• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Reckanje < ! > :- (

BigWolf

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2010.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel E5300 @ 2,60GHz
Motherboard:
ASUSTek P5QL/EPU (LGA 775)
RAM:
4.0 GB Dual-Channel DDR2 @ 403 Mhz
VGA & cooler:
W1941 512MB GeForce 9800 GT
HDD:
488GB WDC
OS & Browser:
Windows 7
Posto sam nov na forumu, nisam se bas snasao gde bi bilo najbolje da postavim ovo pitanje, odnosno zatrazim preko potrebnu pomoc.

Dakle imam procesor Intel 5300 2,6Ghz i graficku Nvidia Geforce 9800 Gt 512mb. Spomenucu i RAM od 4GB ( nesto manje, jer w7 pojede jedao deo ).

Koliko sam uspio da saznam to je solidna konfiguracija koja bi trebala bez puno problema povuci cak i neke novije igre na HIGH, a da ne govorim o starijim godinu, dve.

Medjutim, desava mi se prokleto reckanje, na vecini igara koje pokrenem. Uzecu primer upravo novog PES 2011, cije konfiguracione preporuke u potpunosti zadovoljavam.

Upalim igru i sve je ok.. krene kako treba, a onda odjednom zarecne ( svega par sekundi ), a zatim se opet vrati u normalu. Nakon toga, ne prodje ni 2 do 3 min, pa opot recne. Mozda je od bitnosti spomenuti da prilikom kratkotrajnog reckanja se i ton kvari.

Probao sam da smanjim rezluciju, ili sami kvalitet grafike, ali nije mnogo pomoglo. Mozda je samo ublazenije i redje, ali isto postoji reckanje.

Igra se moze igrati, ali se zaista vremenom pokvari ugodjaj.

Na nekim igrama to cak i nije bio veliki problem jer je bilo jedva i primjetno reckanje. Npr Dragon Age mi je isao poprilicno dobro,Starcraft 2 i Call of Duty takodje. Ali recimo Mafia 2, PES 11, Oblivion ... da ne govorim GTA 4, Crysis..

Ima li iko ideju sta bi mogao biti problem ovde ?

Virusa nemam, niti mi je hard pretrpan raznoraznim programima.. Koristim windows 7. Graficki drajver je updatovan. Instaliran directx.

Bitan mi je odogovr na ovo pitanje jer sam spreman da vec sutra kupim jacu grafiku, ako je do nje, ili da promenim sami procesor, ako on pravi problem...

Molim vas za pomoc, da ne bacam pare bezveze.. ako se reckanje moze nekako otkloniti ?

Poslednja izmena:

misticx

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
957
Rezultat reagovanja
20
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook 12" 2017
CPU & cooler:
AMD TR2 2920X @4.3GHz @ EK-FB ASUS X399 Monoblock & 2 x EK-CoolStream SE 360 @ Corsair LL120 RGB
Motherboard:
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM:
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Display:
27" ASUS VG278Q 144Hz + 27" ACER V276HL + 27" LG 4K UK650-W
HDD:
Samsung 950PRO 512GB M.2 NVMe + 2x Samsung 860 EVO 1TB + 2x Samsung 850 EVO 250GB & QNAP 12TB
Sound:
Logitech Z-5500 Digital & Razer Mano' War 7.1 Wireless
Case:
NZXT H9 Flow
PSU:
EVGA SuperNOVA 850 G2 850W
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
Razer Lancehead TE @ Razer Gigantus & Corsair Vengence K90
Internet:
SBB 100/10Mb
OS & Browser:
Windows 10 x64 Pro
Probaj da pojasnis malo bolje to "reckanje", jel se igra zamrzne za trenutak ili grafika "zasece" tj. opadne fps.
Meni ovo "zvuci" kao da HDD nesto radi u pozadini (neki vid "swapovanja",sto je opet cudno s obzirom na kolicinu memorije), koliko znam seckanje propraceno losim zvukom je uglavnom uzrok slabog procesora, ali to u tvom slucaju nije problem, kao ni grafika.
Moja pitanja su sledeca:
Od kada je to "reckanje" pocelo da se desava?
Da li ti prilikom tog "reckanja" i pointer misa "koci"?

