• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

QLed lampica blinka, komp nece da baci sliku...

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
ispao sam malko iz problema vezanih za PC pa mi treba pomoc iskusnijih...

sklapam novi komp, sve sam testirao par puta i odlicno radi. u medjuvremenu sam dao da mi se urade custom sleeve kablovi koji su stigli juce i problem je nastao od tada. komp se upali, zatim zasvetli crvena QLed lampica i potom krene da blinka narandzasta... ne mogu da ukapiram u cemu je problem. sve sam probao, ubacivao jednu po jednu komponentu, testirao hdmi kabl, palio komp bez njega i uvek isto... vrte se svi kuleri i komp ,,radi'' ali nikako da baci nekakvu sliku... nece u bios niti se pojavljuje bilo sta na ekranu... odradio sam i clear cmos... ovo se desava i sa fabrickim i ovim pravljenim kablovima koji su testirani pre toga...
ploca je asus maximus viii impact, nista nisam klokovao, samo je instaliran win da bi se probala masina.

dajte jos neku ideju...

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Sigurno nisu zamenjeni custom sleeve EPS12V i PCIE8pin? A smem da se opkladim da je provereni majstor slivač nešto ispetljao. Uzmi unimer i proveri prvo te kablove.

Zatim proveri kontakte, tj da li su se neki pinovi(M ili Ž) nakrivili, ispali i sl.

Ako se nešto naelektrisalo onda možda long clear cmos može da pomogne: 1h bez baterije, sa naponskim kablom u utičnici sa uzemljenjem.

http://www.tomshardware.com/reviews/power-supply-specifications-atx-reference,3061-9.html

Poslednja izmena:

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
ne verujem ali svako moze da pogresi... decko je proveren, radio je i na ovom forumu mnogima kablove... testirao ih je vise puta i poslao mi danas neki tester kojima cu i ja da ih proverim...
e sad, buni me to sto se komp isto ponasa i kad vratim fabricke kablove...
da nema struje ili se desio neki spoj kapiram da bi se ugasio... ovako se sve vrti i svetli ali nigde slike...
poslacu sad i njemu ovaj link da pogleda...

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Testirao je on kontakte a nije testirao da li su neki ispetljani tj zamenjena mesta, svi iste boje bog zna da li su svi na mestu. To se obavezno mora proveriti pre upotrebe, unimerom sa buzzerom.

Poslednja izmena:

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
kaze da je preslikao originalne jer sam mu i njih slao...

moze li nesto da pregori ili otkaze ako je nesto zapetljano? tj. ima li ploca ili napajanje neki svoj osigurac i zastitu za tako nesto?

najvise me buni sto se komp upalio ali ne baca sliku...

EPS12V i PCIE8pin nisu sigurno zamenjeni jer se sami konektori malko razlikuju i ne moze jedan upasti na mesto drugog... tj. 8pin za grafiku nisam ni koristio do sada posto imam integrisanu... grafa mi je jos ostala da kupim...

Poslednja izmena:

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Samo predpostavljam, proveri još jednom sve komponente možda se nešto "nakrivilo", konektor za reset i power dugme, probaj jedan štapić memorije, jumpere i prekidače na ploči(zna toga da bude na Asusu) i kao što sam rekao ostavije 1h sa naponskim kablom ako se malo naelketrisala dok si čačkao.

Ako zamenjena 12V i Ground veoma moguće da će nešto da rikne. PCI8pin može da se ubode u EPS12 a žice stoje obrnuto, mnogo ih je tako spržilo plojku. Uzmi unimer i buzzerom proveri kao na slikama u onom linku gore, da li sve žice stoje na mestu. Isto proveri taj 24 pinac možda je tamo nešto zamenjeno.

Ovde može da leži problem.
1000x2000px-LL-ac82eb1d_pinout.png

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
sve sam proverio, proverih i da ubacim ovaj pcie 8pin od grafike umesto psu kabla ali ipak ne moze kod mene da udje tako da nisam sigurno pogresio u povezivanju. 24pin kabl na napajanju ima 1x18 i 1x10pin konektor pa nisam moga ni tu ista da izmesam... kablovi za grafiku su odradjeni da budu vidno duzi pa ih je tesko pomesati a njih nisam ni koristio jos uvek...

provericu ih sutra kad stigne taj tester... nemam ni jedan drugi hdd niti monitor da povezem i probam to jer mi je ovo jedini pc koji sklapam... najvise me buni sto se isto ponasa i sa fabrickim kablovima i sto se komp ne restartuje nego kao radi...

proveravao ih je on unimerom vise puta, verovatno i jos nekim alatom. meni je poslao taj neki tester koji pokazuje zelenom bojom kada je nesto ok pa cu sutra da proverim...

Marfi me je uvek obozavao...

Poslednja izmena:

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
drugari, banujte me ili mi dajte neke kaznene poene :). upravo resih problem, agonija je trajala od juce i od muke otvorih temu... problem je bio u limcicu od maticne ploce koja je sve vreme drzala ovo malo reset dugmence. pre neki dan sam ga skidao zbog farbanja u crno i prilikom vracanja se zakacilo i ostalo u reset polozaju...

hvala na odgovorima svakako, bitno je da masina radi.
evo i slike gde se vidi problem:

Vrh