Sale
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 05.11.2009.
- Poruka
- 197
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD FX 8300 (Intel i3 540 3.07ghz)
Motherboard:
Gigabyte GA-990AX-UD3 (Gigabyte P55A-UD5)
RAM:
2x4gb DDR3 Vengeance 2000Mhz (2x2gb DDR3 HyperX 1600MHz)
VGA & cooler:
ATI Radeon Gigabyte saphire R9 270x 2gb gddr5 256bit (Sapphire HD5750 ATI Radeon 1gb GDDR5)
Display:
24' HP z24n (23" Dell 23L40)
HDD:
1x ssd kingston 240gb UV400, 1xSeagate baracuda 2tb 7200rp, 2x Seagate 320GB 7k 16MB SATA300
Sound:
Edifier 2.1 (Blueberry 2.1)
Case:
Aerocool phantom II (Raidmax BlackStorm)
PSU:
Raidmax 635w (Lotus 600w)
Optical drives:
LG DVD
Mice & keyboard:
Lgoitech G502 (A4Tech X7 i Logitech G105 keyboard)
Internet:
VIP
OS & Browser:
Windows 7 64bit ultimate
Other:
Webcam logitech c615
Evo mene opet
Mozda sam duplirao temu, ali probao sam preko search na forumu da nadjem. jedino je bilo nekih komentara za ssd.
Da li znate neki program koji moze da mi poboljsa rad hard diska...
guglao sam naravno i nisam uspeo da nadjem neki slican program, najvise sam nalazio za pracenje rada harda, testiranje i merenja ali nista sto moze da odradi i moje potrebe... ili je taj program namenjen ssd-u ili ga nema,
Kao naisao sam WD Align aplikaciju, ali ne znam da li mogu da koristim na mom hdd-u posto nije WD, kao sluzi za formatiranje i kao bolje radi kada ga ovaj program ocisit....
imam 2x Seagate ST3320620AS 320GB 7k 16MB SATA300
jedan je podeljen na 100 i 200gb od cega je 100gb za sistem a 200gb za back up, odnosno za igrice koje ne zelim da reinstaliram 1000 puta.
a drugi je citav (nema podeljenih particija) i sluzi za storage.
Poceli su da me zezaju malo, da budu sporiji, pa mislim da je resenje neki program za osvezavanje,
Dok sam guglao naisao sam i na podatak da svaki hard disk (bilo nov ili star) ima bad sectors i da hard svaki bad sector procita 32 puta i da zbog toga radi sporije...
Pa me zanima da li je to tacno i da li ima neki program koji kontrolise bad sectors (mozda i popravlja)?
Mozda sam duplirao temu, ali probao sam preko search na forumu da nadjem. jedino je bilo nekih komentara za ssd.
Da li znate neki program koji moze da mi poboljsa rad hard diska...
guglao sam naravno i nisam uspeo da nadjem neki slican program, najvise sam nalazio za pracenje rada harda, testiranje i merenja ali nista sto moze da odradi i moje potrebe... ili je taj program namenjen ssd-u ili ga nema,
Kao naisao sam WD Align aplikaciju, ali ne znam da li mogu da koristim na mom hdd-u posto nije WD, kao sluzi za formatiranje i kao bolje radi kada ga ovaj program ocisit....
imam 2x Seagate ST3320620AS 320GB 7k 16MB SATA300
jedan je podeljen na 100 i 200gb od cega je 100gb za sistem a 200gb za back up, odnosno za igrice koje ne zelim da reinstaliram 1000 puta.
a drugi je citav (nema podeljenih particija) i sluzi za storage.
Poceli su da me zezaju malo, da budu sporiji, pa mislim da je resenje neki program za osvezavanje,
Dok sam guglao naisao sam i na podatak da svaki hard disk (bilo nov ili star) ima bad sectors i da hard svaki bad sector procita 32 puta i da zbog toga radi sporije...
Pa me zanima da li je to tacno i da li ima neki program koji kontrolise bad sectors (mozda i popravlja)?