Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Cao ja sam Lazar, potrebna mi je pomoc pri odabiru procesora i maticne ploce
Budzet za procesor mi je 30.000 dinara
A za maticnu 15.000 dinara
Primarno za gaming, hvala unapred
Ja sam na novo i mislio, to sve uvozi preko madjara sve je pod garancijom. Dobar je izbor i ryzen, ali kad si vec reko da je za gejming komp i ako imas budzet za to intel je nesto bolji
Poslusaj nas ustedi sebi pare i kupi bolje preko dobavljaca koji dovoze iz madjarske. Poslace ti neko od nas link gde da pazaris. Sve je novo sa fiskalnim racunom u kutiji. Ti prvi otvaras kutiju.
ASROCK Z370 Pro4 oko 12.600 RSD I5 9600K oko 34.500 RSD
Prelazi 2.000 din ali sam izabrao noviji Intel procesor. Ako ti je problem novac onda idi na i5 8600K On je jeftiniji nekih 1000 dinara.
U nekim igrama Ryzen procesori i Intel su jednaki ali u nekima Intel dominira. Pa tako recimo u fenomenalnoj po meni jednoj od najlepsih igara Fallout 4 Intel i5 9600K daje i preko 30 fps vise od Ryzen 2600
Evo jos nekih primera
GTA V
Shadow of the Tomb Raider
E sad. Nisi naveo da li vec imas ram memoriju ili neke druge komponente. Ali. U slucaju da kupujes ram memoriju i u kombinaciji koju si naveo 30k za procesor i 15k za plocu imas nameru kupiti 8GB rama onda.. uzmi Ryzen 2600 i 16 GB rama. Ne znam koje kombinacije si imao nameru da pravis. Da li jos nesto kupujes pored ove ploce i procesora. Da li ti je budzet ogranicen.
Sve to ulazi u konacnu odluku. mozda je bolje da 100 evra ulozih u graficku nego da ih dajes na proceosr.
Jeste ako ima viska 60 evra. A i ovo prevazilazi budzet. hm mada.. mozda moze da kupi neku jeftniju plocu koja nije Z cipset i ustedi da kupi i7 8700 non K
Recimo
ASUS ROG STRIX B360-G GAMING i i7 8700 prevazilazi budzet ali vredi.
Kod Madjara 8700K jeftiniji za 3 hiljade nego ovde, ne vredi cimanja onda. Ja mislio da je veca razlika. Ortaku sastavljam konfu i pogledao razlike u ceni, smesno.