Mrki
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 04.11.2025.
- Poruka
- 8
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
Komponente:
Cpu - ryzen 5 3600 (fabrički cooler),
Gpu - Nvidia Asus dual 4060,
Psu - 700w
Ram - 32 gb
Matična - gigabyte b 450m
4 ventilator ima u kučištu.
Problem se prvi put pojavio posle dva sata igranja.
Pojavio se odjednom crni ekran.
U računaru se sve i dalje vrtelo, međutim ventilatori od grafičke kartice su počeli samo od jednom da se vrte veoma brzo.
U prvih par situacija čuo se zvuk igrice koju sam igrao prvih 20 sekundi.
I onda kako je vreme odmicalo problem je počeo da se dešava i u word-u i potom nasumično.
Ja sam pc odneo u neki servis rekli su da je bio problem do stare grafičke kartice 2060 12 GB, rekli su da je i otišao vram.
Kupio sam novu 4060 i problem je idalje tu.
Potom sam proverio da li je sve u redu sa ram memorijom.
Skinuo sam novi bios, promenu sam bateriju od matične, probao sam da upalim pc sa prvo jednim stikom pa onda u različitim kombinacijama na matičnoj ploči svi portovi rade barem tako mislim.
I sa starom grafičkom je došlo do toga da ne baca sliku uopšte. (Samo se vrte ventilatori)
Takođe sam i vratio driver od grafičke na verziju od aprila ove godine.
I posle svega toga idalje postoji problem.
Ako je neko imao sličan problem ili zna o čemu se radi puno bi mi značilo da ga napiše.
Hvala unapred
Cpu - ryzen 5 3600 (fabrički cooler),
Gpu - Nvidia Asus dual 4060,
Psu - 700w
Ram - 32 gb
Matična - gigabyte b 450m
4 ventilator ima u kučištu.
Problem se prvi put pojavio posle dva sata igranja.
Pojavio se odjednom crni ekran.
U računaru se sve i dalje vrtelo, međutim ventilatori od grafičke kartice su počeli samo od jednom da se vrte veoma brzo.
U prvih par situacija čuo se zvuk igrice koju sam igrao prvih 20 sekundi.
I onda kako je vreme odmicalo problem je počeo da se dešava i u word-u i potom nasumično.
Ja sam pc odneo u neki servis rekli su da je bio problem do stare grafičke kartice 2060 12 GB, rekli su da je i otišao vram.
Kupio sam novu 4060 i problem je idalje tu.
Potom sam proverio da li je sve u redu sa ram memorijom.
Skinuo sam novi bios, promenu sam bateriju od matične, probao sam da upalim pc sa prvo jednim stikom pa onda u različitim kombinacijama na matičnoj ploči svi portovi rade barem tako mislim.
I sa starom grafičkom je došlo do toga da ne baca sliku uopšte. (Samo se vrte ventilatori)
Takođe sam i vratio driver od grafičke na verziju od aprila ove godine.
I posle svega toga idalje postoji problem.
Ako je neko imao sličan problem ili zna o čemu se radi puno bi mi značilo da ga napiše.
Hvala unapred