Vlada1989
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 23.01.2020.
- Poruka
- 8
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Pozdrav društvo! Nov sam na forumu, i zamolio bih Vas za pomoć... Naime, kupio sam HP laptop pre nekih godinu dana otprilike (model i specifikacije na slikama)... Imam problem da je neverovatno spor, npr prilikom paljenja potrebno mu je pola sata da bi počeo normalno da funkcioniše, a i tada je spor... Za tih pola sata je skoro nemoguće pokrenuti bilo koji program, kao da nešto obradjuje u pozadini, nakon toga je takodje jako spor, za programe tipa Crome, ili Photoshopa, potrebno mu je minut i više da ih otvori, a onda čekanje za učitavanje strne ili slike... Čak u PhotoView je potrebno desetak sekundi da bi slika bila vidljiva... Dva puta sam davao da mi se reinstalira windows 10, kod dva različita čoveka, ali krajnji rezultat je isti... Meni je laptop bio potreban najviše za obradu slika i internet, ali na njemu je jako teško bilo šta raditi, treba imati jake živce, a ja baš i nemam, i poslednji dinar sam odvojio za ovaj laptop, u nadi da će mi 8gb rama ubrzati proces rada, morao sam da se odreknem SSD-a, jer nisam imao mogućnosti da doplatim još za to, ali u svakom slučaju memorija nije ni 30% puna... Zanima me bilo kakav savet, šta raditi? Postoji li neki program kojim mogu otkriti razlog sporosti računara?
Inače update windowsa traje i po sat ipo do dva... Sve to utiče na posao, koji bi inače uradio za 10 min. Gde grešim???
Hvala unapred svima na odgovoru!
Inače update windowsa traje i po sat ipo do dva... Sve to utiče na posao, koji bi inače uradio za 10 min. Gde grešim???
Hvala unapred svima na odgovoru!
Prilozi
-
529,8 KB Pregleda: 151
-
625,7 KB Pregleda: 121