Luka

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.06.2010.
Poruka
294
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon II X3 425
Motherboard:
MSI 770-G45
RAM:
2x2 GB Kingston DDR3 @ 1600MHz CL8
VGA & cooler:
MSI Cyclone HD4770
Display:
Prestigio P3222W
HDD:
Western Digital WD5000AAKS
Sound:
Integrale
Case:
Lc Power 914B II
PSU:
LC 600w
Optical drives:
Samsung SH-S223C
Mice & keyboard:
MX518 / Logitech no name
Internet:
SBB 10Mbit
OS & Browser:
Windows 8.1
Other:
SteelSeries QcK
Klasika...verovatno se pregreva grafika,ili nije ciscena dugo pa se nakupio "tepih" prasine na njoj,proveri to.

BigWolf

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2010.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel E5300 @ 2,60GHz
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
HDD:
488GB WDC
OS & Browser:
Windows 7
Ufff haos mi napravi nocas ova grafika.....

Mislio sam da je problem u drajveru. Ovom najnovijem jer se tripujem da mi se reckanje pojacalo od kako sam updatovao drajver. Pa sam uzeo da manuelno skinem preko nvidia sajta najnoviji drajver i instaliram ga. Pre to nisam radio, uglavnom bih direktno uploadovao u "device manageru". I fino sve to instaliram.... upalim PES 2011, kad ono katastrofa... recka svaki sekund, zapravo zastajkuje... Dakle, nakon manuelne instalacije najnovijeg nvidia 9800 gt drajvera, situacija sa grafikom pogorsana za 95% --

Uzeo odmah da uninstaliram taj najnoviji drajver i na njegovo mjesto instaliram ovaj stari, sto sam dobio na CD-u kada sam kupio PC. Instaliram i njega... probam da udjem u igru, kad cuveni "BLUE SCREEN" ... nakon cega mi se restartuje PC. Nisam ni mogao da udjem u Igru, odmah se izbaci blue screen.

Ceprkao sam po netu da vidim sta ljudi na nvidia forumu pisu o tome.. i videh da ih ima poprilicno puno sto se zale na -blue screen- problem nakon instalacije ili deinstalacije drajvera za nvidia graficku. Uglavnom je to bila N9 serija.

Konacno, updatovao sam taj drajver preko device managera i sada sam tu gde sam bio i pre... Glava me zaboljela...

Sto se tice odgovora:

- Ne ide mi temperatura grafike preko 48 stepeni , bar koliko sam uspio primetiti. Tako da ne znam da li je pregejavanje. Nije previse ni stara. Imace oko 8 meseci. Nisam je cistio nijednom.

- Reckanje bih blize objasnio upravo tako, kao da zasece, zakrcka, zakoci na par sekundi i onda popusti .. krene kako treba, potpuno cisto.. i tako neko vreme ( nekad duze, nekad krace ).

- Nisam siguran za pointer misa, ako mislis u igrama. Van igre, sve radi kako treba.

- Tesko je proceniti od kada je pocelo da se desva... jer se drugacije odrazava na drugacijim igrama. Mislim, normalno je da recka svakome sa losijom konf. ako igra GTA 4, a to je igra koju sam prvu zaigrao na ovoj konf. Kasnije sam igrao Call of Duty , koji je glatko isao. Ne znam, zadnje vreme je posebno izrazeno to reckanje... Reckao mi je i Assasin Cread 2, ali vrlo malo.. i kratko.. Uglavnom, najbolje se primecuje na PES 2011, tim pre jer bi ta igra trebala da ide lagano na mojoj konf. a recka povremeno.

Koja je ovo zavrzlama... :(

Ljudi izvinite ako sam vas udavio sa ovim tekstom i problemom.... Mislim da vam je jasno kakva mi je konfuzija u glavi..

Poslednja izmena:

BigWolf

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2010.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel E5300 @ 2,60GHz
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
HDD:
488GB WDC
OS & Browser:
Windows 7
Od kako sam updatovao drajver preko device managera, opet radi sve kako treba, nema blue screen-a. Reckanje je zato i dalje tu. Pratio sam i tacno 8 puta zarecne u jednoj utakmici na pes11 od 10min.

Ne znam sta da menjam onda ? Grafiku ili Procesor ?

