• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Postavljanje procesora- problem.

Mutator96v

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
18.09.2016.
Poruka
8
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel G2030 3.00 GHz
Motherboard:
ASUS P8H61M-LX3
RAM:
Corsair 8gb 1600MHz
VGA & cooler:
Asus Nvidia GeForce GTX 560 Ti DCII 1GB GDDR5
Display:
Asus 19inch
PSU:
Thermaltake Smart Se 630W modular 87%eff
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate 64Bit
Pozdrav ljudi, pridružio sam se ovom forumu u nadi da ću naći rješenje. Post će biti malo duži.
Naime ovako, imao sam ovaj PC:
RAM: 8GB Corsair Vengeance 1600MHz DDR3
Grafička: Asus Nvidia GeForce GTX 560 Ti DCII 1GB GDDR5
Procesor: Intel G630 2.70GHz
Matična: Asus p8h61m-lx
Napajanje: Thermaltake Smart Se 630W 87% Efficiency

I odlučim ja zamjeniti procesor. Kupio sam Intel i5 2500K.. I nastala je za***ancija oko procesora.
Znaci kupljeni cpu ja donesem kući, iskopčam sve kablove iz kućišta i postavim ga na sto, otvorim kućište, izvadim kuler od starog procesora (standardni intelov), izvadim stari CPU, stavim 2500K, stavim termalnu pastu, vratim kuler, spojim sve kablove i BUMM.. neće računar da se pokrene, tj pokrene se na dve sekunde i ugasi se.. Ja vratim stari CPU on pokrene računar ali samo crna slika ništa se ne dešava..

Opet vratim 2500K procesor, ali idalje isti problem. Provjerim sve kablove, sve spojeno, izvadim ram memoriju,vratim nazad, kupim novu bateriju što ide u matičnu, izvadim konektor 24pin u matičnu što ide, vratim nazad, ALI JEDNOSTAVNO NECE DA PODIGNE SISTEM...

Gdje je problem mogao nastati? Da li je zbog nečega mogla stradati matična ploča ili procesor? Koliko se često dešava da procesor pregori (pogotov ovi jači i skuplji) tokom postavljanja u matičnu?

Ako imate rješenje, znate gdje problem, molim vas recite. Bio bih zahvalan. Pozz

Poslednja izmena od urednika:
Vrh