Maksoni
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 29.04.2024.
- Poruka
- 7
- Rezultat reagovanja
- 4
Moja konfiguracija
Pozdrav svima,
Tokom igranja igrice Path of Exile 2 (10h u jednom danu sa pauzama) desilo se iznenadno gasenje racunara dva puta.
Nema nikakvog throttling-a, pada fps-a ili drugih naznaka da se nesto lose desava.
Ovaj problem nisam imao sa ostalim zahtevnim igricama.
Proverio sam system logs i nasao dva Kernel Power error-a, sto bi trebalo da znaci da je sigurno problem do napajanja.
Odradio sam CPU benchmark (cinebench) sve je bilo u redu,
za GPU furmark takodje sve okej.
Odradio sam OCCT test za PSU, samo 10 minuta da ne osteti slucajno komponente ako je do napajanja. sve okej.
Koliko sam istrazio dosta ljudi se zale na slican problem kod iste igrice, igrica ima u nekim delovima voltage spikes zbog lose optimizacije.
Da li je neko imao slican problem?
Da li je moguce da je stvarno do optimizacije igrice ili mi treba novo bolje napajanje?
Racunar koristim i za posao pa ne bi zeleo da mi lose napajanje osteti sve komponente.
Specs:
RX 7900 GRE
AMD Ryzen 7 7800X3D
PSU: NJOY Dawn 750W ( 80+ bronze standard )
Imam dva 2k monitora na 160hz (ako je ovo relevantno)
Hvala unapred.
Maksoni
Tokom igranja igrice Path of Exile 2 (10h u jednom danu sa pauzama) desilo se iznenadno gasenje racunara dva puta.
Nema nikakvog throttling-a, pada fps-a ili drugih naznaka da se nesto lose desava.
Ovaj problem nisam imao sa ostalim zahtevnim igricama.
Proverio sam system logs i nasao dva Kernel Power error-a, sto bi trebalo da znaci da je sigurno problem do napajanja.
Odradio sam CPU benchmark (cinebench) sve je bilo u redu,
za GPU furmark takodje sve okej.
Odradio sam OCCT test za PSU, samo 10 minuta da ne osteti slucajno komponente ako je do napajanja. sve okej.
Koliko sam istrazio dosta ljudi se zale na slican problem kod iste igrice, igrica ima u nekim delovima voltage spikes zbog lose optimizacije.
Da li je neko imao slican problem?
Da li je moguce da je stvarno do optimizacije igrice ili mi treba novo bolje napajanje?
Racunar koristim i za posao pa ne bi zeleo da mi lose napajanje osteti sve komponente.
Specs:
RX 7900 GRE
AMD Ryzen 7 7800X3D
PSU: NJOY Dawn 750W ( 80+ bronze standard )
Imam dva 2k monitora na 160hz (ako je ovo relevantno)
Hvala unapred.
Maksoni