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Cao.

Ajde prvo popuni ovaj deo ispod nick-a moja mashina da imamo uvid u to "shta to imash". Ako nije problem i ako imash nekog prijatelja ili drugara koji je raspolozhen da testira tu grafichku kartu, odnesi je i igrajte se malo [sve te igre koje su ti problematichne] i ustanovite da li je konkretno u njoj problem.

Druga stvar, koje napajanje imash? Nadam se iskreno da nije u pitanju neko od 300gr sa sve kablovima, tj da je barem neko pouzdanije sa pravih 400w.
Shansa da je do procesora je zaista jako mala, da ne kazem nemoguca jer ti racunar ne bi radio normalno....

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
:welcome: na :sekira:

Kao, sto Oki kaze, popuni polje "moja masina" da znamo sa cime se "borimo" :)

1. odradi punu defragmentaciju sistemskog diska ali ako instaliras igre na drugu particiju, odradi i defragmentaciju te particije.
2. skini Driver Cleaner, Driver Sweeper i instaliraj oba. Skini sa NVIDIA sajta zadnji 258.96 WHQL drajver.
3. Control Panel / Add/Remove Programs (XP) - Control Panel / Programs and Features (Vista/W7) i deinstaliraj sve NVIDIA stavke
4. udji u Safe Mode (stiskaj F8 pre nego butuje Windows), pokreni Driver Cleaner i ocisti sistem od NVIDIA drajvera. Kad zavrsi pokreni Driver Sweeper i sa njim takodje ocisti od NVIDIA drajvera. Restartuj.
5. Kad udje u Windows, instaliraj taj poslednji drajver sto si skinuo sa NVIDIA sajta.

Preporuka: instaliraj i poslednji drajver koji je izasao za tvoju zvucnu.

BigWolf

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2010.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel E5300 @ 2,60GHz
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
HDD:
488GB WDC
OS & Browser:
Windows 7
Pre svega, drago m i je da vidim da ste zainteresovani da mi pomognete , hvala na tome :)

Moram odmah reci da sam poprilicno slabo upucen u hardwerski deo racunara, odnosno da to polje povrsinski poznajem. Tako da kuciste jos nijednom nisam otvarao, niti bilo sta od pocetka dirao. Nazalost, nemam ni uslova da negde testiram grafiku, jedino da nosim na servis.

Napajanje ne znam tacno koje je, ali sam nasao ovaj list komponenti, a one glase:

- MB ASUS P5QL
- CPU INTEL DUALCORE E5300
- MEM KINGSTON 2GB DDR2 PC800 CL6
- MEM KINGSTON 2GB DDR2 PC800 CL6
- VGA GIGABYTE 9800GT 512MB
- HDD WD 500GB 16MB
- KUCISTE FRONTIER MSI

Sto se tice instalacije drivera, upravo to sam sinoc radio. Obrisao prvo iz device manager, a onda iz control panela, Nvidia driver, cak i Physx. Nakon toga kada mi se pokrene sistem ponovo windows sam instalira automatski neki graficki drajver, valjda koji nadje u sebi. To mi je cudno bilo. Windows ne ostavlja prazno mesto za nvidia drajver vec instalira nesto sto on sam nadje. Zatim sam preko tog ( od windowsa instaliranog) drivera instalirao manuelno najnoviji koji sam skinuo sa neta za moju karticu i grafika u igri je bila 98% losija. Sve se treslo, reckalo.. uzas. I to mi je cudno.

Tada pravim novu gresku i opet sve brisem ( opet windows instalira automatski nakon restarta VGA driver ). Tu umesto najnovijeg instaliram ovaj sto sam dobio uz pc na CD-u nvidia driver i nakon te instalacije kada udjem u igru izbaci mi BLUE SCREEN, ocita par sekundi i restartuje mi PC.

Na kraju sam otisao u DEVICE MANAGER i tu updatovao draver ( pise da je sada upravo verzija 258.96 ). Nakon te nadogradnje, ponovo je sve kao pre. Nema blus screena, nema stalnog reckanja... vec ovo standardno, povremeno.

Eto, nadam se da je sada jasnije sta sam probao sinoc.

Probacu sada da odradim ove korake koje mi je predlozio voodoons, pa javljam sta mi ispadne.

