• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Radeon HD 5000 serija i 2D akceleracija pod Win 7

mipko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.05.2009.
Poruka
1.309
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
I7 920 D0 @ 3.6GHz
Motherboard:
EVGA E760
RAM:
6x2GB Mushkin Redline 6-7-6-18-1
VGA & cooler:
2 x EVGA GTX 580, EVGA GTX 285 Classified
Display:
Lenovo L220X
HDD:
2XSSD 128GB Kingoston V+ 2nd gen RAID 0
Sound:
Asus Xonar Essence STX
Case:
Lian Li 2120b
PSU:
Antec HCP 1200
Optical drives:
LG
Mice & keyboard:
Logitech Illuminated
OS & Browser:
Windows 2008R2
Other:
Akitio Taurus Mini LCM – Portable Dual Bay RAID Enclosure
ja sam bio ubedjen da je u pitanju bila moja naklonost ka nVidia ali posle 5870 mi je aero bio primetno brzi sa 285. No mislio sam da tripujem...

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II [email protected] + Prolimatech Megahalems
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
SSD 840EVO 250GB, 2x1TB Samsung
Sound:
Audigy 4 + Altec MX5021 + Sennheiser HD555@HD595
Case:
CM HAF932 + Zalman MFC1 Plus
PSU:
Chieftec APS-750C Modular
Optical drives:
Pioneer DVR-216D 20x DVD-RW
Mice & keyboard:
MS Sidewinder + Logitech ultraX
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
Tripujes i dalje, to sto je neko pronasao neki bench program u kome nvidia radi brze od nove serije ati-a nije odma i sveto pismo, to su slamcice.
Voleo bi da mi neko u praksi dokaze tu razliku ...

Update (1/26/2010): With preliminary research into our 2D performance analysis, AMD reports back with the following:

* Tom’s Hardware has tripped over a workload area (2D lines, etc.) that we have not optimized yet.
* Until this new benchmark, we have not seen any other applications that are bottlenecked by this path, and hence have not focused on it until now.
* Our initial analysis has shown that we have no hardware limitations in this area.
* We now have our driver team engaged to optimize this path and will release a new driver to address this workload as soon as possible.
* We have already found an easy way of increasing our performance greatly, and are now going to try and schedule this in a future Catalyst (need to code in production, validate, ensure it doesn’t break anything else, etc.).
Sta to ustvari znaci ? da losije radi sa Auto Cad-om, ArchiCad-om, Photoshop-om ?! gde je ova primena izrazena u praksi, to mene interesuje.

Poslednja izmena:

mipko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.05.2009.
Poruka
1.309
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
I7 920 D0 @ 3.6GHz
Motherboard:
EVGA E760
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Lenovo L220X
HDD:
Sound:
Asus Xonar Essence STX
Case:
Lian Li 2120b
PSU:
Antec HCP 1200
Optical drives:
LG
Mice & keyboard:
Logitech Illuminated
OS & Browser:
Windows 2008R2
Other:
@minus: ocito nisi citao tekstove na linkovima koje je ostavio lukija. Ako te mrzi da procitas reci, pa cu ti prepricati.

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
Pazi mene ovi testovi nesto mnogo neinteresuju, zanima me u praksi sta to znaci.
A ova recenica mi je bila dovoljna ...

We must also point out that this applies not only to our synthetic 2D benchmark, but also to various other real-world programs we used for our testing, including AutoCAD, as well as Corel Draw, Adobe Illustrator, Photoshop CS3/CS4, Microsoft Publisher, PowerPoint, and more.
Ono sto sam ja licno primetio, je da x64 verzija photoshopa radi sa ati stream-om, i radi neverovatno brzo, ali ima ogromnu manu, a to je ne mogucnost koriscenja dodatnih pluginova, koji za sad rade samo na 32bitnoj verziji, barem oni koje sam ja bio u mogucnosti da isprobam.

Ako zaista ljudi imaju problema u ostalim programima u smislu sporosti, laga i glicheva, u sta cisto sumnjam, da je toliko drasticno i dramaticno, onda je ovo OGROMAN problem za ATi, samo jos jedan u nizu lose optimizacije drivera.
A da je toliko velik problem u praksi, siguran sam da bi se do sada digla mnogo veca frka oko ovoga ... jer realno to bi i zasluzila.

mipko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.05.2009.
Poruka
1.309
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
I7 920 D0 @ 3.6GHz
Motherboard:
EVGA E760
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Lenovo L220X
HDD:
Sound:
Asus Xonar Essence STX
Case:
Lian Li 2120b
PSU:
Antec HCP 1200
Optical drives:
LG
Mice & keyboard:
Logitech Illuminated
OS & Browser:
Windows 2008R2
Other:
ja samo kazem da je razlika meni bila primetna. ali sam mislio da umisljam i preterujem.

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Iskreno receno nisam nesto ni pokusavao da merim odokativno. 2D mi je radio OK. Da nije vec bih prijavio u 5850 threadu. Medjutim, ovaj Tom2D radi mnogo brze na NV. E sad, meni je WEI (Windows Experience Index) za grafiku bolji na 5850 nego na 285 u oba slucaja (gaming i desktop).

Poslednja izmena od urednika:

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
Mice & keyboard:
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
Samo hocu da kazem da mi je dosta sintetickih testova, ako nesto ne radi kako treba, onda cu to i da kazem.
Imao sam plavih ekrana, imao sam cak i jedan grey screen of death sa nekim beta driverima, AA je vrlo diskutabilno odradjen, shimmering koji mi je bio primetan u dragon age itd ... kad je nesto ocigledan problem, ja cu ga reci i priznati, al isto tako cu reci da nemam problema sa 2D u Win7 x64 sa Aero enabled, imam cak i Objectdock instaliran.
Dal je nova ATi serija sporija u nekom 2D testu, ok, evo dokazao Toms da je sa tim sintetickim testom sporija, ali na sta to u praksi tacno i koliko utice ... ako ispadne da u realnom radu ATi korisnici nisu na nikakvom gubitku sto se brzine tice, a opet u idle vuku 35W i manje, drze temperaturu na "minimumu" i pri tom su necujne, onda je to po meni skroz ok, u suprotnom, naravno da ce ovo biti jos jedan veliki minus za ATi driver ekipu. :wave:

Vrh