Razarach
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 12.08.2010.
- Poruka
- 380
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Phenom II X4 945 @3.9 GHz + Mugen 2 White Edition
Motherboard:
AsRock 890GX Extreme3
RAM:
G Skill Ripjaws 2x2GB DDR3
VGA & cooler:
Vapor-X Sapphire HD 5770
Display:
Dell U2311H x2 + Samsung P2770HD
HDD:
WD Cavier Blue 640GB + 5TB NAS
Sound:
Auzentech X-Plosion7.1 DTS
Case:
CM 690 Black Pearl modding
PSU:
Scythe Stronger 550W Plug-in
Optical drives:
Nema :D
Mice & keyboard:
Logitech MX5500 + Logitech G7
OS & Browser:
Win 7 SP1
Eto mene sa novim projektom...
Ovo ce biti neki home server/nas/i stosta jos sta god zatreba
Dakle, mislio sam napraviti jedno kućište i unutra ubaciti diskove i rutere, naravno pošto ce to biti u sobi nemoze biti ofrlje i oku neugodno....
E sad trebam par savjeta sta promjeniti, izmjeniti i po potrebi dodati.
Skroz dolje ide 16 portni switch i iznad njega adsl ruter.....
E sad sto se tice diskova; prvotna ideja je bila ovako u jedan red i stalo bi neki 7 diskova, 1 vise manje. Nakon malo razmišljanja i kombiniranja dosao sam na ideju da diskove stavim u dva reda, 5 komada u jedan red.... Ne znam sta je bolje, u dva reda ce ormar biti lijepo popunjen ali cu moda cu ga morat malo prosiriti jer neznam kako cu rijesit sarafljenje diskova.
U pozadinu ide neka mini pločica, napajanje i ventilatori. Mislim da ce 2 komada od 9cm biti dovoljna?
Iza diskova sam mislio staviti pregradu da se ne vidi ploča i ostatak kablova iza. Samo onda imam problem sa hlađenjem, jedino kad bi neke tunele napravio...
Mislim da bi ukratko to bilo to. Ako neko ima kakvih sugestija rado cu poslusati.
Ovo ce biti neki home server/nas/i stosta jos sta god zatreba
Dakle, mislio sam napraviti jedno kućište i unutra ubaciti diskove i rutere, naravno pošto ce to biti u sobi nemoze biti ofrlje i oku neugodno....
E sad trebam par savjeta sta promjeniti, izmjeniti i po potrebi dodati.
Skroz dolje ide 16 portni switch i iznad njega adsl ruter.....
E sad sto se tice diskova; prvotna ideja je bila ovako u jedan red i stalo bi neki 7 diskova, 1 vise manje. Nakon malo razmišljanja i kombiniranja dosao sam na ideju da diskove stavim u dva reda, 5 komada u jedan red.... Ne znam sta je bolje, u dva reda ce ormar biti lijepo popunjen ali cu moda cu ga morat malo prosiriti jer neznam kako cu rijesit sarafljenje diskova.
U pozadinu ide neka mini pločica, napajanje i ventilatori. Mislim da ce 2 komada od 9cm biti dovoljna?
Iza diskova sam mislio staviti pregradu da se ne vidi ploča i ostatak kablova iza. Samo onda imam problem sa hlađenjem, jedino kad bi neke tunele napravio...
Mislim da bi ukratko to bilo to. Ako neko ima kakvih sugestija rado cu poslusati.