Kako mogu saznati koje mi je napajanje ?

i Kako da proverim da li mi je zvucna kartica u redu ? Koristim slusalice i ton je savim ok.

Hvala svima na komentarima.

misticx

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
957
Rezultat reagovanja
20
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook 12" 2017
CPU & cooler:
AMD TR2 2920X @4.3GHz @ EK-FB ASUS X399 Monoblock & 2 x EK-CoolStream SE 360 @ Corsair LL120 RGB
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Samsung 950PRO 512GB M.2 NVMe + 2x Samsung 860 EVO 1TB + 2x Samsung 850 EVO 250GB & QNAP 12TB
Sound:
Case:
NZXT H9 Flow
PSU:
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 100/10Mb
OS & Browser:
Windows 10 x64 Pro
Pretpostavljam da je u kucistu neko frontier napajanje sa navodnih 400W, tako da je moguce da je tu problem, da recimo napajanje nije u stanju da svo vreme komponente "snabdeva" potrebnim naponom/W, pa povremeno "zatrokira".
Sto se tice instalacije/brisanja drivera, jedan savet, nema potrebe da i iz device menadzera brises drivere, dovoljno je samo da ih uklonis iz add/remove program.
Win 7 ce ti uvek instalirati svoje drivere za grafiku, to je normalno, jer bez njih ne bi mogao normalno da funkcionise.

BigWolf

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2010.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel E5300 @ 2,60GHz
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
HDD:
488GB WDC
OS & Browser:
Windows 7
Secam se da sam prodavcu naglasio da mi stavi dobro napajanje, kako ne bih imao problema sa njim. Valjda je stavio neko da valja...

Celi ovaj problem mi izgleda kao da nesto oscilira i dolazi do povremenog pada u radu, nakon kojeg grafika zarecka. Taman kao da nesto trece, spolja utice. NPR, konekcija, internet, ali znam da u tome nije slucaj. Mada desavalo se i to.. da recimo pukne konekcija dok igram neku igru i da mi u tom momentu zarecne.

Ako je stvarno toliko mekano i lomljivo... onda treba menjati nesto... Ako ne upali ni ovaj pokusaj deinstalacije/ instalacije drajvera, mozda je najbolje da fino uzmem novu grafiku i novo napajanje ? ..

misticx

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
957
Rezultat reagovanja
20
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook 12" 2017
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
NZXT H9 Flow
PSU:
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 100/10Mb
OS & Browser:
Windows 10 x64 Pro
Da bi menjao komponente treba prvo utvrditi sta je problem, jer jako bi glupo bilo da zamenis grafiku i napajanje a da ti problem ostane pa da se posle utvrdi da u opste nije bilo do njih, npr. ;)

BigWolf

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2010.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel E5300 @ 2,60GHz
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
HDD:
488GB WDC
OS & Browser:
Windows 7
Ionako nameravam da uzmem jacu grafiku, kako bih ove nadolazece naslove mogao da guram na high bez ikakvih problema.

Razmisljao sam da uzmem mozda GTX260, GTX 275 ..

misticx

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
957
Rezultat reagovanja
20
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook 12" 2017
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
NZXT H9 Flow
PSU:
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 100/10Mb
OS & Browser:
Windows 10 x64 Pro
Hmmmm,koliko vidim imas LG FLATRON W1941 cija je nativ/max rezolucija 1366 X 768 tako da s te strane ne vidim poentu kupovine jace grafike, jer ova rezolucija je po sadasnjim standardima mala, tako da verujem da ce je 9800gt izgurati bez problema.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.700
Rezultat reagovanja
2.341
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
@BigWolf

da li i koji Anti virus imas instaliran?
da li si uradio defragmentaciju hard diska?
da li si skenirao hard disk za bad sektore?

ako nisi radio defragmentaciju i skeniranje hard diska, najpre to uradi ovako:
1. idi u start meni i kucaj cmd, izbacice ti u listi "cmd.exe", klikni na to ili samo stisni enter
2. u novom prozoru koji se otvori kucaj ovako: chkdsk c: /R /X i enter, trazice restart racunara, odnosno napisace da ce odraditi nakon restarta, restartuj i cekaj (trajace sigurno bar 20 minuta)
3. ponovi isto to za D:\ particiju ako je imas (umesto c: u onoj liniji ukucas d: )
nemoj da te mrzi da sacekas, ovo je VEOMA bitno.

