mdfkmita
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 15.04.2012.
- Poruka
- 122
- Rezultat reagovanja
- 5
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7-6850k & Corsair H110i
Motherboard:
Asus Rampage V E10
RAM:
Trident Z 16GB @3200
VGA & cooler:
Asus 1080 Strix
Display:
PG279Q, Dell 2312UH
HDD:
Seagate Baracuda 3TB, Samsung 840
Sound:
SupremeFX
Case:
Cooler Master Cosmos II
PSU:
Corsair AX850 Gold
Mice & keyboard:
G502 Spectrum, SS 7G
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Firefox
Other:
Asus G750JW
Nije me bilo odavno ali ovom neprilikom moram da se obratim za pomoc.
Dakle kao u naslovu, ploca Rampage V E10, cpu I7 6850k.
Kako se desilo: dosao sa posla, power on, nema post-a, pogledam QCODE, 00, itd...
Sta sam probao: povadio sve sa ploce sem cpu, hladjenja i napajanja, isti rezultat. Safe boot, isto, retry boot, isto, drugi bios, isto, menjao ram slotove, isto...
Ponovo postavio cpu da se slucajno neki pin nije otkacio ili slicno, isto.
Jedino nisam probao bios flashback, to cu danas, ali ne deluje mi kao opcija koja moze nesto da promeni.
Deluje kao da je ploca i dalje citava, ima napona, led indikatori rade, imam struju na USB-izlazima (ali nisam 100% siguran), ventilatori se okrecu (neki dobijaju struju sa ploce a neki sa napajanja).
Na cpu nema nekih vidljivih ostecenja.
Pitanje je, kako i gde da saznam koji je problem (ne znam nikoga ko ima slican pc pa da razmenimo komponente), da eventualno saniram sta moze da se opravi?
Pozdrav
Dakle kao u naslovu, ploca Rampage V E10, cpu I7 6850k.
Kako se desilo: dosao sa posla, power on, nema post-a, pogledam QCODE, 00, itd...
Sta sam probao: povadio sve sa ploce sem cpu, hladjenja i napajanja, isti rezultat. Safe boot, isto, retry boot, isto, drugi bios, isto, menjao ram slotove, isto...
Ponovo postavio cpu da se slucajno neki pin nije otkacio ili slicno, isto.
Jedino nisam probao bios flashback, to cu danas, ali ne deluje mi kao opcija koja moze nesto da promeni.
Deluje kao da je ploca i dalje citava, ima napona, led indikatori rade, imam struju na USB-izlazima (ali nisam 100% siguran), ventilatori se okrecu (neki dobijaju struju sa ploce a neki sa napajanja).
Na cpu nema nekih vidljivih ostecenja.
Pitanje je, kako i gde da saznam koji je problem (ne znam nikoga ko ima slican pc pa da razmenimo komponente), da eventualno saniram sta moze da se opravi?
Pozdrav