Igoritza
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 290
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom 9850 BE + modded Intel stock cooler
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Bernstein audio module (uz plochu)
Case:
Blueberry Igoritza edition
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Logitech UltraX Premium + Logitech RX1000
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
home made astal, mnogo gotivan
dakle, zamolio me je prijateljj da mu uradim naslovnu i back side za katalog za njegovu firmu, i treba se uraditi, kako mu je stampar rekao -
PDF A4 format, 4/4
ja iako znam da savrseno radim sa alatima, nikad zapravo nisam znao da radim u CYMK modu, koji je kljucan za stampanje i u dilemi sam kako da mu pripremim sliku.
elem, ovako stoje stvari, sta sam do sad procitao -
A4 je format papira
PDF sadrzina nije nikakav problem, to iz PS-a mogu direktno da napravim
4/4 znaci - obostrana stampa u CYMK/CYMK
e sad, sama priprema za stampu - da bi ja uradio rad kvalitetno, ja moram koristiti RGB. da li mogu naknadno da promenim u CYMK mode, i da li ce kvalitet rada da ostane isti kada konvertujem i sredim po kanalima .. ?
sta jos moram da znam, pre nego posaljem rad za stampariju ?
znam da je cela filozofija oko toga kako se radi CYMK, i rasteri, i uglovi stampe, no moje pitanje je dal to PS sam obavlja i da li kada konvertujem u CYMK ceo rad, ono sto vidim na monitoru ce biti isto tako na odstampanom papiru ?
da li moram da obratim specijalnu paznju na nesto dok dizajniram naslovnicu u RGB modu i da li ce da se nesto drasticno promeni kada promenim u CYMK .. ?
ajde mala pomoc, neka mi neko samo da osnovne crte za pripremu za stampu, da ne dodjem u situaciju da posaljem coveku glupost .. hvala u napred.
PDF A4 format, 4/4
ja iako znam da savrseno radim sa alatima, nikad zapravo nisam znao da radim u CYMK modu, koji je kljucan za stampanje i u dilemi sam kako da mu pripremim sliku.
elem, ovako stoje stvari, sta sam do sad procitao -
A4 je format papira
PDF sadrzina nije nikakav problem, to iz PS-a mogu direktno da napravim
4/4 znaci - obostrana stampa u CYMK/CYMK
e sad, sama priprema za stampu - da bi ja uradio rad kvalitetno, ja moram koristiti RGB. da li mogu naknadno da promenim u CYMK mode, i da li ce kvalitet rada da ostane isti kada konvertujem i sredim po kanalima .. ?
sta jos moram da znam, pre nego posaljem rad za stampariju ?
znam da je cela filozofija oko toga kako se radi CYMK, i rasteri, i uglovi stampe, no moje pitanje je dal to PS sam obavlja i da li kada konvertujem u CYMK ceo rad, ono sto vidim na monitoru ce biti isto tako na odstampanom papiru ?
da li moram da obratim specijalnu paznju na nesto dok dizajniram naslovnicu u RGB modu i da li ce da se nesto drasticno promeni kada promenim u CYMK .. ?
ajde mala pomoc, neka mi neko samo da osnovne crte za pripremu za stampu, da ne dodjem u situaciju da posaljem coveku glupost .. hvala u napred.