nako sto to odradis, odradi defragmentaciju diska. To uradis u windowsu tako sto otvoris my computer (samo 'computer' u win7 start meniju) izaberes particiju/hard disk pa desni klik na njega, pa properties, pa tools jezicak u novom prozoru, pa defragment now i u novom prozoru izaberes opet particiju koju zelis i defragment disk opciju. Ovo ce trajati ali najverovatnije ne dugo. Uradi to za sve partice ukoliko ih imas vise.

probaj PES opet nakon svega ovoga pa javi rezultate. Takodje, napisi nam ono za anti virus program.

:wave:

BigWolf

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2010.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel E5300 @ 2,60GHz
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
HDD:
488GB WDC
OS & Browser:
Windows 7
Hvala na kvalitetnom odgovoru :)

Imam ESET NOD 32. Probao sam hoce li biti promena ako ugasim antivirus ili ako ugasim net. Medjutim, nista. Ista situacija.

Vec sam otpoceo defrag. Preknicu je onda, kako bih prvo odradio to u cmd, pa nakon toga cu defrag.

Defrag.sam zadnji put radi pre jedno 2,3 meseca.

Nemam drugih particija. Sve je na C:

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.700
Rezultat reagovanja
2.341
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
ok, prvo odradi taj sken za bad sektore, oce da se zalomi po koji pa da pravi probleme. Ako ima koji sistem ce ga pronaci, markirati i nakon toga ce defrag biti uradjen kako treba i nece biti problema osim ako ne riknjava hdd. Mozda je i sve ok, ali ovako barem eliminesemo taj deo price.

:wave:

Luka

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.06.2010.
Poruka
294
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon II X3 425
Motherboard:
MSI 770-G45
RAM:
2x2 GB Kingston DDR3 @ 1600MHz CL8
VGA & cooler:
MSI Cyclone HD4770
Display:
Prestigio P3222W
HDD:
Western Digital WD5000AAKS
Sound:
Integrale
Case:
Lc Power 914B II
PSU:
LC 600w
Optical drives:
Samsung SH-S223C
Mice & keyboard:
MX518 / Logitech no name
Internet:
SBB 10Mbit
OS & Browser:
Windows 8.1
Other:
SteelSeries QcK
Treba ti novo napajanje svakako,bez obzira da li je u necemu drugom problem.

BigWolf

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2010.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel E5300 @ 2,60GHz
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
HDD:
488GB WDC
OS & Browser:
Windows 7
E ovako... odradio sam chkdsk c: /R /X i nakon toga defrag celi disk.

Restartovao pc, upalio PES 11 i grafika jos gora :) Celo vreme recka slika, krcka zvuk... uzas. Znaci isto kao kada sam instalirao novi driver manuelno.

Nakon toga uzeo da pobrisem sve drivere iz safe moda. Prvo preko driver cleanera, a zatim i preko driver sweepera.

U toku brisanja drivera, na oba programa, prijavila mi se greska:

sa driver cleaner:

Unhandled exception has occurred in your application. If you click Continue, the application will ignore this error and attempt to continue. If you click Quit, the application will close immediately.

Collection cannot be null

Parameter name: c.

i sweeperom:

isti taj tekst samo sto je dole pisalo:

The specified registry key does not exist

Uglavnom, pobrisao sam izgleda sve osim tog pokvarenog registrija i restartovao sistem. Usao nazad u windows, instalirao najnoviji driver ( manuelno ) i usao u igru, kad opet uzas... secka, recka, cvrcka, krcka.. i zvuk i grafika.

Ocito da ni jedna ni druga solucija nije promenila nista.

Ne znam je li moguce da putem programa CCLEANER nesto pokvarim u registry bazi... jer taj program s vremena na vreme koristim ?

Kakva je sansa da zvucni driver utice na grafiku ? Ili mozda mrezna kartica ?

+ edit:

Sweaper ovaj reg nije mogao da obrise: " HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\NvCplDaemon "
Pretpostavljam da se radi o Deamon Tools Lite. To je program koji koristim i stoji mi u task baru. Upravo sam ga makao sa PC, ali se nista nije promenilo.

