Grodos
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 31.07.2010.
- Poruka
- 3.202
- Rezultat reagovanja
- 439
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Pa o tome i govorim. AMD nije drugačije ni mogao. Izbacili su Bulldozer koji je u single core performansama bio gori od Phenom-a. Da su ponovili istu grešku mogli bi samo katanac da stave na vrata. Isto tako sam potpuno siguran čak i da su bili u mogućnosti da prate trend da bi bila identična situacija kao sa Intel-om. Povećanje performansi Ryzen-a u odnosu na Visher-u se tamam procentualno uklapa u vremenski period koliko je trebalo da se Ryzen pojavi.
Ja sam digao ruke od bilo kakve uljudne polemike o povećanju performansi hardvera sa pojavom GTX1xxx modela kada su krajnje bezobrazno progurali "povećanje" performansi i do 100% iako niko ni u jednom trenutku nije spomenuo drastično povećanje cijene. Pa su tako svi na sav glas govorili kako je GTX 1060 100% jača od GTX 960 ali niko nije spomenuo da je GTX 1060 koštala kao GTX 970 a ne GTX 960!! Pa od tih "fenomenalnih" 100% povećanja, realnih je bilo do 25% (kada se uračuna odnos cijena) Najgore je što je to narod "popušio" i to još ispoljavali kategoriču podršku. Čak i na ovom forumu i to od ljudi koji bi tebali da znaju bolje...
Ja sam digao ruke od bilo kakve uljudne polemike o povećanju performansi hardvera sa pojavom GTX1xxx modela kada su krajnje bezobrazno progurali "povećanje" performansi i do 100% iako niko ni u jednom trenutku nije spomenuo drastično povećanje cijene. Pa su tako svi na sav glas govorili kako je GTX 1060 100% jača od GTX 960 ali niko nije spomenuo da je GTX 1060 koštala kao GTX 970 a ne GTX 960!! Pa od tih "fenomenalnih" 100% povećanja, realnih je bilo do 25% (kada se uračuna odnos cijena) Najgore je što je to narod "popušio" i to još ispoljavali kategoriču podršku. Čak i na ovom forumu i to od ljudi koji bi tebali da znaju bolje...