljenja isl. Po meni sve normalno. Ne mogu da razaznam odakle zvuk dolazi kad naslonim uvo (f3 ili wd) ali ono sto sam cuo deluje OK - normalan rad. Stvar buke je relativna stvar inache.