Ne znam sta da radim ?

Da formatiram ? Ako to ne resi stvar, onda da kupim novo napajanje uz novu grafiku...

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.700
Rezultat reagovanja
2.341
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
ne, nvcpldaemon je control panel od nvidije, nije daemon tools. Driver sweeper teraj iz safe moda, dakle kad prodje "post ekran" (tamo gde ispisuje brzinu procesora , kolicinu memorije isl" stiskaj F8 i udji u windows u safe modu i onda teraj driver sweeper.

pregled diska i defragment nisu mogli pogorsati situaciju posto ne bi trebali da imaju veze sa time, osim da evidentiraju lose sektore na hard disku. CCleaner je prilicno bezbedan i takodje ne bi trebalo da utice na bilo sta osim da resi probleme.

da li je chkdsk prijavio da je bilo nekih bad sektora? (verovatno si otisao od racunara dok traje "muka" al mozda si video nesto, ne znam, pitam :) ). Meni to smrdi ili na HDD koji brlja ili na sam windows i/ili nesto u njemu. Graficka karta mi je na trecem mestu, a napajanje na otprilike poslednjem, posto lose napajanje obicno uzrokuje gasenje / resetovanje racunara usled rada, a taj problem ti nemas.

edit: glupo pitanje mozda, ali, da li imas slobodnog mesta na hard disku i koliko? (ako je vise od 10 gb ne moras ni pisati koliko)

edit1: to sto sweeper izbacuje znaci da ne moze da nadje registry key, znaci da ga je vec obrisao, nista alarmantno.

puno toga si vec uradio i sad je tesko izanalizirati sve redom. Najbolje je da uradis bekap stvari koje ti trebaju i reinstaliras windows (ne moras format c:, pregazice windows sam sebe i prethodni windows i sve fajlove staviti u windows.old folder (tu ce ti biti i prethodni my documents, save gamemovi isl ako budes hteo da vadis nesto sto si zaboravio). Nakon toga stavi windows updates, drajvere za stvari koje imas i nista vise, probaj PES ponovo tada, ako radi normalno onda stavi NOD32 pa probaj ponovo itd. Graficka ne moze da "reze" kako ti opisujes zato sto je slaba, to se desava zbog ko zna cega. Kad je graficka slaba za igru onda znas i sam, igra radi lose stalno, to kocenje na sekund dva je nesto trece...

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.700
Rezultat reagovanja
2.341
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Treba ti novo napajanje svakako,bez obzira da li je u necemu drugom problem.
otkud znas da mu prodavac nije recimo prodao seasonic hx620? Ne mozes mu tako nesto reci kad ne znas ni koje napajanje ima. :rolleyes:

BigWolf

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2010.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel E5300 @ 2,60GHz
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
HDD:
488GB WDC
OS & Browser:
Windows 7
Odradio sam to sve iz safe moda. Valjda je taj posao zavrsen. Ne verujem da je HD krivac.. Nije ni bilo bad sectora.

Imam 348 Gb slobodnog prostora, 117 zauzetog.

Mislim da to mozemo da otpisemo -

Mozda je windows.... Sutra, prekosutra cu ga instalirati.. mada ipak bolje da sve fino formatiram jer ionako imam gde da pohranim backup. Za svaki slucaj.. neka brise sve ..

Sto je najgore, samo reckanje bas podseca na ono kada graficka ne moze da izgura u potpunosti neku igru, tipa starcraft, kada se povrsina nagomila detalja.... ali se to onda resava smanjivanjem na medium, low.. dok kod mene, konrektno pes - na svim nivoima krcka.

graphXtreme, Hvala stvarno na spremnosti da mi pomognes i zalozis se za moj problem. Eto, probacu sa format c: pa kako bude.. javljam.

misticx

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
957
Rezultat reagovanja
20
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook 12" 2017
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
NZXT H9 Flow
PSU:
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 100/10Mb
OS & Browser:
Windows 10 x64 Pro
PO mom misljenju jako je mala sansa da je slabost grafike u pitanju,cak i moj 8800GT u 1366 X 768 moze bez problema da tera gotovo sve igre na max (kazem gotovo sve), a tvoj 9800GT je brzi od moje kartice,tako da bih ja grafiku odstranio kao moguceg krivca.
Moguce je , kao sto kaze gx-x, da je problem do neispravnosti hard diska koji povremeno "drlja" i time usporava fluidnost igre.

