PCburazer
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 12.10.2016.
- Poruka
- 1.261
- Rezultat reagovanja
- 460
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen Pro R7 2700
Motherboard:
Asus TUF GAMING B450M-PLUS II
RAM:
16 GB Kingston HyperX Fury
VGA & cooler:
XFX RX580 8gb
Display:
Dell u2412m
HDD:
SSD Kingston 240gb x2 , WD Green 1TB, WD Purple 2TB
Sound:
Technics SH-EH600
Case:
Zeus Y03B
PSU:
Be quiet 530w 80PLUS BRONZE
OS & Browser:
Win10, Opera
Nedavno sam prijatelju sastavio novu Ryzen konfiguraciju.
Cpu: R5 2600
Gpu: Sapphire RX580
RAM: Kingston huperX Predator 8gb
MB: Gigabyte B450 Aorus Elite
SSD: Kingston M.2 A1000 480gb
HDD: 500gb+1tb
Prvi Win 10 je greškom instaliran na HDD od 500gb. Za dva dana rada je uredno instalirao apdejtove po redu i sve je radilo savešeno.
Nakon što smo uvideli grešku sve je formatirano i Win10 je instaliran na M.2 kako je i bilo predviđeno. Računar radi kao munja, ali smo primetili da je odradio tek manji broj apdejtova. Za one ključne konstantno u toku skidanja ili instalacije izbacuje error.
Sve se to tako vrti u nedogled. Pokušao sam ponovnom insalacijom Win10 ali je sve opet isto.
Pošto je Win na HDD sve odrađivao kako treba. Interesuje me da li postoji neko podešavanje na M.2 koje bi moglo da pravi ovakav problem. Inače imam jako malo iskustva sa M.2 diskovima, a po simptomima mi je on prvi osumnjičeni.
Ako neko ima ideju za rešenje ovog problema zamolio bih za predloge
Cpu: R5 2600
Gpu: Sapphire RX580
RAM: Kingston huperX Predator 8gb
MB: Gigabyte B450 Aorus Elite
SSD: Kingston M.2 A1000 480gb
HDD: 500gb+1tb
Prvi Win 10 je greškom instaliran na HDD od 500gb. Za dva dana rada je uredno instalirao apdejtove po redu i sve je radilo savešeno.
Nakon što smo uvideli grešku sve je formatirano i Win10 je instaliran na M.2 kako je i bilo predviđeno. Računar radi kao munja, ali smo primetili da je odradio tek manji broj apdejtova. Za one ključne konstantno u toku skidanja ili instalacije izbacuje error.
Sve se to tako vrti u nedogled. Pokušao sam ponovnom insalacijom Win10 ali je sve opet isto.
Pošto je Win na HDD sve odrađivao kako treba. Interesuje me da li postoji neko podešavanje na M.2 koje bi moglo da pravi ovakav problem. Inače imam jako malo iskustva sa M.2 diskovima, a po simptomima mi je on prvi osumnjičeni.
Ako neko ima ideju za rešenje ovog problema zamolio bih za predloge