djoki
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 01.03.2021.
- Poruka
- 14
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 3 3100
Motherboard:
MSI B450M-A PRO MAX
RAM:
1x GeiL DDR4 8GB 3200MhZ CL16
VGA & cooler:
NViDiA GTX 1650 Super
Display:
LG Full HD 24"
HDD:
TOSHIBA DT01ACA200
PSU:
Gigabyte PB500 80+ Bronze 500W
Mice & keyboard:
Marvo
Internet:
SBB 100/10
Zdravo, poslednjih mesec dana, od kada sam kupio novi CPU, RAM i maticnu(Ryzen 3 3100, Geil 8GB DDR4 3200MhZ, MSI B450M-A PRO MAX), imam problem sa kompjuterom. Hard disk mi je ostao isti sa proslog kompjutera, samo sto sam mora da ga formatiram i reinstaliram Windows zbog nove maticne. U pocetku mi se samo desavalo da mi se kompjuter odjednom iskljuci i pkaze gresku na plavom ekranu(tri greske su se pojavljivale - Critical process died, system thread exception not handled, unexpected store exception). Odma tada sam krenuo da guglam te greske, ali nista sto sam nasao mi nije pomoglo. U svakom slucaju, na neki nacin sam svaki put uspeo da se resim toga na oko 3-4 dana, ali onda je opet krenulo da se desava. Nakon nekog vremena sam primetio da tacno kada mi se iskljuci ekran i pojavi plavi ekran, cuje se neko kliktanje u kompjuteru. Sumnjam da je to kliktanje u hard disku. I uvek kad probam da upalim kompjutera nakon plavog ekrana, vise puta se cuje to kliktanje. I tacno kada se to kliktanje cuje ugasi se crvena lamppica na kucistu. Posle nekog vremena je i krenuo da mi se iksljucuje iz cistas mira, bez pokazivanja plavog ekrana, pa sam posumnjao da je stock pasta sa stok kulera osusila. Onda sam uzeo i zamenio tu pastu, pa se vise nije iskljucivao bez plavog ekrana. I prekjuce, je opet krenuo da se iskljucuje sa plavim ekranom,a li ovaj put sam imao problem da uopste nisam mogao da uplaim kompjuter. Posle dva dana sam uspeo da ga upalim samo tako sto sam promenio da SATA kabl iz hard diska ide u SATA 1 a ne SATA 3. Ali, sad kad sam uspeo da upalim kompjuter, imam problem da mi kompjuter nenormalno baguje. Pokusavao sam da radim neke testove za hard disk, i pokazivalo je da je stanje dobro. Ne znam stvarno sta vise da radim, a zbog skole ne mogu bas da nosim u servis i da cekam da majstor to zavrsi. (kompjuter mi treba jer idem na IT)