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.700
Rezultat reagovanja
2.341
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Odradio sam to sve iz safe moda. Valjda je taj posao zavrsen. Ne verujem da je HD krivac.. Nije ni bilo bad sectora.

Imam 348 Gb slobodnog prostora, 117 zauzetog.

Mislim da to mozemo da otpisemo -

Mozda je windows.... Sutra, prekosutra cu ga instalirati.. mada ipak bolje da sve fino formatiram jer ionako imam gde da pohranim backup. Za svaki slucaj.. neka brise sve ..

Sto je najgore, samo reckanje bas podseca na ono kada graficka ne moze da izgura u potpunosti neku igru, tipa starcraft, kada se povrsina nagomila detalja.... ali se to onda resava smanjivanjem na medium, low.. dok kod mene, konrektno pes - na svim nivoima krcka.

graphXtreme, Hvala stvarno na spremnosti da mi pomognes i zalozis se za moj problem. Eto, probacu sa format c: pa kako bude.. javljam.
ti si pominjao da je "reckanje" trajanja sekundu-dve, to je bas dosta vremena, dakle to nije slabost graficke. Ako bas moram da nabrajam neke uzroke koji to mogu da proizvedu isli bi ovako:

1. Pukne drajver od graficke, izgubis sliku u igri, stane sve, povrati se posle sekundu dve (ali ostaje poruka iza u windowsu ad ase graficki drajver restovao, a to ti nemas, dakle nije to)

2. Isto ko pod 1. samo ne pukne skroz drajver, a desava se kod overkloka graficke (a ti nisi spomenuo da si overklokovao graficku, a i da jesi, verovatno si vec probao da je vratis na default)

3. Isto ko pod 2. ali je graficka neispravna, nisi je oc nego prosto tako radi. (medjutim, bilo bi nekih indikacija i van igara, a to ti nemas)

4. HDD i bad sektori

5. neki software uzme da nesto radi u pozadini, zaglupi ti igru. Desavace se isto ako zamenis graficku za neku drugu, mozes da probas da pozajmis drugu i eliminises ovaj razlog. Ako problem nestane sa drugom grafickom onda si sve resio.

6. Napajanje. Programi poput everesta pokazuju napone koje napajanje daje na plocu. Ako su naponi ok, 12V nije ispod 11.65, 5V nije ispod 4.82, 3.3V nije ispod 3.15v i 5vsb nije ispod 4.8 onda je to manje vise ok, (ovo pod opterecenjem probas, ne na suvo, dakle pokrenes recimo MSI kombustor i pratis napone)

7. Windows i milijarda stvari koje niko ne zna da opravi :D

BigWolf

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2010.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel E5300 @ 2,60GHz
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
HDD:
488GB WDC
OS & Browser:
Windows 7
Pa eto odradio i defrag i checkdisk.... Valjda bi prijavio neki problem, ako postoji.

Sad mi se skroz zakomplikovala situacija u glavi :)

Da li menjati: napajanje, harddisk, grafiku, procesor, zvucnu karticu... i kako da otkrijem sta tacno ne valja... Ja sam u pocetku mislio da je do procesora sigurno, zatim sam bio ubedjen da se to desava jer je grafika slabija... Sada vise ne znam nista :)

Jos nije tako ni veliki problem, kada se gleda ocima servisera.. jer kompjuiter radi kako treba, sem sto u novoj igrici, koju bi trebalo da gura lagano, zagonetno recne jednom u 2, 3 minuta..

Ne znam, odradicu taj format.. Nadam se da ce to da sredi stvari.

Poslednja izmena:

BigWolf

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.10.2010.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel E5300 @ 2,60GHz
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
HDD:
488GB WDC
OS & Browser:
Windows 7
@ graphXtreme

Evo, instalirao sam te programe i okacio ispod sliku kakvo mi stanje prikazuje ( ako je to TO ) ?

Prilozi

Vrh