• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Problem sa particijom !!!

rasa90

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.04.2012.
Poruka
12
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Problem sa particijom !!!

Pozz ljudi nov sam ovde da se zna :D Imao sam problem sa particijom skoro,pao mi je sistem (XP),imao sam neki cd sa sistemom isto XP i pokrenuo instalaciju i odradio sve kako treba sa pripremom za SETUP,kad se restartovao PC po zavrsetku sa SETUP-om trebao je da podigne sistem kako bih ga instalirao.Tu je nastao problem,nije podigao sistem i pisalo je error ntldr is missing sto znaci kao da nije kopirao fajlove za SETUP ja opet pokrenem instalaciju sa diska kad vidim da mi je zamenio C particiju sa D,a na D su mi samo podaci.i sve moguce sam pokusavao da zamenim tj da vratim D da bude C ali nikako.uzeo sam Hirenu CD i pkusao sve alatke koje imaju za particije da zamenim D-C i nisam uspeo na netu sam nasao da je problem u boot sektoru nasao sam neki program za bootsektor i kao prepravio kad sam posle hteo da udjem na svoj D sa podacima nisam mogao trazio je format i tako sam izgubio sve podatke.zna li neko u cemu je bio problem?

Poslednja izmena od urednika:

agresorgsp

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
22.11.2009.
Poruka
59
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700G@Coolermaster ML360R RGB@soon Intel Core i7 10700F
Motherboard:
ASUS B450-PLUS GAMING@soon ASRock Z590 Steel Legend
RAM:
4x8GB 3600Mhz Adata XPG RGB
VGA & cooler:
VEGA@5700G
Display:
Samsung QE55Q60AAUXXH 4K 60Hz 55"
HDD:
Samsung 1TB SSD 980 PRO + 4x4TB WD Red@RAID 1 on Qnap TS-431
Sound:
Logitech Z906 5.1@ASUS Xonar DX
Case:
Thermaltake Core P5 Green@soon Thermaltake DistroCase 350
PSU:
Seasonic 750W Snow White 80+ Titanium!
Mice & keyboard:
Razer Blackwidow V3 RGB@Logitech MX Master 2S
Internet:
Cable SBB 600/60 Mb/s
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64 Waterfox
Other:
Iphone 13 Pro Max 256GB
desava se ponekad pogotovu sto je XP u pitanju da dok jos radis pod dos-om moze da se desi da ti promeni mesta particijama a ti da ne gledas i da udaris na prvu kao po obicaju i onda je nastao ovaj problem(meni se to jednom desilo srecom imao sam backup).probaj sa neki programom za vracanje podataka samo nemoj nista vise da upisujes na HDD jer ces onda verovatno izvuci podatke samo nabavi novi HDD za Backup.srecno.

PS.neki od programa "undelete",get data back...

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Nadam se da nisi uradio format. :D Ako je, onda ćes se malo više mučiti da vratiš podatke. Ako sam dobro razumeo sve, onda bi trebali svi podaci da ti budu tamo, samo je file table izbrljan. Ja to uglavnom rešavam tako što utaknem hard u sistem gde imam instaliran Win 7. Pri dizanju Win 7 će se javiti disk chek koji bi trebalo automatski da uradi skeniranje i da vrati file table kako treba i biće ti svi podaci na mestu. Ukoliko si uradio format, trebaće ti neki softver za "spašavanje podataka" da bi izvadio ostatke....

ziresa

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.04.2011.
Poruka
98
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Kakav ti je HDD PATA ili SATA? Jesi li testirao RAM?
Diskovi sa SATA interface umeju da pobrljave fajl sistem kada postoji kontakt greska na kablovima. Dakle proveri/zameni SATA kablove.
Kada neke memorijske lokacije na RAM modulima odumru onda PC zabrljavi pa mozda i zapise pogresne blokove podataka na HDD i eto problema.
Poslednje sto bi mi palo na pamet je da south bridge usled preteranog grejanja/hladjenja ima mikropukotina na kontaktima pa brljavi.

Na hirens boot CD imas sve neophodne alate za testiranje RAM i HDD pa ces valjda zakljuciti sta te zeza...

Vrh